Pyssel

2013-01-29 @ 22:15:20 /

Haft ledig dag idag, väldigt skönt! Vart ingen längre sovmorgon, men skönt att få sova tre timmar längre än vanligt iaf!;) gick upp tidigt för att åka till Kumla och simma med Mia, väldigt skönt! Första gången vi var i det nya badhuset. Riktigt fint och fräscht var det, dock lite synd att bastun knappt var varm.. Men men! Simmade drygt en timme iaf, gött att komma igång igen:)
Tror jag ska köpa månadskort så jag kommer iväg ett par ggr per vecka iaf. Måste ta tag i detta med vikten nu igen ordentligt, klarade jag mer än 10 kg förra våren så varför inte igen:)
Så från och med imorgon, då det är ny vägdag så ska alla points skrivas upp och jag ska följa viktväktarna ordentligt igen:) känner mig lite pepp faktiskt!

På väg hem stannade jag och hämtade ut paketet jag beställde i förra veckan, allt passade!! Skorna med, dock lite speciella att gå i då man balanserar på dom, men ska prova på jobbet imorgon kväll så märker jag om jag klarar av dom:)
Köpte också med ett fång av fina lila tulpaner till min älskade make, bara för att han är just han ❤

När jag kom hem från simningen, kom Maria med dotter förbi. Klippte Maria och så hade hon med jättegoda räkmackor som hon bjöd på, mums!

Sen har jag mest slappat lite i soffan, men har även pysslat lite. Köpte för en tid sedan ett set att göra en receptsamling av, så har skrivit in en hel del recept däri:) sen har jag köpt en receptbok där man får skriva in sina recept med, så de jag inte vill ha med i receptsamlingen hamnar i boken:) så alla lösa papper kan slängas sen.
Sånt här får man tid för när man inte längre har något plugg som hänger över en när man är hemma, haha!!

Imorgon är det kvällsjobb på schemat, så först blir det sovmorgon! Längtar dock till helgen för ännu mer ledighet. Känns som jag behöver vara lite ledig, haha!! Men jag tror det är mörkret som gör att jag är så trött. Kanske borde käka lite d-vitamin?:)

Nej kika lite mer på tvn sen sängen! Puss hej!



Weekend

2013-01-26 @ 20:58:04 / Allmänt
Helgen är snart förbi, går i rask fart:P men jag har ingen direkt helgkänsla då jag jobbar hela helgen. Lite trögt att gå upp 5.30 en lördagsmorgon, men när man väl sätter igång med arbetet så flyter det på:) 
Det märks rätt tydligt i vissa saker att jag inte längre är student ute på praktik, när man är student måste ens handledare kontrasignera allt, nu slipper jag sånt, underbart!

Igår fick vi dessutom in sista kursbetyget, så ansökte både om sjuksköterskeexamen och kandidatexamen:) sjuksköterskeexamen måste man ansöka om för att kunna ansöka om legitimation, så nu väntar jag alltså bara på att de ska skicka hem mitt examensbevis! 
När jag väl fått det, ska det skickas in till socialstyrelsen i ansökan om legitimation. Känns bra att det börjar röra på sig, för man vet ju aldrig hur lång tid allt kommer ta. 
Min arbetsgivare vill ju väldigt gärna se att jag är helt klar och har legitimation:P
 
Lördagkväll och vi sitter bägge två halvdöda i soffan framför tvn, känns som det kommer bli en tidig kväll idag, haha! men får väl se, tror jag ska sätta igång ett avsnitt av Once upon a time sen när jag lägger mig, spelat in de senaste avsnitten som visats på tv så måste ju kolla på dom snart:P spännande!!
 
Nej undrar om jag ska väcka gubben som snarkar här bredvid! man kan tro att det var han som gick upp tidigt imorse.. men hämta lite godis tänker jag iaf:)

Ledig dag

2013-01-24 @ 23:13:16 /

Idag har jag vart ledig helaste dagen:) tog en lång sovmorgon, sen har jag inte gjort alltför mkt under dagen! Började med en dusch, sen dammsög jag hela nedervåningen och tände i kaminen. Annars har jag mest slappat:)

Ikväll fick vi också besök av Christian, Elin och Billy:) lagade lite tacos ihop och så vart det lite efterrätt med. Gott! Lite torsdagslyx.

Men till veckan får det bli lite mindre lyx om kvällarna!
Har tänkt börjat simma igen, ta tag i alla återstående kilon som ska bort. Vore skönt att bli av med dom så kanske man trivs bättre i sin kropp. Vore bra till sommaren;)

Ikväll har jag också beställt hem lite kläder samt ett par skor jag tänkte använda på jobbet, hoppas de är bekväma och passar:) beställde också tre toppar men olika färger, visar den gröna nedan men har också beställt en svart och en cerise:) en svart vippig kjol landade också i varukorgen, hoppas den sitter bra så kanske man kan använda kjol emellanåt med;) så hoppas på leverans till veckan! Har också äntligen beställt hem nya linser! Och jag kanske får hem dom redan imorgon:) någon timme eller två efter jag beställt så fick jag mail om att de skickat, så det går undan;)

Nej nu ska jag fixa lite sen krypa ner i sängen, kvällsjobb imorgon!


