Kvällspromme!

2012-06-28 @ 20:01:04 / Allmänt
Hann med en kvällspromenad igår innan det var dags för sängen!:) skönt att komma ut lite faktiskt. Dessutom vart det liten upptäcktsresa då vi gick på vägar vi aldrig gått förut:) spännande!

Bjuder på några pics!





















Jag tror jag ska ta mig en kvällspromenad idag med, blir dock utan Tony då han precis åkte iväg med Morgan för att fiska. 
Har också hunnit med att plantera lite blomster här hemma, en fin röd pelargon på framsidan, sorten hette visst kärlekspelargon, mkt fin!:)
Sen planterade jag också en blomma till bordet på altan. Samt planterade den fina blomman vi fick av svärmor igår, den stod och väntade på oss på trappen när vi kom hem från jobbet:) och i en riktigt somrig och söt kruka! bild kommer sen, när batteriet är laddat;)

Nu ska jag nog ta mig en promenad i det helt underbara sköna vädret, solen visar sig lite mer nu, det gillas mycket!

Vadstena

2012-06-28 @ 15:48:30 / Allmänt
I lördags var vi på utflykt igen:) Jag, Tony, Morgan och Mia for iväg ner till Vadstena. Gick på klostermuseet, på guidad tur, in i klosterkyrkan och runt i Vadstena en hel del:) 
Vi gick en guidad tur vid klostermuseet, det har visst inte bara vart ett kloster utan från början var det ett slott, ett riktigt pråligt slott. Tydligen ett festhak, där världens kungligheter festade, ökända fester tydligen:P Men senare skänktes slottet så det kunde bli ett kloster. Efter klosterperioden har det vart mentalsjukhus och höll på att bli ett studentboende för högskolan, men eftersom de gjorde så grundliga undersökningar så hittade de saker som bevisade att det faktiskt vart ett slott innan det vart en kloster. Jättebra guide, väldigt kunnig och lätt att lyssna på!:)

Kom fram till att vi måste åka dit igen, för det finns ett slott där som enligt skyltar är nordens bäst bevarade renässansslott, vi hann inte in där i lördags, så får åka igen:) men det är inga problem, var ju hur fint som helst där. 
På hemvägen vart det några stopp med, först i Motala för lite mat och promenad nere i hamnen. Sen stannade vi på nordens största insjöstrand utanför Motala med, hela 7 km lång!
Nästa stopp blev i Askersund där vi köpte oss varsin glass, gick runt lite, testade linbanan ute på Borgmästarholmen, och stora gungor i lekparken:P haha! dumt att bli vuxen någon gång tycker jag;)









 
Mellan dessa galler kommunicerade munkar och nunnor med varandra, de fick absolut inte vistas i samma utrymmen. Ja nunnorna fick inte vistas med någon förutom sina systrar i samma rum, de pratade med allt annat folk, även nära och kära, genom såna här galler.



Fick också prova på lite olika outfits som hörde medeltiden till, vad tycks om Tony som riddare?:) jag vet dock inte vad hatten jag har på mig hörde till, ser mest ut som en piratkapten à Jack Sparrow;) men kul var det! haha.





Två olika celler (som nunnornas rum kallades), vaxdockorna är ju sjukt verklighetstrogna! lite läskigt faktiskt:P Men förstå att leva så här! de sov på halm, inbäddad i ylle. Ingen dörr in till sina rum, de fick inte ha någon privat utrymme.. 





Denna nunna i vax hälsade oss välkomna när man kom upp i museet, ser ni hur verklig hon ser ut? 





Mäktig orgel inuti Klosterkyrkan!







Vadstena Slott!:)











Del av den väldigt långa stranden







Ja roligt hade vi!:) hoppas resten av folket följer med nästa gång vi åker någonstans:)
Är sugen på att åka till Karlsborgs fästning, hoppas det blir snart med:) älskar ju historia!

Onsdag

2012-06-27 @ 17:08:21 / Allmänt
Måste bara säga att jag gillar nya upplägget på blogg.se! gött att man kan svara direkt på kommentarer, och är numer mkt lättare att ladda upp bilder!:) bara dra alla bilder man vill ha i ett inlägg, sen laddar den upp själv medan jag kan göra annat, gillas massor!:D

Har jobbat snart tre veckor på sommarjobbet som sjuksköterske assistent och börjar komma in i det mer och mer. Det enda som krånglar är min inloggning till datorn och så, hoppas allt är löst innan veckan tar slut.. men vem vet! Skönt att man börjar få göra lite mer självständigt! känns riktigt bra. Dessutom underbart att jobba endast raka veckor, gött att slippa jobba kvällar och helger, alltid kunna vara ledig med maken:) 
Men jag tror inte att jag vill jobba som färdig sjuksköterska inom kommun det första jag gör.. men jag vet inte alls vad som väntar i framtiden och tur är väl det!:)

