Fortsättning följer...

2012-01-30 @ 22:35:20 / Allmänt
Har haft "ledigt" i två dagar nu från renoveringen!:P igår jobbade jag kväll, så då passade det inte och idag har jag vart hos finaste Ida och hälsat på och hon bor ett par timmars bilresa härifrån, så då går en dag åt:P hann också med att hälsa på mamma på förmiddagen med, hjälpte henne med håret och busade med deras hundar:)

Men imorgon fortsätter vi med vardagsrummet. Är ena fondväggen kvar, sen är det "bara" golv och lister kvar:) känns bra att det gått såpass fort ändå. 
Spacklade i torsdags, slipade och målade i fredags, målade och tapetserade i lördags. Så nu är det bara en fond kvar som ska tapetseras. Hoppas att det blir krångelfritt så det blir klart imorgon med. 
Desto snabbare det blir klart ju tidigare kan vi börja lägga golvet. Och då kan vi snart möblera tillbaka alla möbler och ha ett vardagsrum igen:P

Ikväll har jag beställt hem lite väggdekorationer med, kunde ha blivit jäkligt dyrt! Skulle lätt kunna beställa massor, så många fina:P hehe!
Men det vart en till vardagsrummet, en till ytterdörren och en till väggen i trappen:) kommer bli skitbra! hoppas jag iaf. 

Nej sova strax så jag orkar upp imorgon!




Röj

2012-01-25 @ 23:56:36 / Allmänt
Idag har jag hunnit jobba några timmar på eftermiddagen, då ordinarie personal hade möte så behövde de några som ersatte under tiden:P 

När jag slutat handlade jag lite innan jag åkte hem:) köpte hem alvedon till min sjuka sjuka man, samt lite glass till honom/oss med:)
Vad gör man inte för sin karl?;) Så synd om honom nu.. haha!

Har också tömt hela vardagsrummet, bärt upp soffan så vi har vardagsrum/sovrum nu:) tur man har ett stort hus så alla möbler får plats någon annanstans och man fortfarande kan röra sig fritt:P
Så imorgon sätter arbetet igång! yeey! hoppas det inte kommer ta allt för lång tid, men det märks:P

In till universitetet imorgon först, ska sälja iväg en del böcker:) det blir bra! skönt att några har blivit sålda nu iaf:) 

Nehej, sova nu då kanske!

Jobb!

2012-01-24 @ 12:20:40 / Allmänt
Ska jobba kväll idag, första kvällen sen i somras någon gång:P men det ska väl gå bra, som vanligt!:) Annars blir det inte mkt gjort idag. 
Kanske ska hinna och dammsuga övervåningen idag iaf, så nått blir gjort hemma:) och slänga in en tvätt till med, så är snart allt slut.

Har fått tag i ny tvättmaskin och tumlare med, får se om vi får hem dom denna vecka:) blir skönt med lite nytt sånt med, behövs verkligen. Vår nuvarande tumlare låter för jäkligt.. och tvättmaskinen är inte den bästa heller.. dessutom är de snart 8 år gamla.. 

Fick också tag i material till vardagsrummet igår:D golv fanns kvar och det vart betydligt mycket billigare än vi räknat med, vilket är skitbra!:) sen har vi köpt grå färg till väggarna och tapet till en fondvägg:) jäkla tur vi åkte igår, för jag hittade inte tapeterna först. Bara en likadan fast i andra färger.. sen hittade jag dom under några andra tapeter. och när vi plockat de rullar vi behövde fanns det bara två rullar kvar, så en jäkla tur vi åkte igår, kanske hade vart slut idag! 
Ledsen jag hade blivit om de hade vart slut nu när vi väl skulle köpa och ta tag i detta. Men turen var på vår sida:)
Nej, slänga in en tvätt och sen dammsuga lite!:)

Renovering!!:D

2012-01-23 @ 16:14:19 / Allmänt
Idag ska jag och mannen åka och kolla på golv, färg och tapeter till vardagsrummet:D det är dags att ta itu med det nu, passar ju extremt bra när jag ändå är hemma:P
Har bestämt vilka tapeter jag vill ha och jag tror Tony gillade dom med. Svart tapet med lila blommor och gråa/silver stjälkar på blommorna. Den hade jag tänkt till en fondvägg, sen ska jag måla resten av rummet grått, inte för ljust eller för mörkt. Jag hoppas det blir bra:) nytt golv med, åt det mörkare hållet, typ valnöt. Tror det kan passa bra:) sen vita fina golvlister:D ev. byta de resterande innerdörrarna som inte är det med.. får se:P en sak i taget, men vardagsrummet är i stort behov! speciellt golvet. 

