Testar något nytt:)

2011-09-30 @ 10:56:50 / Allmänt

Har precis laddat ner appen på blogg.se så testar om det fungerar nu:)

Har ganska nyss kommit hem från universitetet, har haft tenta i psykiatrisk omvårdnad.. Tog en stund att komma igång, men när man väl kommer igång kan man skriva massor, sen om det är rätt vet jag inte, haha! Alltid svårt att veta vilket svar de söker, speciellt i omvårdnad då det är lite flummigt:P

Gjorde sista dagen på praktiken igår med, lite trist eftersom jag trivdes jättebra där, men så är det! Haft fyra bra veckor inom psykiatrin iaf:D

Just nu sitter mina föräldrar och lillasyster på ett flygplan till Cypern, inte alls avundsjuk..! :P men skönt för dom, de kommer väl vara pepparkakor när de kommer hem, och en annan är kritvit haha! Men får se till att spara pengar så vi också kommer iväg någon gång!:)

Nej soffläge en stund innan jag ska dammsuga:)


Ibland undrar jag..

2011-09-22 @ 20:31:54 / Allmänt
Jag har väldigt många funderingar ibland.. kanske för många för mitt eget bästa:P
Många ggr är det tankar kring andras uppfattning om mig, vilket man kanske inte ska bry sig om, men ärligt vem gör inte det?

Har fått en känsla de senaste veckorna att det är något under ytan, att jag gjort nå fel vilket jag verkligen hoppas jag inte gjort. Ingen har tagit upp det med mig i sånt fall, men känslan finns ändå där..
Men vad vet jag, kanske bara är inbillning med!
Jag vet iaf vilka som finns där för mig närsomhelst! och de är få, men så fina och underbara vänner.
Bara en fundering jag behövde få ur mig och vad passar bättre än min blogg?:P

Trötter

2011-09-21 @ 18:25:47 / Allmänt
Hemkommen från praktiken, men har ännu inte hunnit med att göra nån mat, som jag borde gjort.. Kanske hoppas på att mannen gör idag?;)
Annars får jag väl klura ut nå bra.. (som vanligt:P)
Snart är denna praktikperiod över, trivs jätte bra! jättebra personal och superbra handledare:) så det känns skönt att man inte oroar sig varje dag man ska dit:P
Bara hoppas att nästa period blir lika bra:)
Har inte haft riktigt tid eller ork till att skriva någe här, men så kan det vara! Har fullt upp med praktik, plugg och andra skoluppgifter. Sen måste man ju hinna med livet också, vilket inte alltid är så lätt!
Helgen som var nyss vart ganska lugn.. åkte hem till mina föräldrar på lördagen, hade mysdag med mamma och lillasyster:D vart hårfix, sen en film innan jag åkte hemåt igen:P det var mys!
Maken var hemma för han hade sååå mkt att göra:P men det är ju bra en del blir gjort här hemma med, som gräsklippning. Tiden och orken finns inte alltid där. Men blir nog inte att klippa alltför många ggr till nu innan det blir kallt ute.
Blir att åka till mina föräldrar i helgen igen, ska gratta pappa som fyller på måndag:D de flyger ju utomlands nästa torsdag så kan inte gratta helgen efter. Så ska klura ut någon bra present!:D annars blir det nog relativt lugnt denna helg med, måste plugga inför tentan som är nästa fredag. Lite annorlunda mot tidigare kurser då vi haft någon vecka efter praktiken, så man hinner fokusera på bara tentaplugg, men så är det inte nu. Så orken på kvällarna måste verkligen finnas (och det gör den ju varje dag?!)..
Nej om man skulle kika efter vad vi ska äta. Så pluggandet kommer igång senare..!

Tragiskt!

2011-09-08 @ 19:16:31 / Allmänt
Igår gick Stefan Liv bort i en tragisk flygplansolycka. Jättehemskt, tankarna går till hans fru och två små barn. 
Ett helt hockeylag försvann direkt, hemskt!
Men så otroligt vilken debatt som uppkommer när någon som är känd dör..
Och jag måste säga vad orroligt irriterad och ibland rent av förbannad jag blir..!
Vad är det för fel med att bli ledsen/tycka det är hemskt när någon dör, och att det blir en stor nyhet. De är kända, de kommer upp i tidningarna vare sig de får barn, dör eller gifter sig.

Att säga att folk egentligen inte bryr sig, inte känner empati för andra människor är hemskt! klart att många inte gör det, men man kan inte dra alla över en kam och säga så. 
Måste säga att jag tar lite illa vid mig när man säger så.. Jag jobbar inom vården, pluggar till sjuksköterska, för att hjälpa människor, men jag känner ingen empati för människor?
Och bara för att alla dödsfall inte hamnar i tidningen, så innebär det ju inte att det inte finns folk som bryr sig.. Jättekonstig debatt och tycker det är sjukt att säga så.

Stefan Liv var en idol och förebild för många där ute, varför får de inte visa att de bryr sig och vara ledsna? 
Vem vet vad han gjort för hans fans? han kan indirekt eller rentav direkt hjälpt barn som är mobbade att stå ut, att inte ta livet av sig osv, just för att de ser upp till honom. Alla har vi ju någon vi ser upp till, vare sig de är kända eller inte.
tycker bara det är irriterande att ens uttrycka sig så klumpigt.
Alla tankar till alla på gårdagens flygkrasch och deras anhöriga! vi kan inte ens föreställa oss...