Finbesök!

2012-03-29 @ 13:13:28 / Allmänt
Idag får jag/vi finbesök! Sofia kommer hit, fan vi har inte setts sen i januari.. det är en stund sen de! tiden bara springer ju iväg!! är ju snart sommar..! kändes inte alls som så längesen det var jul och allt sånt.. men det är ju snart April (!!). 
Så dagen till ära så har jag städat! tur man får besök emellanåt så man måste städa!:P haha! Men kan ju tala om att det var välbehövligt! ändå dammsög jag senast i helgen.. men det märks att man släpar in mer grus och annat utifrån nu.. speciellt hundarna! och katterna med såklart.. :P nackdelen med djur, blir massa hund/katthår överallt samt att de släpar in en massa skit utifrån.. men det får man ta;)

Ja nästa helg är det ju t.o.m påsk! jisses, snabbt går det:P så tänkte kanske få med mig Sofia och leta lite björkris någonstans när hon kommer hit:) måste ju påska till det lite iaf! denna påsk blir vi iaf hemma!:D jag jobbar på påskafton, men efter det kanske vi åker till mina föräldrar:) Annan dag påsk, på måndagen, är vi bortbjudna till svärmor på påskmat:D 

Ja just, vi hjälpte ju henne att flytta i fredags, så numera bor de i Svartå, lite närmare oss! det var en jättefin lägenhet med högt i tak, stora fönster, stora rum och sjön precis utanför fönstret:)

Kan också numera titulera mig Sjuksköterskeassistent i sommar!:D papprena är påskrivna och klara! kommer bli skitkul att jobba i sommar!:D dessutom heltid, bara raka veckor med, underbart att vara ledig varenda helg i sommar!! 
Så litet steg närmare mitt blivande yrke och förhoppningsvis är det en massa erfarenhet och lärdomar som väntar mig i sommar! Spännande!

Nej om man skulle ta och fortsätta städa nu så det blir klart innan Sofia dyker upp!:P

Shopping sugen!!

2012-03-18 @ 00:21:26 / Allmänt
Ja herregud.. Man ska inte sitta ensam och ha tråkigt, då sitter man med datorn i knäet och bara klickar in på en massa sidor där det kan bli dyrt! men kul är det ju att shoppa!:P men lite får man väl hålla i slantarna!;)
Ska trots allt shoppa lite skor när lönen kommer, har kollat in ett gäng på skopunkten:D bra affär när man får tredje paret på köpet;)
Men så ska jag också köpa ett par skitsnygga pumps av en arbetskollega, då hon beställt på nätet och storleken var för liten. Egentligen stl 41, men jag som har 39/40 kunde ha dom, så de var små i storleken.. Bara att fundera ut ett tillfälle att använda dom;)
Men något tillfälle kommer alltid! ska väl bara "öva" upp fötterna med klackar igen! 
Vem älskar inte att shoppa skor?!:D det är så kul!! även om alla inte används hela tiden, alltid kul att ha.. för någon gång så behövs de!

Idag har jag jobbat dag, kul att få tjäna in lite cash! behövs om man ska klicka hem en massa saker, haha! men bra att få lite jobb. Jag hoppas dock på mer jobb denna mån, men nu på måndag kommer hon som sköter bemanningen tillbaka från semester så jag hoppas hon ringer och fyller på min månad med lite mer jobb!:P 
Imorgon blir det jobb igen, dock en kväll så det blir sovmorgon! skönt:) 

Annars idag har jag inte gjort så mkt, vilade i soffan när jag kom hem.. frusen som attan var jag, så bäddade ner mig under min teddyfilt, så då var det kört! inte länge ögonlocken håller sig uppe då inte, speciellt inte när man redan är jätte trött. 
Sen har jag kikat på tv och slappat med, gött det! Har också pysslat med djuren lite, gjort rent öron och försökt klippt ännu mera på ena katten.. Hon är inte den som gillar att bli borstad och klippt.. så hennes päls är knappt päls längre.. mer likt tovad ylle eller något.. så försöker klippa bort att dessa tovor och borsta, så hon blir finare och troligtvis så blir det betydligt skönare för henne.. kan inte alls vara gött med såna tovor! Men men, får ta det lite pö om pö då hon hatar det.. och sen är hon ju lite skygg redan som det är.. så det är ingen bra kombo! 

Har också mer eller mindre haft egentid hela dagen idag med, förutom på jobbet då. Men Tony har grejat med ena bilen hela dagen.. och håller fortfarande på, så jag har kikat på tv. Var ju en go film på tvn, Bröllopsfotografen;) värd att se! en himla massa sköna värmlänningar;)

Nej om man kanske skulle lägga sig? så man får sova ut ordentligt!! Natti!