Kommer bli så fint!!:D när det är klart, men det tar säkert en stund tills dess, hehe:P Annars händer inte så mkt. Städar och donar här hemma. Sen har jag fått några arbetspass, så det är ju bra!:) skönt att de faktiskt ringer så man får in lite pengar. 

I helgen har det vart ett par födelsedagsfiranden, i lördags grattade vi Mia som fyllt år:) blev bjuden på god soppa och fika:) smaskigt!
I går (söndags) grattade vi min farmor som fyllde. Bjöds på en massa gott där med, inte bra för figuren!:P Bjöds på mat hos mina föräldrar efter det och så klippte jag lillebror med. 
Härjade med deras nya lilla valp, som kan bli ett riktigt monster!:P bits och bråkar hela tiden och jagar Maja, deras andra hund så han i princip hänger i hasorna på henne, hon är inte lika road:P 

Nej nu kom maken hem, så ska väl fixa till mig lite sen åker vi!:D

En paus!

2012-01-19 @ 17:47:27 / Allmänt
Det är precis vad som händer i mitt liv för tillfället. Jag tar en paus, en paus från pluggandet. Så i vår blir det jobb istället. Och det är nog egentligen precis vad jag behöver just nu!
Så har börjat jobba som timvikarie på hemtjänsten igen, blir nu i vår, och hoppas på schema till sommaren med!:) Gjorde första dagen igår, kul att träffa personalen igen, och egenligen är nästan allt precis som vanligt:P ska också jobba imorgon förmiddag! sen har jag fått fler turer nästa vecka, kul!:D 

Idag har jag också rensat bland all kurslitteratur jag sparat på mig genom åren på universitet:P så har lagt ut alla de böcker jag inte vill ha kvar på blocket. Sålde två böcker innan jag ens lagt ut dom:P och har sålt en till som jag ska lämna iväg imorgon. Bara hoppas resten säljs lika bra:P hehe!

Nu när jag är hemma mer, så har jag faktiskt orkat ta itu med vår megatvätthög innan invaderingen var ett faktum:P men har också börjat märka att tvättmaskinen och tumlaren inte är vad de borde längre heller, så kikar efter nytt. Får se när man får nytt sånt här hemma, kanske blir roligare och tvätta då?:P haha! troligtvis inte, men det behövs nytt iaf! och då tänkte jag att vi skulle få tummen ur och byta bänken med tvättställ där med, eftersom vi har en ny står.. den ska bara bytas.. :P haha!

Tänkte också försöka ta itu med vardagsrummet nu när man är hemma mer, tapetsera om, lägga nytt golv osv:P vill verkligen inte ha det fula gula och gröna på väggarna mer.. och nytt golv är ett måste, snart får någon en stor fet sticka i foten av detta golv som är så trasigt! inte kul, vet av egen erfarenhet att sådana stickor inte är att leka med... !:P
Nehej, hänga en tvätt sen fixa lite käk!:P

Någon form av "årskrönika"?

2012-01-05 @ 23:23:30 / Allmänt
Ja man kanske skulle försöka sig på att skriva min egen form av årskrönika, vad hände egentligen år 2011? :)

Min årskrönika blir relativt kort:P jag har egentligen bara en enda stor händelse att komma ihåg från 2011, en enda dag som är den dag som betyder mest av alla mina dagar i livet för tillfället.
Och den dagen är ju såklart vår bröllopsdag, den dag jag fick bli fru Rahlén <3 den dag då mitt livs kärlek blev min fina fina make! en dag värd att minnas för resten av vårat liv!