Två pass avklarade

2013-01-23 @ 18:46:11 /

Ligger halvdöd i soffan framför tvn:) vi har precis ätit och jag har också tagit lite efterrätt, jordgubbar med mjölk:D mums!! Som jag saknat de röda små rackarna.

Har nu gjort de två allra första passen på ortopeden som sjuksköterska! Det känns faktiskt riktigt bra hittills, men har bara gått bredvid undersköterskan än så länge, så nu hittar jag lite mer på avdelningen iaf:)
På fredag är det dags för första passet tillsammans med en sköterska, så det blir spännande!
Men tills dess är jag ledig, sovmorgon!!:D

Nej undrar om vi ska åka mot Kumla strax..


Måndag

2013-01-21 @ 12:37:09 /

Helgen är över och det är måndag igen.. Veckorna går snabbt med tycker helgerna bara försvinner! Men men:) haft en väldigt bra helg såklart!
Gårdagen var mest lugn, vi låg i soffan och kikade på tv nästan hela dagen:P men på eftermiddagen dök morfar upp, så vart lite mat och fika med honom:) fick en fin blomma och pengar i examenspresent.
Fick pengar i examenspresent av farmor med, så idag tänkte jag åka och kika på smycken:) tänkte det kunde vara kul att köpa något som är hållbart istället för att köpa kläder som ändå kommer att bytas ut efter ett tag:P

Idag håller jag på och förbereder mig både praktiskt och mentalt för jobb imorgon! Har fixat lite med min lilla komihågbok jag köpt, så har klistrat in ordlista för ord som kan dyka upp på ortopeden:) sen en schematisk bild på skelettet kanske kan komma till användning;)
Boken tänkte jag skriva upp allt som kan tänkas vara bra att veta i framtiden, man är ju helt ny och lär inte ha allt i huvudet direkt så:P

Ja shit imorgon är det dags!! Imorgon blir min första arbetsdag som sjuksköterska! Ont i magen bara jag tänker på det;) är med skräckblandad förtjusning jag träder in i arbetslivet! Men bara hoppas det går bra!

Passar på att njuta lite extra av sista lediga dagen av min "minisemester" nu innan, tänt en brasa i kamin och kikar lite på tv. Dags att göra mig i ordning snart med:) så jag är redo att åka när mannen kommer hem. Efter vi kollat på smycken ska vi hem till Christian, Elin och Billy:) tar med en skål med pastasallad, så det blir till kvällsmat! Blev ju hur mkt som helst kvar sen i lördags;) trodde det skulle gå åt mkt mer! Optimist.. Haha!

Nej nu ska jag läsa lite om smärta!


Examen!!

2013-01-20 @ 15:40:00 /

Igår var det äntligen dags för min examen!:D
Så nu kan jag äntligen titulera mig sjuksköterska!

Fick den fina sjuksköterskebroschen och en fin röd ros på skolan:) mamma, pappa och Malin var där med, så fick en jättefin ros av dom där med:D champagnefärgad tror jag, med en kvist körsbärsblom:)
Men även Ida och Emma var där och tittade.
Ceremonin gick mycket fortare än vi trodde så vi var hemma innan kl 15. Skönt så vi kunde fixa lite, tända en massa ljus och plocka fram maten :)

Vi vart rätt många här tillslut, nästan 30 pers totalt:) men trevligt var det! Perfekt firande tycker jag.

Fick också en himla massa fina presenter och blommor!:D (bilder nedan).

Känns helt sjukt att jag är klar i skolan, är färdig sjuksköterska och faktiskt ska börja jobba på tisdag! Läskigt!! Men hoppas det kommer gå bra...

 

            


Ledig

2013-01-13 @ 22:42:06 / Allmänt
Nu är snart ännu en helg över och jag har vart ledig helaste helgen, underbart!:D synd de går så snabbt bara. Men vi har haft en rätt skön helg faktiskt. I fredags kväll hälsade vi på hos familjen Pettersson/Sundström, kul att se hur snabbt lillkillen växer! Inte längesen han var ett litet knyte bara.. haha!
I igår kom Morgan och Mia hit, karlarna åkte och kollade till båten och så åt vi lite mat och hade det trevligt:) fixade också med tvätt, det fanns några berg att ta hand om. 
Men bergen minskar! snart slut för den här gången;)
 
Jag har också hunnit med sista praktikdagen som var i fredags, godkänd och klart!:D har nu bara ett seminarie kvar, sen är jag helt färdig! då är det bara alla roligheter kvar!
På onsdag är det dags för examenssittningen, det kommer serveras trerätters! :D så det kommer bli uppklätt och uppsnofsat och bara roligt hoppas jag:D 
Så på onsdagdag åker jag in till Sofia, där vi ska öppna en flaska bubbel, fixa oss i ordning och snacka en massa skit, har inte setts på över 4 veckor ju..! 
Sen far vi in mot stan och hem till Susanna där ännu en flaska bubbel kommer öppnas, ska det firas så ska det;) längtar massor, kommer bli väldigt roligt! 
 