Ny design

2012-03-15 @ 14:15:47 / Allmänt
Försöker få till en lite vårigare eller somrigare design.. Vad tycks? och ser ni den inte, så uppdatera sidan så ska det komma fram:)

Jag beställde ju lite nya kläder för några dagar sen, fick mail idag att de var packade, så jag tänkte väl att jag har dom imorgon eller på måndag.. men icke, fick sms avin idag med, så det gick undan!:D kul med nytt, bara hoppas allt passar!!
Så ska väl åka och hämta ut strax:)

Idag är det inte heller lika fint vårväder ute, så är inte direkt supersugen på att ta en cykeltur eller promenad idag.. nästan så man sitter och fryser inne, så tända en brasa kanske vore något idag?:) 
Tony slutar ju sent hela veckan, vilket innebär mkt egentid som kan vara väldigt bra faktiskt!:P man hinner pyssla en massa, bara man vill, när man är ensam hemma.. städa och dona precis hur man vill;) 
Mer eller mindre hemmafru? haha! vilket jag inte vill vara.. Jag skulle hellre se att jag får jobba och han kan gå hemma, en hemmaman;) men på villkoret att han städar, tvättar och fixar mat och annat hemma så jag slipper skiten.. haha!
Skulle vilja till marieberg idag, helst få med mig Tony!:) har fortfarande presentkort kvar sen i julas och jag är i behov av en ny foundation.. Så vill shoppa lite:)

Vågar man?

2012-03-13 @ 18:41:33 / Allmänt
Vågar man påstå att det är vår nu? eller kommer det något jäkla bakslag med snö då? Hoppas jag inte, men det har iaf vart jäkla fint vårväder även idag:D 
Vart allt en cykeltur idag med, med Troysen springades bredvid. Har dock börjat med lite kortare, snabba svängar så han vänjer sig med att springa och få upp flåset lite:P haha! 

Har tvättat lite idag med, blir snabbt massor med tvätt tydligen..! :P Har också städat ur lilla bilen, så nu är den vårfin inuti, har bytt till mina fina bilmattor så vi slipper plastmattorna.. :) blir så bra så! tänkte tvätta den imorgon om vädret är passande!:) Var också en sväng till Kumla förut, där jag shoppade lite småsaker jag saknat!:) 

Nu ska jag väl se till att laga lite kvällsmat till oss, så magen slutar kurra!:P

Oj då

2012-03-12 @ 23:15:00 / Allmänt
Ser att jag har en ganska stadig ström med läsare och då kommentarerna är få vet jag inte vilka ni är:P ni får gärna slänga in en kommentar så jag vet vilka som följer min blogg, om mitt tjat om renovering, om vår vardag, om allt och inget egentligen:P 

Har beställt en del fina nya vårkläder idag:D från Halens!:) kul med lite nytt i garderoben! har insett att kläder snabbt blir urtvättade, får nått litet hål som tillslut blir större.. eller någon fläck som inte går bort.. hur kul är det att gå runt i?! inte alls..
så lite vårfräscht i garderoben fick det bli!:) sen blir det lite nya skor när jag fått lön!:) redan kollat ut vilka jag vill ha. 

Nej nu ska jag nog gå och sova, tänker ta sovmorgon i morgon. Har inte riktigt sovit ut sen i lördags, så får unna mig en sovmorgon:) Natti!

Vårkänslor

2012-03-12 @ 14:56:12 / Allmänt

Det är helt underbart ute!! Det är sol, blå himmel och det blåser inte isiga vindar. Det är varmt ute!! Det är så vårkänslorna börjar dyka upp. Man vill greja ute, sitta ute i solen, grilla och allt annat som hör våren till:)

Har iaf tagit årets första cykeltur, så skönt!! Troysen fick följa med och springa av sig!:)

Har hunnit med ett arbetspass idag med, alltid bra med lite jobb!:) men nu är jag ledig vad jag vet fram till fredag kväll, ska jobba hela kommande helg:)

Nej tror jag ska kika på lite nya vårkläder, garderoben behöver lite nytt;)


Sleten

2012-03-11 @ 21:47:00 / Allmänt
Ja usch, dagen efter kalas så blir man väldigt sleten.. inte kul! men tycker ändå jag fått en hel del gjort idag:) Efter att övernattningsbesöket åkt idag så plockade jag undan sen kalaset igår, slängde in tvätt i maskin, röjde köket och så har jag gjort plats för matservisen i bokhyllan i vardagrummet så vi lättare kommer åt den:)

Igår var det jättekul! firade som sagt svärmor som fyllt 50 år, vart god mat, goda drinkar och trevligt sällskap:) och såklart så vart de Mello finalen, kan ju inte missa det!:P 
Låten de flesta av oss trodde skulle vinna vann också.. dock inte den låten jag tyckte var bäst, men kanske funkar bäst i detta sammanhang? Bra var det iaf:)

Imorgon blir det lite jobb, de ringde idag och frågade om jag kunde jobba, självklart!:) så mellan 7-12.30 fick jag jobb, bra bra! 
Efter det vet jag inte vad som händer.. vila lite kanske, haha! Tony jobbar dessutom sent denna vecka och kommer inte hem förrens ca 17.. inte kul alls, men men:P 

Nej nu ska jag ta en dusch!

