Softa i soffan:)

2010-08-30 @ 16:03:04 / Allmänt

20100830238 (MMS)

Ronja har börjat lära sig hur det ska gå till här hemma:P Ligga och softa i soffan när det inte är något att göra:) tror inte hon är van att få vara i soffan sedan tidigare, men det går bra nu:)När man visar att hon får:) ja menar får en så måste ju båda få:) Idag har jag städat, tvättat och donat. Hunnit all tvätt utom en maskin, den blir sen:P Har dessutom beställt en tid till optikern, tisdag nästa vecka blir det:) skönt, för ja tror det kan ha blivit ändringar på synen.. inte så bra alls. Nu ska jag och Tony strax åka, ska leta efter en bård. Som vi förhoppningsvis hittar en idag så vi kan sätta upp den:) Tänkte också klä om stolsdynorna på köksstolarna:) köpte tyg igår! de är vita nu och det funkar verkligen inte här:P alldeles fläckiga har de blivit, dessutom blir de jättehåriga då katterna har förmågan att lägga sig där:P nej vi ska åka nu, puss hej!


Välkommen till familjen Ronja:)

2010-08-28 @ 14:54:09 / Allmänt
Igår hämtade vi hem en ny familjemedlem:) Amstaff tiken Ronja:) det har gått oerhört bra hittills. Mycket mycket busande med Troy, de har väldigt kul ihop.
Det kommer förhoppningsvis lägga sig något, så det inte blir lek hela tiden sen, när det blir mer vardag här. Har ju trots allt inte ens gått ett dygn än sen hon flyttade hit.

Vi hämtade henne i Karlstad, där hon bott i lägenhet. Men hennes matte och husse vart allergiska, matte hade nästan fått astma på slutet. Så de kunde inte ha henne kvar, det var enda anledningen. Tråkigt! för det var rätt jobbigt för dom igår när vi åkte.
Men de säger själva att det känns bra ändå för de tror hon kommer få det jättebra här:) vilket är skönt att höra!

Innan vi åkte hemåt så svängde vi förbi mormor och Lennart. Men hon var inte så lugn där, "pratade" massor och var helt enkelt uttråkad tror ja. Och osäker då hon inte visste alls vad som händer.
Men vi vart inte kvar så länge där.. Slappnar knappt inte av själv där, deras jäkla bin surrar ju överallt och det är olustigt, haha:P mes? nja lite kanske:P
Vi svängde även förbi mamma och pappa och sa hejdå för de åkte upp till Sthlm idag, i morgon åker de ner till Rhodos, inte alls avundsjuk, nej nej, varför tror ni det?:P
Där gick det jättebra med Ronja, hon tuggade ben och vilade medans vi åt:) känns ju bra att man kan ta med henne dit:) men Maja (mammas hund) hade redan åkt på sin semester, till hundvakten:P så de fick inte träffas igår, men det blir väl om nån vecka då:)

Sen när vi kom hem så vart det bus på hög nivå! Troy och Ronja härjade vilt. Men de har ju så kul ihop:) Packade upp alla hennes grejjer vi fick med, fick precis plats med hennes säng bredvid Troys bur. Ska nog inhandla en sång säng till Troysen med:) en bia bädd:) lätt att torka ut och lätt att ta av klädseln så man kan tvätta:)

Natten gick skapligt, dock visste hon inte riktigt vart hon skulle sova. Men tillslut vart det ovanpå överkastet på golvet i sovrummet. I fotändan på sängen. Så hon sov där hela natten. Men kl 9 då var det dags att gå upp:P kan iofs vara bra att komma in i rutiner nu så man inte sover bort hela dagarna nu. Börjar ju termin 3 på tisdag! så nu är det plugg igen:P
Fick faktiskt t.o.m upp Tony strax efter tio idag! otroligt:) Ronja hjälpte mig:) haha!

Så vi har vart i väg och köpt ett flexikoppel till Ronja, igår när vi promenerade bytte vi koppel, Troy fick hennes retriverkoppel och Ronja han strypkoppel med flexi, båda gick mycket bättre i varandras, haha!:P
Så vi inhandlade ett eget till henne med:) Ett rött och fint med reflexer:)

Om en stund, när Tony klippt klart gräset ska vi packa ihop och åka ner till Otterberget, där det vankas kräftskiva:) och kolla in nya bilen som Morgan och Mia köpte igår (tror jag). Se hur den ser ut:)

Nej ska nog ringa morfar nu och berätta att vi kommer dit i morgon:) mycket farande denna helg, men så är det ibland:P haha!

puss hej!