Och egentligen så minns jag inte allt från själva vigseln, jag var så sjukt nervös! allt jag hade fokus på var på min blivande och att inte säga nått fel och att få på ringen ordentligt:P
Många har frågat vad vår vigselförättare hette, vad hon sa osv. (vet iaf att det var en kvinna:P) men jag kommer ärligt inte ihåg något. Hennes namn finns såklart på vårt vigselbevis! men mitt minne från vigseln var inte hennes vackra ord (det kommer jag iaf ihåg att det var fint), utan jag kommer ihåg hur jag nästan började storböla, hur skakis både jag och Tony var när ringarna skulle på, hur rörd Ida (fotografen+nära vän) var, våra bröder som inte var lika rörda (tror jag:P) och min lillasyster som donade med min och sin egen bukett. 
Jag blir nästan lika rörd nu när jag tänker på det som jag var då. Mitt livs lyckligaste ögonblick! det är kärlek det! 

Trots vardagsbråk och annat tjafs som tillkommer både i samboliv och äktenskap så skulle jag inte för nått i världen vilja leva utan denna man! han är mitt allt, det finns ingen som han! och jag tror inte att många andra skulle klara av att hantera mig och mitt temperament;)

Dessutom firade vi 5 år ihop 3 oktober!<3

I övrigt 2011 har det rullat på som vanligt med jobb, skola, husfix och annat som gör livet värt att leva. Jag avancerade i mitt yrke, från att ha gått som vårdbiträde sedan studenten så har jag börjat få jobba som undersköterska, då jag kommit så långt in i min utbildning till sjuksköterska att det räknas som likvärdig utbildning, vilket känns toppen!:D mer ansvar och mer roliga saker att göra! t.ex att stickas;) 

2011 är också året då jag klarade av min allra sista KTC examination i skolan, det är en muntlig, praktisk examination där man visar vad man kan kring en viss uppgift t.ex att sätta en infusion (dropp) eller lägga om en CVK, förklarar kring den uppgift man fått utifrån ett patientfall, alltså en "patient". Väldigt svårt, jobbigt och ger nästan ett nervöst sammanbrott. Detta går också på tid, 20 min, så man har inte hur länge som helst på sig, inte den tid man egentligen skulle behöva!:P
Men är stolt och överlycklig att jag inte behöver göra en sådan examination något mer!! wiihhooo!

Det är de största händelser, både privat och i skolan som jag faktiskt kan komma på..  tror det räcker med:P ska bli spännande att se hur 2012 kan leva upp till detta faktiskt!
Ett nytt fräscht år, hoppas på många fina minnen som jag kan skriva om nästa år vid den här tiden!;)

Tillbaka till verkligheten!

2012-01-02 @ 22:56:53 / Allmänt
Känns verkligen så nu.. Jul och Nyår är över och verkligheten kallar igen, och det med stormsteg!
På torsdag är det dags för ännu en tenta.. Denna tenta och tentan veckan efter visar hur min närmsta framtid kommer se ut, så det är nervöst! jag hoppas att allt går som jag vill nu!! *håller tummar och tår*

Så tentaplugg nu några dagar.. Och komma i rätt dygnsrytm igen tror jag.. efter nyårsaftons natten så är dygnet felvänt, och det funkar inget bra när man måste plugga:P
Nyårsafton spenderades som sagt hemma hos Christian och Elin i Kumla, vi hade väldigt trevligt! massa gott att äta och mera gott att dricka:D 
Vi spelade också ett nytt spel: Lika par lika bäst. Det går ut på genom att som par känna varandra bäst vinna över andra par:P och jag kan meddela att jag och Tony vann! :D nej men ett kul spel, speciellt festspel! vissa av frågorna är väääldigt privata och andra inte ett dugg svåra eller pinsamma:P hehe.. Lite raketer och skumpa vid tolvslaget vart det såklart! massa som sköt många fina smällare då med, så fanns en hel del att titta på:)

Ännu en tråkig sak, jag tror min dator kan komma att paja när som helst, så jag har nu lagt in allt på en extern hårddisk innan detta händer.. Fläkten i datorn har lagt av helt och hållet, den blir därmed glödhet efter en stunds användande.. tydligen så är det ett under att den funkar än så länge! Jäkla skit med teknik som kan paja hur som helst, och självklart är garatin slut för längesen! Faktiskt så slutade CD läsaren att fungera 2 dagar efter att garantin gått ut, DVDn funkar än så länge konstigt nog.. Men nu är det snart helt finito på hela datorn.. SUCK!!! men har spanat in en ny jag skulle vilja ha, får se hur det blir med det.. får väl sitta vid Tonys om det skulle krisa.. :P

Nehej, om man kanske skulle krypa ner i sängen strax då..?