Det vankas 50 års kalas!

2012-03-09 @ 17:15:26 / Allmänt
Javisst, imorgon vankas det 50 års kalas här hemma. Det är min svärmor som fyller 50 år idag och det blir alltså kalas imorgon!:) 
Jag har erbjudit mig att hjälpa till och att vi kan vara hos oss, det är lite större hos oss än dom. Hon tackade ja till bägge erbjudanden:) 
Så idag har jag grejat med mat och efterrätt till morgondagen, gjort så mkt som jag kan nu idag, så det är så lite som möjligt att fixa imorgon bitti! 

Nu är också huset städat, det är renbäddat både i vår säng och i gästsängen. Tonys lillasyster Linda kanske skulle sova kvar imorgon, får väl se:)
Även svärmor och hennes gubbe ska sova kvar, så ska försöka hinna blåsa upp extra madrassen vi har med, så man slipper det imorgon kväll. 

Just nu sitter jag med färg i håret, så man ser lite bättre ut imorgon med:) lite fräsch och fin. Har valt ut kläder med, blir en klänning jag aldrig använt för den har inte passat, men nu har jag ju gått ned lite i vikt och därmed passar klänningen:D 
Gött att slippa köpa nytt när man ändå har nytt i garderoben! Köpte bara en par svarta strumpbyxor till klänningen:) 
Efter färgen nu blir det en dusch, ska nog lägga ansiktsmask och lite annat sånt som också behövs ibland:) det är jag värd efter alla förberedelser!:)

Ska iväg och handla lite till sen med och passa på att tända ljus på kyrkogården med:) det har alltså vart fullt upp hela dagen, men jag hoppas slippa stå sent inatt och fixa med något, som det för det mesta lyckas bli.. haha! men inte idag, vill sova i skaplig tid så man orkar med morgondagen!! 

Nej nu ska jag snart skölja håret..

Förberedelser

2012-03-08 @ 15:32:47 / Allmänt
Idag har jag fixat lite hemma, plockat ner tvätt som hängt på tork och så. Sen har jag också vart iväg och handlat lite. Både mat och sånt inför helgen. Men också lite annat pyssel till helgen:)
Ska ju hålla i ett 50 års kalas här på lördag, så det är de som det fixas till! Har fått lite hjälp med en del, bra det:D 

Så det som ska fixas nu, är städning främst. Sen förbereda maten i morgon, så det är klart:) annars ska vi väl vara på banan.. Tänkte klippa gubben ikväll, så han ser lite bättre ut, så jäkla långhårig nu!:P Tänkte kanske hinna färga mitt hår med och fixa lite sånt, skönhetsfix.. det kanske behövas emellanåt! :P haha!

Nej kanske skulle fixa köket, sen är det bara damning och toaletterna som ska städas idag...

Glad!

2012-03-05 @ 15:17:20 / Allmänt
Idag är jag väldigt glad! livet har fått en intressant vändning! :P och nej det är inget jättestort för många, men det är det för mig! :)

Håller också på med något jag aldrig gjort tidigare, jag syr gardiner!! närmare bestämt panelgardiner:) har klippt ut och sicksackat kanterna. Men nu såg jag att alla mina knappnålar rymt.. så får stanna på Ica och köpa med några sen. Så jag kan nåla upp och sy klart dom, bara hoppas det blir fint!!:D  Bilder kommer senare. 

Har hunnit dammsuga av lite här hemma med, välbehövligt.. Snart dags att åka och möta upp Tony vid soptippen, med ett stort lass skräp!
Blir några fler lass sen, så det blir skräpfritt här hemma, också väldigt välbehövligt!

Nej nu ska jag fixa lite innan det är dags att åka, bara hoppas jag kopplat på kärran rätt, haha! märks väl när man kör iväg! haha..



Klart!

2012-03-04 @ 19:55:09 / Allmänt
Nu är vår walk in closet helt klar!:D krokar, fönsterbräda och gardinstång kom upp idag:D Så nu har jag ju tagit och fixat både före och efterkort!:D fixat några kollage, så det ser lite bättre ut, de kommer här:






Jag är så jäkla nöjd! känns lite lyxigt att kunna ta ett helt sovrum och göra om till garderob eller walk in closet som det heter:P 
Lite svensson lyx, haha! Men jag är iaf väldigt nöjd! Kan inte vara annat. 