Idag vet jag inte vad som sker, ska banne mig ta en promenad iaf och ta med mig kameran, blir dåligt med fotografering under veckorna.. Men behöver en promenad så kan allt ta med den då:)
Jo tänkte baka blåbärspaj strax med, och fixa lite käk!:) blir currykyckling och spagetti tänkte jag! Har dessutom hunnit betala räkningarna. Skönt att ha skiten gjord, haha! synd man inte får behålla alla pengar man jobbar ihop, men men! får ju iaf massor av bra saker för pengarna, som tak över huvudet, värme, vatten osv;) får väl se det positiva med det också, även om det är surt att se pengarna sväva iväg!

Nej kasta in en tvätt i maskin! sen fixa pajen;)

Midsommar

2012-06-27 @ 16:55:32 / Allmänt
Midsommarafton var riktigt trevlig och helt nykter!:) På lunchen var det bara jag och maken hemma, åt sill och potatis på altan. Var ju riktigt varmt och skönt ute, så man får passa på att vara ute när man kan!
Senare kom Maria med barnen hit, vi åkte ganska direkt ut till Sannahed för lite midsommarfirande. Var väldigt mkt folk, men blev som vanligt en fika, kika på gamla bilar och kolla runt på området lite:) tradition helt enkelt. Efter vi vart där så åkte vi till Kumlasjön en sväng med, gick runt och kikade där med, väldigt fint där faktiskt. Riktigt romantiskt kan vara om man går helt ensamma, har med sig en picknick korg eller liknande:)
Senare mot kvällen åkte vi hem till oss, grillade och åt. När de senare åkte hem, så åkte vi till Morgan och Mia, avslutade midsommarafton med en spelkväll, Monopol vart det:) jag kom tvåa iaf, haha! men Tony den jäkeln vann alltihopa.. 














Lyckades få en bra bild på oss tillsammans!:) var ett tag sen vi fick till ett bra kort på oss ihop. Men nu så:)

Foton #3

2012-06-26 @ 18:58:07 / Allmänt
Midsommarhelgen började för oss i torsdags, då tyckte vi väl att det är dags för att åka till sjön, speciellt nu sen grabbarna köpt fiskekort för ett helt år uppe i Tisaren. Så de kom iväg lite tidigare då Morgan var helt ledig och Tony slutade vid kl 13. Jag och Mia som slutade 15.30 respektive 16 åkte upp efter ett tag:)
Så det vart till och grilla, mysigt! och vi hade faktiskt vädret med oss, fast att det såg mörkt ut ett tag:) men solen tittade fram under hela kvällen!
Var riktigt skönt att komma iväg och bara vara, inte en massa måsten och annat som hänger över en.
Dock nappade det inte så bra för maken, däremot så fick Morgan flera stycken gäddor på kroken, behöll en (på bilden) som svärfar fick:) 

Efter grillningen så passade jag och Mia på att gå upp på Skåleklint, "ett berg" eller vad man nu ska kalla det, till utsiktsplatserna som finns där, jisses vilken utsikt!:) 95 m över Tisaren var vi, och det kan jag lova att det kändes på väg upp, det var riktigt brant upp!






















Foton #2

2012-06-26 @ 17:33:18 / Allmänt
Vart så rörigt att lägga alla bilder i samma inlägg, så lägger upp olika inlägg istället:)

Förr förra helgen tog jag, Tony, Morgan och Mia oss en utflykt med bil. Vi åkte till Kvismaren först, där det talas om både mkt fåglar, men främst en massa ormar.. Jag vart besviken, inte en enda orm syntes till. Men får åka dit nästa år i april, när det börjar bli varmt för det är visst då det är mest:P skulle vara intressant att se även om jag inte är speciellt förtjust i ormar... men iaf!:) Hittade dock flera kossor, alltid något att titta på!:P
Efter Kvismaren vart det biltur förbi Pålsboda och upp mot Sottern, en sjö upp mot Breven i skogarna. Väldigt fint där uppe:) och tur med vädret hade vi, vart bara en regnskur när vi åkte mot Hjortkvarn och då satt vi ändå i bilen. Innan vi stannade för glass i Hjortkvarn så hamnade vi i Bo, där det finns en jättefin kyrka men också ett jättefint slott! Jäklar, om man kunde bo där.. det ni, det hade vart något det;)
Sen vart det som sagt ett stopp i Hjortkvarn för att käka deras helt fantastiska glass:) tog ett par kulor, ena med choklad, andra hallonsorbet, underbart!!

























 

Det var riktigt kul att åka ut lite, att upptäcka lite av länet man bor i!:P


Foton!