Helgen närmar sig :)

2010-08-26 @ 00:29:34 / Allmänt
Ja här hemma ser det ut som sju svåra år och ett nöd år just nu! fullt med skräp och målargrejjer i hela hallen. Men väggarna är dock färdigmålade:) Listerna i dörröppningen till köket är färdigmålade och uppsatta:) kontakter och lysknappar har kommit upp igen, lister till "gluggen" i vardagsrummet är målade och blir klara och uppsatta i morgon. Sen är det bara golvlist som ska inhandlas, sågas till, målas och sättas dit. Borde hinna en del av det i morgon iaf! det tror ja. Jo just, ska målas runt ytterdörren med, men jag hoppas vi kan få hjälp i morgon av kära svägerskan (A) målarproffset;)

Idag har jag målat lister på förmiddagen, sen bar det av mot Askersund på marken. Där vart det lite inhandlat:) soppåsar, plastfolie till vår wrap-master, marknadsnougat (ett måste!), korv, godisnappar till lillasyster och lillebror (födelsedagspresent till honom:P haha!) och ett halsband till lillasyster med sitt namn Malin på:) och jo just, lite hundgodis till Troysen med:) han vart nöjd.

När vi gått där och ätit så bar det av mot Karlskoga, skulle byta bil. Lånar pappas v70:) diesel automat, mkt bra:) och så grattade vi lillebror som fyller i morgon egentligen. Skulle ha grattat honom på fredag, men de flesta kom dit idag och eftersom vi ändå skulle dit så vart det idag:) han fick sig ett paket med lotter, en liten vinst tror ja bestämt han fick, typ 50 kr eller nått, men det är ju alltid någonting:) byte till andra lotter kanske?

Ja i morgon bitti ska jag inåt Örebro, hämta upp Ida, som jag inte sett på hela sommaren! Alltså tre månader nästan! Saknat henne massor:) så det ska bli skoj att ses! Ska klippa och färga henne, samtidigt som jag ska måla och grejja här hemma:P multitasking? yes!
Sen ska sambon hämta ved i morgon med, men han får nog bestämt plocka in själv tror ja, om jag målar istället (A) vi får se. haha! men i morgon ska det bli hämtat och inkört, väntat alldeles förlänge nu. Bara två lass kvar så, inte så mycket ändå:)

Nej om man ska fixa den sista sen blir det sängen!

Längtar så till fredagen nu!:D snart där!!:D

Natti natti



Renovering pågår!

2010-08-23 @ 23:56:08 / Allmänt
Yes, nu hålls vi i hallen. Har ju lagt golvet klart, började måla väggarna igår. En är klar idag:) så ska fortsätta med resten nu bara:P sen ska det köpas och målas lister:) kommer bli kalasfint!
Jo måste köpa färg och måla skänken vi har i hallen med, så det blir vit också:) (vill bli av med allt fult träfärgat:P)

Idag har vi också vart runt och letat hundburar på de djuraffärer vi visste om. Men inget. Vi är ute efter en dubbelbur:)

Tiken som var och hälsade på i fredags kommer att flytta hem till oss nu på fredag:D så roligt!!:D vi ska hämta henne där hon bor nu i Karlstad:)
Så vi måste skaffa en dubbelbur så båda kan åka med:) känns bekvämast med en dubbel än två enkla. Men verkar inte helt lätt.. de som finns är alldeles för små. Har dock hittat en på blocket, så får ringa på den i morgon. Men tänkte vi skulle kolla vad ny kostar först. Men för små:/

Tiken som ska flytta hem till oss heter Ronja, är 1,5 år gammal:) är av rasen amstaff och är såå fin och go:) hon och Troy busade jättebra, kom helt överrens:) mys!

Men innan vi åker till Karlstad ska vi gratta lillebror som fyller på torsdag, han blir hela 21 år gammal:P så vi grattar honom på fredag när vi ändå åker genom Karlskoga:P
Sen när vi hämtat henne, svänger vi förbi mormor som bor mellan Karlskoga och Karlstad:) ska hämta en väska hon lagat åt mig (A) :D
Tur man har en mormor som gillar att laga saker åt mig:)

På lördag bär det av ner mot Otterberget där det vankas kräftskiva och trevligt sällskap:) vovvarna följer med:)
Kanske de vill bada också:) jag skippar nog dock det, liiite för kallt i vattnet nu:P fasen man får ju snart ta fram duntäcket igen:P haha!

Söndagen ska tillbringas i Hällefors hos morfar:) mycket farande nu, men man vill ju hälsa på alla nu när vi båda har semester.
Har faktiskt inte vart i Hällefors sen jag tror i våras någon gång.. skäms på mig! Men morfar var ju här i lördags på kalas, och har träffat honom hemma hos mamma och pappa:) så vi har ju träffats iaf:)

I veckan ska det bara fixas hemma, och hämta hem ved med, två kärror kvar:) blir troligtvis på onsdag! men på kvällen då ska vi hem till mamma och pappa. Ska byta bil med dom, ska låna pappas v70:) ska ha den ner till Ullared som vi ska om 2 veckor minus några dagar. Men de åker utomlands på lördag, så fick ha den lite längre:) den är så bra, diesel och automat:) gött att köra med den ner, är ju en bit.
Så dit ska vi på onsdag kväll. Men förhoppningsvis blir det uppehåll på dagen så vi får veden fixat klart.

I morgon ska vi fortsätta måla och så ska vi hälsa på Sara och Lars i Askersund:) och deras nya lilla valp!:) vad roligt!