Har också hunnit röja ute på altan och i trädgården idag!:D så en kärra är lastad med massa sopsäckar full i skräp som ska till tippen imorgon! hoppas på att hinna köra ett par till lass efter det. Måste bli vårfint där ute med!:) 
Sen blir det ju 50 års kalas här på lördag, så då måste det vara i tipptopp!:D vill ju inte skämmas.. haha! 

I veckan tänkte jag hinna röja i rummet här nere som vi haft som avlastningsrum, med andra ord: sopptipp.. inte kul! Men har slängt en del skräp där redan, så tänkte hinna få i ordning där med. Nu har man ju energi till att greja så då är det bara att köra på!:P 

Just, hittade den snyggaste taklampan till walk in med, som passade tapeterna skitbra, den är i samma gröna färg!:D 



Fin va?:) visste inte det fanns såna i olika färger, men det var ju kul! och den passade så bra in med:D helnöjd!

Nej nu blir det strax lite mat, sen ska jag hänga lite tvätt!


Kalas

2012-03-03 @ 13:07:48 / Allmänt
Äntligen helg!!:) fick en skön sovmorgon idag, gött det!:)
Har hunnit fixa med lite tvätt, gjort två fina födelsedagskort till Alex och Linda, två av Tonys syskon, som ska ha kalas idag:) så väntar bara på Tony nu så ska vi åka!

Som sagt så blir det kalas idag, annars vet jag inte. Blir väl mello ikväll med! sen vilka som tar sig vidare från andra chansen!:P
Annars blir det relativt lugnt kan jag tänka mig! kanske kan få upp gardiner, krokar och fönsterhylla i walk in idag med! sen är det äntligen klart där:D fick till alla kläder där igår. 
Igår kväll var vi iväg till Karlskoga och mina föräldrar med en massa grejer, en del skulle mamma ha, en del skulle Malin ha:)
Fick också med oss deras släpkärra samt det långa festbordet de har. Blir ju kalas här nästa helg, så tänkte alla skulle få plats vid samma bord:D 
Så nu när vi har kärra ska vi köra iväg allt skräp som finns på altanen, så det blir vårfint där!:) och så det blir fint till nästa helg då kalaset är. 
Finns massa skräp i garaget med, får se om vi hinner köra lite därifrån med:P har ju hela veckan på oss. 

Nej nu ska vi strax åka!

Ny energi?!

2012-03-01 @ 14:06:21 / Allmänt
Verkar ha fått ordentligt med ny energi. Lusten till att rensa och röja här hemma har aldrig vart så här stor! Jag röjde i förrådet uppe igår, var skitbra!:) men sjukt mkt skräp!! hur mkt skit kan två människor samla på sig egentligen?!! 
Tydligen alldeles för mkt! Diskuterade med min man igår kväll att det inte finns speciellt mkt förvaringsutrymmen i vårat hus. Finns bara förrådet uppe, inte en enda garderob i sovrummen. Finns en garderob i tvättstugan med dess funktion är städskåp, annars finns det inga sådana utrymmen. Och jag säger bara, en jäkla tur det! för kan man fylla så här mkt skräp på de ytor vi har! 
Idag har jag rensat ut städskåpet med eller vi kan kalla det skräpskåpet, för va mkt skit där med! mkt som ska ut till garaget och mkt som ska slängas. Men känns rätt skönt att få ordning!:D
Så nu är det bara ena rummet här nere som ska rensas ut! ska försöka få med en del skräp därifrån idag när vi ska till soptippen. En del är redan rensat där, så bara att ta med:D 

Känns skönt att få i ordning på massa sånt här som jag inte känt jag haft varken tid eller ork för innan. Men faktiskt så stjäl oreda mkt av ens energi! Så ska bli skönt att få i ordning!!:D

Har hunnit med att sällskapa mamma på Ikea med, lillasyster skulle ha en ny säng som passar bättre i nya rummet, som dessutom är nytapetserat!:D hjälpte mamma förra fredagen att tapetsera där, var skitsnyggt!!:D



Mamma vart nöjd och självklart lillasyster!!:P tur för henne, haha! Sängen som är på bilden där är inte den nya, den vart förstor för rummet, så nu har hon på beställning fått en svart istället, haha!:P märks att hon är min lillasyster när hon apar efter på min smak!:P mamma vill hellre ha ljust och hon svart, haha! 

Nej nu ska jag fortsätta plocka i ordning kläder där uppe! sen blir det en sväng eller två till soptippen med skräp!!:P