Gott Nytt År 2011!!:D

2010-12-31 @ 12:53:51 / Allmänt

Vill bara önska alla ett Gott Nytt År 2011!:D ses nästa år;)



Ha en bra nyårsafton och ta hand om er;)

puss hej!


Så sött!:D

2010-12-30 @ 17:45:32 / Allmänt

20101230058 (MMS)

Kom nyss hem, sambon hämtade in posten, och dett var det som låg där i:D Ett brev från lillasyster:) Hon fick brevpappret av oss i julklapp, där i fanns också en present som hon tillverkat själv:) en rosa hjärttvål med glitter:D hon fick även göra-tvål-själv setet av oss i julklapp:D Hon är väl för go lilla lilla Malin:) Och har börjat skriva så duktigt! Måste se till att skicka henne ett svar, på riktig post:P Jaha, i morgon är sista dagen på år 2010! Vad har då hunnits med detta år?! Ja en hel del och kommer nog knappt ihåg det mesta men en del ska jag väl få ner i någon sorts lista:P De största ihågkomna händelserna i mitt år 2010! -Mormor och morfar gick isär:/ -Älsklingen fyllde 30 år! -Två katter har flyttat och två andra katter flyttat in. -Lilla vovven Ronja kom till vår familj:) -Kaninen våran gick bort:/ (hon vart 14 år!!) -Lillebror tog studenten! (trodde man aldrig:P) -Jag och älskling firade 4 år tillsammans, 3 år som förlovade<3 Det är väl de största händelserna jag kommer på just nu:P Nej nu måste jag lägga på ett kol så allt hinns med inför morgon dagen:D GOTT NYTT ÅR 2011!!:D


Detta har jag pysslat med..

2010-12-29 @ 22:03:58 / Allmänt

20101229057 (MMS)

I stort sett hela dagen har jag pysslat med detta, har skruvat ihop en ny dvd hylla som jag var och köpte förut. Sen har jag flyttat ut alla dvd:er till vardagsrummet. Detta är dock inte alla, lååångt ifrån alla!:P Sen skrev jag in alla våra dvd:er i ett program så det ska vara lätt att söka fram på namn och vilket nr de har:) smidigt! 750 dvd:er har jag inskrivna just nu + att vi har massor flera som inte står med.. det är många det! Nu blir det dock att se en film med älsklingen:) Återupptar plugget i morgon, då en uppgift SKA skrivas och skickas in! skickade in en gruppuppgift idag, så det känns bra:) hoppas den duger och blir godkänd bara:P nehej, filmtajm!


Jul..

2010-12-29 @ 00:00:07 / Allmänt

Jul är över för detta år, bara ett år kvar tills nästa gång:P
Har vart mkt att göra! som alltid vid denna tid på året.

Julafton spenderades här hemma med Tonys mamma med sambo + hans son, och Tonys syskon med respektive. Tanken var att svärfar skulle komma hit med, men icke, han fick ligga hemma och kräkas istället:/ usch!
Vart lite skillnad mot föregående år dock, vi åt maten efter Kalle Anka, vilket inte var helt fel:P Dels kunde inte svärmor med folk komma så tidigt och dels väntade vi in Mia som slutade jobbet kl 16.
Så vi kollade på Kalle Anka, sen åt vi mat. Efter det vart det julklappsutdelning!:D
Efter det fika.
Så var denna julafton över:P

Juldagen åkte vi till mina föräldrar där förutom mamma, pappa och lillasyster, även lillebror, morfar, ena morbrodern med familj kom:) väldigt kul! hade även med våra vovvar, så de hade så skoj så!:P
Fick dock lite panik efter promenaden, Ronja har börjat löpa!! vi som pratade om det dagen innan, men inte hade vi tagit med någe tikskydd inte.. så jag tillverkade:P funkade ju en stund iaf:) 
Så har försökt fått tag i ett par snygga nu ett tag. Men nu har jag kontaktat en arbetskamrat som är jätteduktig på att sy:) så nu får vi se om hon lyckas knåpa ihop några:)

Iaf, återgår till juldagen:P där fick vi mat, sen julklappsutdelning och fika efter det:)
Var väldigt mysigt och kul!:) skönt att komma hemifrån och slippa grejja själv med:) trots att det är skönt att vara hemma med, både för och nackdelar med båda. 