På lördag, om 6 dagar (!!) är det dags för examen! det är en stor dag jag sett fram emot väldigt länge nu! så det är en riktigt stor vecka som ligger framför mig nu:) 
Har bjudit hem folk hit på lördag kväll efter examensceremonin. Så ska fixa i ordning inför det på fredag, så det är klart att ställa fram på lördagen bara:)

Nej nu ska jag se hur det går för gubben som byter element i sovrummet:P

På återseende!

2013-01-08 @ 23:35:42 /

Igår var jag och maken lediga tillsammans:) började med lång och skön sovmorgon! Behövligt..

När vi sen vaknade så började jag röja med tvätt, sen kom jag på att vi nog skulle plocka undan julen. Sagt och gjort!:) tog bara hela dagen/kvällen och vart ändå aldrig helt klara. Men nu säger vi till julen och alla dess tillbehör på återseende nästa gång!
Så skönt att få lite "normalt" här hemma igen;)
Morgan och Mia kom på besök igår kväll med, de bjöd på årets första semla! Mums var det:D

Idag var det åter igen dags för ett pass på praktiken. Hade dessutom slutbedömning idag, fick GODKÄNT!!!:) bara 3 pass kvar och ett seminarie nästa vecka sen är jag faktiskt helt klar! Stört:P men skönt.

Nej ska nog lägga mig strax så jag orkar upp imorgon bitti. Puss hej!


Verklighet

2013-01-06 @ 21:03:29 /

Det börjar bli verklighet att jag snart är klar med utbildningen och tar examen. Känns lite konstigt att tänka att det är färdigpluggat.
Idag är det bara 13 dagar kvar! Wiihoo!!

Har haft praktik 5 dagar i rad nu men imorgon är jag iaf ledig, sovmorgon!!:D får se vad dagen har att erbjuda, kanske plocka undan julen? Vore skönt! Tröttnar så snabbt efter att julen passerat. Så vi istället kan få upp alla fina julklappar vi fått:)

Sen har jag 4 pass kvar på praktiken! Helt sjukt, gått så snabbt. Men det börjar kännas helt okej. Bra att man snart börjar jobba för nu är mkt av arbetet färskt i minnet:)
Men som tur är så går jag bredvid i 4 veckor innan man står helt på egna ben. Läskig tanke!! Men hoppas det ska gå bra.
Fick schemat och lite annan info i fredags på posten, så nu börjar det bli verklighet på riktigt!
Lite tråkigt att jobba varannan helg men men, kanske blir annorlunda schemaperioden efter då jag får lägga själv, eller så har de helt enkelt varannan helg. Det märks!

Jag vet mkt tjat om jobb och examen just nu, men är mitt uppe i allt det och det är stora grejer för mig så därför blir det mkt prat om det här;)

Nej usch vad trött jag är! Helt slut. Kanske borde gå och sova tidigt idag? Då får jag ju sova ut:) så svårt att slappna av när man kommer hem efter halv elva på kvällen och ska upp halv sex dagen efter, blir inte överdrivet med sömn då inte.
Men kanske kan börja få bättre sovrutiner när jobbet kör igång. Vore inte helt fel:P

Nej kika lite på tv nu! Puss hej.


Nytt år

2013-01-01 @ 13:43:59 /

Då var det 1 januari 2013! Ett nytt år med nya möjligheter!:)

Vi firade med Morgan, Mia, Christian, Elin och Billy hemma hos Morgan och Mia igår:)
Det vart riktigt lugnt och skönt faktiskt. God mat och efterrätt samt trevligt sällskap. Så det ska vara på nyår:) vid tolvslaget hade vi gått ut och skulle kolla på alla fina fyrverkerier, men fick ett gäng ungdomar bakom oss som skulle ut och skjuta fyrverkerier, dessvärre var de alldeles för fulla för det enligt mig, då de smällde av dom på backen, sköt inte upp dom. En smällde precis där de stod också, obehagligt!! Så vi flyttade på oss då det vart lite väl jobbigt när de sköt mot oss emellanåt.. Fyrverkerier är inte att leka med!

Vi satt och funderade vad som hänt under året som gått, kom fram till att för oss har det inte hänt överdrivet mycket stora saker. Jag jobbade som sjuksköterskeassistent under sommaren, vilket var väldigt kul:) vi skrev klart vår uppsats (examensarbete) i skolan, vilket är stort!
Jag fick jobb!! Största som hänt mig 2012 tror jag:)
Tony blev farbror för första gången, värt att fira!:)

Så hoppas på ett händelserikt och lyckligt år 2013!!:D

Idag blir det nog soffmys hela dagen lång! :D imorgon är det dags för praktik igen och 5 dagar framöver, ledig en dag efter det och sen dags för 4 dagar till sen är det över!
Det är idag bara 18 dagar kvar tills examen!!:D

Nej önskar er alla ett riktigt gott nytt år 2013! Må det bli ett bra år:)