Nej jisses vad mycket vi ska göra denna vecka märker jag:P haha! men men, så är det att ha semester eller?:P

Har också vart frisör idag:) Klippt Maria och hennes kompis. Jag tror de vart nöjda, så hoppas de är lika nöjda i morgon bitti:P haha!

nej nu måste jag måla lite till innan det blir sängen!

puss hej

Födelsedag!:D

2010-08-19 @ 23:46:25 / Allmänt
Hipp hipp hurra till mig:P haha, fyller hela 23 år idag:) alltså får jag f.r.o.m idag åka på en cinderella kryssning utan målsman:P haha! annars skulle det väl inte vara något speciellt och fylla 23?

Idag har vi inte ens firat alls, det blir på lördag tillräckligt!
Nej jag och älsklingen har lagt golv, började igår kväll och vart klar idag:) så nu är det bara lister, målning och byte av innerdörrar kvar:) det blir nästa vecka! ville inte börja kladda så det ser ut som en byggnadsplats när släkten kommer:)

Dessutom får vi besök i morgon med:) av ett par med en liten tik:) får se hur det går, tiken kan bli en ny familjemedlem här hemma:) så håller tummarna hårt att allt funkar med alla och att paret som äger henne tycker vi är lämpliga som ny familj:)
så håll tummarna hårt! är spänd nu iaf, ska bli kul att se henne på riktigt:)

Har fått MASSOR av gratulationer idag, och det är alltid trevligt:) Tack alla!:)

På söndag drar vi nog igång med målandet av hallen iaf:) det är hallen som görs om, tror inte ja skrev det förut:P

I morgon ska det också bakas tårtor:) eller sättas ihop kanske jag ska säga:P haha! första besökarna på lördag kommer vid tio tiden, haha!
Sen ska vi köra hem Malin som då bott här i en vecka:P men inte ens vill hem egentligen:P konstigt, hon har aldrig velat vara här så länge förr, men det är riktigt kul att ha henne här:) mys!
Men i morgon kväll/natt ska mamma, pappa och malin + morbror med familj fiska kräftor, så hon måste ju åka hemåt:P trots att hon vill stanna, men de vill ju ha med henne:)
Vi hinner tyvärr inte stanna, måste ju hem och fixa tårtor och städa:P haha, skoj! nej men måste ju se fint ut när det kommer främmat:)

nehej, nu ska jag ta och frisera Malin och Tony:P så de ser lite bättre ut:P haha!

puss hej


Långvarigt besök:D

2010-08-17 @ 20:49:40 / Allmänt
Ja det har vi haft eller har fortfarande:P lillasyster är fortfarande kvar, skulle först hem igår (måndag) men ville stanna tills i morgon (onsdag) eftersom mormor och Lennart kom hit idag och grattade mig:) fick en fin lykta till altanen:)
men idag när jag frågade om hon skulle hem i morgon, så frågade hon: får jag stanna längre? det är så skönt hos er.
Haha! för sött:D alltid kul att ha henne här:) så mysigt!
Har blivit mycket filmer, bus och annat:) skoj!
Så måste ringa mamma och se om hon får stanna kvar en stund till, hehe:) mamma kanske känner sig ensam där hemma? ingen Malin att bråka med om dagarna:P

I morgon ska vi iaf åka och inhandla nytt till hallen, skoj! blir att måla om, lägga nytt golv, byta golvlister och innerdörrarna i hallen:) kommer bli såå fint!:)
Så det blir väl att grejja med nästa vecka:) hinner nog inte tills på lördag, tror ja icke, så det är ingen idé att börja nu då:P
På lördag blir det nämligen kalas här hemma:) får se vilka som kommer hit..

Så nu måste jag ringa morfar och säga att han får komma hit:) var ett tag sen man såg honom nu:P

nej, slå en pling till Hällefors nu!

puss hej

Längesen nu!

2010-08-15 @ 23:33:38 / Allmänt
Var väldigt längesen jag skrev något här:P har väl inte riktigt haft tiden eller orken..

Men nu har mitt schema på sommarjobbet tagit slut, i morgon är första dagen på semestern:) iofs slutade jag i fredags eftermiddag, så några dagar har jag redan vart ledig:) vilket är såå skönt, jag och Tony har ledigt dessa två veckor tillsammans nu, innan terminstart.
Jag har inte direkt haft något ledigt alls i sommar, knappt någon helg alls, tror ja allt som allt haft ledigt 2 helger, varav en sammanhängande... men men:P blir väl pengar istället, haha!

Hämtade lillasyster i fredags med, hon är fortfarande kvar:)
I fredags vart det grillat, och sen film på kvällen, Rosa Pantern 2:) Igår var vi på marieberg, och igår kväll kollade vi på film igen, Lejonkungen:) den var åratal sen jag såg sist..
Idag har vi bakat inför kommande födelsedag (närmare bestämt på torsdag, men firandet blir nog till helgen:P) och så har vi vart på bio, Som hund och katt:) riktigt rolig:)
Ikväll har vi också ätit varsin räkmacka och nu ska vi kika på ännu en film innan läggdags, dessa dagar är underbara:D inte ofta man har lillasyster här så här länge!

nehej, nu blir det film!

puss hej