2012-06-26 @ 16:45:29 / Allmänt
Jag ligger visst lite efter i fotouppdateringen här.. Har liksom inte funnits varken tid eller ork (minst av det senare). Men nu ska jag väl få in lite bilder här tänkte jag, har några veckors foton att lägga upp:P

För några helger sen sov Malin över här, fick även besök av Ida, det vart ett par promenader med kameran. Men började såklart att regna första turen, hann precis hem innan världens åskskur kom! tur det när man har kameran med sig. 
Vart en hel del fina bilder! ska också skicka ett par skivor till Ida så hon kan bränna ut hennes bilder till mig:D hon tog massor av kort på mig och Malin, så är riktigt nyfiken att se hur de blev:)

















Behöver jag säga vad jag älskar bilderna på Malin (lillasyster), speciellt de två nedersta bilderna:) De vart skitbra! börjar lära mig en del om fotandet nu, haha! men ibland har man tur med ljuset och allt:) 


Händelserik helg

2012-06-25 @ 00:09:21 / Allmänt
Ja nu var denna långlediga helg över och strax dags att sova för imorgon väntas jobb igen!

Helgen började skönt, åkte upp till sjön där Tony och Morgan lagit i båten och fiskade, så åkte dit efter jag slutat, Mia kom också upp en stund efter mig. Så grillade vi och hade det skönt, för var riktigt gött väder då:) Vart en promenad med Mia upp till utsiktsplatserna på Skåleklint, jäklar vilken utsikt över Tisaren!! men vi fick allt kämpa för att komma upp med, jobbigt!!

I fredags var det midsommarafton, då åt jag och maken sill och potatis till lunch:) sen blev det en tur till Sannahed där det var midsommarfirande, detta i sällskap med Maria och barnen. Efter det åkte vi till Kumla sjön och gick runt lite där innan det var dags att åka hemåt för att fixa inför grillning:)
När vi grillat, ätit efterrätt och Maria med barn åkt hem så åkte vi till Morgan och Mia, där blev det monopol spelande till sena natten:) men kul var det, blev tvåa och Tony tog hem segern. 

Igår åkte jag, Tony, Morgan och Mia iväg ner till Vadstena, gick på klostermuseet som finns där, fick en guidad tur så nu är vi alla lite mer allmänbildade:) fick veta ganska mycket intressant. 
Gick också runt lite i Vadstena efter, himla fint där:) blir nog fler besök dit. På hemvägen vart det stopp i Motala för mat, sen stannade vi på nordens största insjöstrand, tydligen 7 km lång. Ja lång var den absolut!:P Ännu ett stopp i Askersund sen, där vi åt lite glass och gick runt lite:)

Idag har vi vart vid sjön igen:) dock inte lika underbart väder idag, men det gick ändå:) Jag och Mia promenerade medans pojkarna åkte ut med båten och fiskade. Sen dök svärmor med sambo samt Christian och Elin upp med:) då grillade vi och pratade en massa, mysigt!
Efter maten tog vi fruntimmer samt Christian en promenad upp till jaktstugan som finns där, fin utsikt där med:) men precis när vi kommit upp så började det regna.. jäkla typiskt. Så vi traskade ner igen. Tur det för sen började det regna mera.. Tände brasan en stund till innan vi åkte hemåt. 

Självklart har kameran vart med på varenda utflykt vi gjort under helgen, men bilderna får jag lägga in i morgon, för nu måste jag verkligen sova! upp kl 06.00!! 

Puss och natti!!


18 Juni 2012

2012-06-18 @ 16:39:03 / Allmänt
Idag avslutar jag och mitt hjärta vårt första år som gifta och imorgon börjar vårt andra♥ 

Det har redan gått ett helt år, men det känns som om det vore igår, iaf förra helgen! men icke, ett helt år har passerat!
Jag hoppas vi får en hel livstid ihop min älskade make och jag♥




Jobb!

2012-06-13 @ 19:20:16 / Allmänt
Denna vecka har jag vart riktigt seg, började på nya jobbet inför sommaren i måndags, jobbar numer som Sjuksköterskeassistent, hela sommaren lång!:D jobbar också raka veckor, vilket är vääääldigt ovant att gå upp tidigt så många dagar på rad, men skönt att vara ledig varje kväll och helger:)
Har bara jobbat tre dagar än och inte rikigt kommit in i allt, och känns inte som jag har koll på allt ännu, kommer väl lagom tills jag slutar, haha!:P
Jag trivs än så länge iaf, men hjärnan är rätt trött nu! mkt information att ta in och mkt att lära sig:) men det kommer nog bli skitbra!

Därför har det också blivit rätt dött här, och jag har ännu inte lagt in bilderna i datorn som jag fotat i helgen. Det får jag ta när jag hinner. Kanske imorgon:) för nu ikväll ska jag och min fina make åka ut och åka lite, kameran blir med:) Mysigt!!
Ska passa på att svänga förbi och handla lite då med, när vi ändå är ute och åker:)

Nej mera uppdatering får det blir imorgon, om orken finns då!:)

Puss hej!