Julklappar jag fick av:

-Tony: 4 vita porslinsänglar, en icurl och underkläder:)
-Mamma och pappa: en stor ljuslykta, presentkort på Ikea
-Lillasyster: kuddfodral som det står världens bästa syster på:D
-Mormor och Lennart: del i presentkortet på Ikea som mamma och pappa gav mig, badskum bl.a till badkaret och en lampa.
-Morfar: presentkort på Ikea.

-Svärmor: presentkort på Ikea
-Svärfar: presentkort på Ikea
-Tonys faster m. familj: presentkort på Marieberg, en gryta, choklad.
-Christian och Elin: presentkort på Marieberg.

Summering: fick massa fint och användbart!

Har dock redan handlat en del för presentkorten:)
Vart en parfym från det jag fick av Christian och Elin, sen massa nya kuddfodral, filtar, avlastningsbord och annat från Ikea:)

Lillasyster följde med oss hem i lördags och är fortfarande kvar, ska dock hem i morgon förmiddag, tror mamma saknar henne:P haha!
Är mysigt att ha henne här hemma, trots att jag kanske inte vart så kul idag för jag har pluggat massor ikväll, var tvungen så uppgifterna blir klara snart!:P

nej nu ska vi nog sova! upp skaplig tid i morgon!:D

natti natti


The End..?

2010-12-18 @ 00:03:21 / Allmänt
Ja nu är praktiken över!:D slapp även sista dagen som skulle vart idag, då min handledare ändå var sjuk. Fick GODKÄNT!:D så skönt att bara kunna fokusera på plugg och skola nu, inte både det och praktik.
Men samtidigt kommer mkt emellan nu, jul och allt som hör den till. Sen fyller kära mormor 65 år på söndag, så då försvinner hela den dagen = inget plugg.
I morgon lördag ska vi hälsa på svärmor då det är jättelängesen vi var där = inget plugg. Så hur ska detta gå? snart är det en massa som ska lämnas in och tentas av. Så hoppas verkligen man får tid att plugga under mellandagarna, det måste jag få tid till.. Jullov? nja inte direkt va:P

Men idag har jag vart med mor och lillasyster på marieberg, köpt lite småsaker + en julklapp till älsklingen<3 lillasyster ringde och väckte mig i morse och frågade om jag ville med, tänkte att det var en bra idé så jag kunde köpa julklapp till han när han inte är med:P så jag tror jag är i stort sett klar med alla klappar till honom;) vi får se om man kommer på någe mer..

Har också slagit in mormors present idag, vart dock julpapper på ena, hade inget presentpapper:/ men tog det som såg minst juligt ut, sen gjorde jag fina rosetter i sidenband:)
Böckerna jag köpt slog jag inte ens in, knöt bara ett siden band runt om, vart så fint så:D

Har vart duktig och slängt iväg massa skräp idag, sen tog vi en promenad från Christian och Elin till kyrkan och tände ljus.
Sen for vi hem till oss, lagade tacos och kikade på en film som gick på tv. Skulle ta ut en hyrfilm via tvn nu med, men inte sjutton gick det. Fan! så vi får hoppas den hoppar igång innan tiden går ut.

Nej nu blir det nog sängen, kanske en film? får se om man orkar, haha!

puss hej!

Ledig!!:D

2010-12-13 @ 21:12:27 / Allmänt
Är ledig i morgon!! Underbart!:D jag ska först och främst sova ut.. sen ska jag färga håret i morgon, fixa med en seminarieuppgift och slå in lite julklappar:)
Så det finns alltid något att göra trots ledighet:P
Men jag tänkte faktiskt bli klar med seminarieuppgiften i morgon, så jag slipper tänka på den någe mer. Sen har jag bara 3 pass kvar på praktiken. 3 dagar, så ingen mer kväll och ingen mer helg. Skönt!