Helg!

2012-06-08 @ 22:26:33 / Allmänt
Ja då var det dags för helg igen! veckorna går snabbt tycker jag. Snart är väl sommaren över igen.. :P haha! Nej men snabbt går det iaf. 
Idag har jag som sagt skrivit tenta, vi får se hur resultatet blir men nu är den iaf gjord och nu är det äntligen "sommarlov" :D

Har också vart till Karlskoga och hämtat hit Malin samt ena av mammas hundar, så den äldre hunden får lite semester där hemma så tog jag med valpen hit:) 
På väg hem stannade vi och handlade lite, mat till kvällen och inför imorgon:) blev grillat nu ikväll, gott! var inte igår de inte. 

Köpte också lösgodis som jag mumsat på så jag nästan mår illa, inte kul.. usch! så nu är det färdigätet!

Har testat ett av close up filtren jag beställde förut, så har fotat lite ute i trädgården idag i väntan på maten. 







Överraskade min älskade make idag med, men en fin fin ros!:) jag tror han blev överraskad iaf. 



Imorgon kommer det massa finfrämmat! Både fina Ida och Emma kommer hit! yeeeey! ska bli skitkul! hoppas på någorlunda väder med, men man vet aldrig.. ;) Ska bli kul oavsett!

Nej nu ska jag ge hundarna mat, sen sova tror jag. Skittrött idag!!

Puss hej!



Kolmården!

2012-06-07 @ 12:03:19 / Allmänt
Igår var det ju nationaldagen och för oss innebär det inget annat än att vi är lediga tillsammans (oftast) och kan hitta på något kul ihop. 
Så jag, Tony, Malin, Christian och Elin åkte till Kolmården över dagen:) vi hade riktigt tur med vädret med! sol och fint. Inte heller överdrivet mkt folk tyckte jag, så det var ju med skönt. 
Kameran var givetvis med och jag fotade nästan 900 (!!) bilder, jisses! la in dom i datorn igår kväll när vi kom hem, runt 100 bilder togs bort direkt då de inte alls vart bra. Men tillräckligt många bilder ändå tycker jag, haha. 

























































Det vart en hög med bilder, men ändå bara ett liiiitet urval! :P Men vi hade iaf en kanon dag! kul att hitta på något när man väl är ledig ihop:)

Idag väntar plugget, tenta imorgon bitti. Efter den åker jag till Karlskoga och hämtar lillasyster plus bägge mammas hundar då vi ska vara barn/hundvakt i helgen:) kul!
Får se om vi inte hittar på något kul imorgon sen då, får väl se hur vädret ser ut också såklart. 
På lördag får vi också finfrämmat! Ida kommer hit och hälsar på:D var bra längesen nu, blir lätt så när livet kommer ivägen:) 
Men gissa hur glad jag blev häromdagen när hon skickade sms och frågade om vi ville ha lite besök på lördag!

Nej tillbaka till plugget nu, så det förhoppningsvis går bra imorgon!

Puss hej

Pyssel

2012-06-01 @ 21:22:38 / Allmänt
Fredag och helg, men inte för mig. Ska jobba hela helgen lång! men men, så kan det vara:P 

Idag har inte hänt mkt alls, har vart så seg idag.. Och riktigt tråkigt väder med! regnigt och kallt, usch! Men jag har iaf pysslat lite, en del blev klart igår och så planterade jag lite blommor idag med!:) lite bilder på det va?













Imorgon jobbar jag kväll, så blir iaf sovmorgon!:D skönt det! får se vad som händer annars i helgen, jobbar ju dag på söndag så kanske hinner hitta på något kul söndag eftermiddag:)

På onsdag till veckan ska vi eventuellt också åka till Kolmården, kul!!:D kul att hitta på något när alla väl är lediga liksom:) bara hoppas på bättre väder än idag då. 

Börjar också dra ihop sig inför sommarjobb och med det kommer nervositeten fram mer och mer. Får väl hoppas det inte blir totalt fiasko! tur man ska gå bredvid några veckor innan det börjar på riktigt eller vad man ska säga!:P men nervöst är det oavsett, haha! har också rett ut en massa frågetecken, så skönt att det är fixat och utrett. 

Har suttit och kikat på fotokurser idag med, rätt sugen på att gå en kurs till hösten:) men vet ju inte om de är något att ha. De kostar ju en liten slant så man vill ju tycka det är värt det. Får fundera lite mer på det så får vi se:) vore iaf kul!
Vore ännu roligare om jag fick med mig någon som vill gå kurs med mig! hehe:P men vi får se helt enkelt:)

Dags att åka nu:) Puss hej!