Idag har jag bara slappat sen jag kom hem, men det får man göra ibland också tror ja, speciellt när man inte orkar annat, haha!

Böckerna jag har beställt har också kommit, så dom ska jag hämta ut i morgon:) beställde ju tre stycken deckare till mormor i present, hon fyller nu på söndag:)
sen två böcker till mig, en kursbok och så tänkte jag faktiskt läsa Mia Skäringers bok: Dyngkåt och hur helig som helst. Gillar henne, så tror boken kommer vara bra:)
Ska försöka börja läsa lite vanliga böcker med, inte bara kurslitteratur så hjärnan får slappna av med lite annat. Kanske kan vara bra?:P

Har sett Biggest Loser finalen idag, sjukt vad mycket de kan gå ner! helt sjuk! några av dom har ju gått ner mer än en hel jag, sanslöst! de är duktiga! önskar en annan kunde vara lika ihärdig.. har ju dock kommit igång med simning och så, men det får bli utbytt mot promenader ett tag nu, har massa annat att stå i just nu..

Nej nu ska jag fixa lite inför natten, snart sova så jag får sova ut i morgon:)

natti natti!

Sakta men säkert!:P

2010-12-12 @ 18:32:05 / Allmänt

Sakta men säkert blir det mer och mer framsteg på praktiken! är dock riktigt nervös inför torsdagen då det är slutbedömning, då jag får veta hurvida jag är godkänd eller inte, eller rent av väl godkänd? :P (troligtvis inte), men kanske?:P
Nej jag tror min handledare har alldeles förstora krav på mig för att kunna nå upp till väl godkänd:P Detta är ju faktiskt första praktiken jag har som sjuksköterska så att säga, dessutom första gången jag jobbar inom sjukhusmiljö, jag har ju knappt vart ens på sjukhus innan, bara någon gång för att hälsa på någon eller så. Min handledare vill helst att jag kommer fram jämt och berättar mina observationer och allt, jag försöker och försöker men jag hoppas jag räcker till!:P
Hur som helst, det är fyra praktikdagar kvar, sista på fredag!:P känns lite skönt att få lite "ledigt" snart över jul. Inte för att man är ledig, men julafton-annandagen kommer det inte jobbas ett dugg på skolarbeten, jag sätter ner foten!:P Det är dagar som bara kommer spenderas med nära och kära!:D

Har haft praktik hela helgen, så är jäääääätte trött nu! ska nog lägga mig tidigt idag, ska ju upp i morgon med:P men sen är jag ledig tisdag, skönt!:D
måste se till att få information till en seminarieuppgift i morgon, så jag kan skriva klart den i veckan.
Har en massa måsten, speciellt till skolan just nu, känns som mitt liv endast är skola just nu:P men snart kanske man kan få tillbaka ett uns av livet?:P haha!

Var förresten till Christian och Elin i fredags, efter Tonys sista pingis match och efter handling:P var väldigt trevligt! kollade på Idol finalen, åt massa gott till och mös:) sen tog vi oss en nattpromenad får vi väl kalla det:P lite över en timmes promenad blev det, riktigt skönt! somnade gott efter det..

Nehej, om vi skulle åka och käka lite nu då, så vi kan kolla på film sen?:) har ju tv i sovrummet nu:D underbart, fastnade dock framför den igår när jag borde ha sovit! Sex and the City filmen gick ju på tv!
Men ikväll blir det film i sängen!:D myspys! bara fritt att somna närsom helst då!

Puss hej!


Trötter

2010-12-08 @ 19:37:37 / Allmänt
Jupp är precis vad jag är, trötter.. Precis som en av dvärgarna i Snövit!:P känner mig i stort sett trött varje dag, jobbigt men det beror väl på att det är mycket just nu!:P denna kurs är mäktig!

Avklarat:
3 seminarier
4 inlämningsuppgifter
2 tentor
6 veckors praktik

Kvar:
3 seminarier
1 seminarieuppgift
2 tentor
2 inlämningsuppgifter
1 veckas praktik

Dessa var alltså bara denna kurs.. :P
Tidiga mornar på praktik, i samband med allt detta gör en nog trött.. dessutom är det mörkt när man åker hemifrån och mörkt när man kommer hem. Men sån är vintern:P Är mysigt ändå med lite kyla och snö:) så här innan och under jul iaf! sen kan det försvinna och bli sommar:P

Idag har jag hunnit med att simma efter praktiken med, var skönt!:) känns som man gjort lite nytta idag.

Börjar också kännas mkt bättre på praktiken, börjar komma in i det mer och mer, nu lagom tills man nästan slutat, haha!
Dock ett stort minus att man hamnade i gruppen som bröt mitt i praktiken på USÖ för två veckors praktik på vårdcentral, det blir ju nytt två ggr på samma ställe då ju.. Men det fick gå, slipper iaf att ha det så nästa praktikperiod!:P som startar i början av februari..

Annars händer inte så mkt just nu, mest praktik och plugg:P

Var på kalas i lördags dock:) Tonys bror fyllde, så vart bjudna på mat:) stannade till sent, trots att man inte drack:P det var lite festligheter, men ingen röjarfest. Var väldigt trevligt! Så klart så klantade jag mig, och hade inte alkoholen att skylla på!:P Jag och Elin dansade med Wii, och jag sträckte upp handen mot taket och kom emot deras takfläkt, närmare bestämt glaskåpan runt mitten lampan, gissa hur det gick? ungefär en miljon glasbitar överallt!
Ingen fest utan kras? eller?:P Tur som är så ska de köpa ny, och inte nyss bytt!
Men men, shit happens?:P

och nu är jag väldigt irriterad! skulle uppdatera boxen till tvn, ja nu startar inte tvn och tror inte heller uppdateringen är klar! skulle ju se Biggest Loser, men det sket sig! blir väl en ultra tidig kväll idag då.. haha! när man inte har en tv och glo på:P haha!

Puss hej!

Oj då!

2010-12-01 @ 12:19:25 / Allmänt

Hoppsan vad längesen det var jag skrev här:P men tiden räcker inte riktigt till just nu! är galet mkt med skolan och praktik:P
Denna vecka har vi två tentor, varav en avklarad, nästa är i morgon:P
Jag hade seminarie och mittbedömning i måndags när jag samtidigt hade praktik.. Sen ska vi ha skickat in ännu en uppgift senast i morgon, men den skickade jag in igår, skönt!
Till veckan ska jag skriva min sista inlämningsuppgift, som dock inte ska vara klar förrens senast 7 jan, men jag vill ha den överstökad.
Den 20 dec börjar också delkurs 2 i den jag går nu, dock ingen tenta i den, men ett grupparbete som ligger över jul och nyår. Så vi ska kunna vara hemma och jobba iaf, så vi slipper vara i skolan, speciellt de som vill åka hem som har lite längre hem..

Nej usch en enda röra är det. Samtidigt ska man hinna och plugga på till praktiken och visa allt man kan, helst innan handledaren ens frågar, då är de nöjda. (Panik?? nej då, inte alls!:P)

Idag har jag valt att vara hemma, hade några timmar för mkt på schemat, så kunde plocka bort lite:) skulle ha haft kväll annars, och eftersom det är tenta i morgon bitti var det skönt att få vara hemma och bara plugga till den!:)

Tentan igår kändes riktigt bra, blir nog faktiskt lite förvånad om jag inte klarar den, då den såg exakt likadan ut som tentan jag lånade och pluggade på, haha!:P underbara lärare som inte ens ändrar ett ord. :P
Nej men man vet heller aldrig, den kan ju ha gått åt skogen ändå, men det ser vi först om tre veckor, då de rättat klart:P
NU: fokusera på morgondagens tenta; Läkemedelsberäkning.. (Krävs 100% rätt för att få godkänt!) ingen press alls:P

Puss hej!