Sunday!

2011-01-30 @ 13:38:43 / Allmänt
Idag stämmer ordet Sunday faktiskt, jättefint och soligt väder ute!:D Synd att det inte är vår eller sommar än dock, men det får vi antagligen vänta en stund till på..:P
Har inte gjort jättemkt än, städat av lite. Bara dammsugningen kvar nu:) fixat i ordning mig med, ska väl till marieberg en sväng tror jag:) sen blir det nog kanske en liten prommis med dogsen:D

Tackar Elin för hjälpen med den nya headern;D nu vet jag hur jag ska göra i framtiden om jag vill byta, men för tillfället är jag nöjd:D vad tycker ni?:)

Måste fixa käk också innan träningen, så man överlever den, haha!:P

Denna vecka som kommer är sista vecka i skolan innan praktiken, sjukt nervös redan! undrar hur kraven ser ut denna gång nu när vi går i T4 istället för T3!:S men jag hoppas det blir en skoj praktik och att man inte får konstant ont i magen när man ska dit:P (alltså för att man är så nervös:P)
Men det ska nog gå bra hoppas jag:D
De första två veckorna kommer att spenderas på akuten i Karlskoga, och följande fem veckor på Hud/plastik på USÖ:) så jag hoppas det ska bli kul! och att man kanske får vara med på en operation?:) vore spännande!

Nej nu ska jag ta och dammsuga så man blir klar någon gång!:D

puss hej!

Duktigt!

2011-01-29 @ 20:08:30 / Allmänt
Sitter hemma hos Elin och Christian just nu:) proppat i oss massa god mat nyss, kanske börjar rulla fram snart?:P
Vi har vart jätteduktiga idag! Promenerade runt här i Kumla, skulle gå Hälsans stig men vi vek av lite från den. Sammanlagt 2 timmars promenad på 11 km:D väldigt duktigt!
Vi fick till och med gubbarna, trodde jag aldrig!:P så svängde vi av neråt kyrkogården och tände ljus med, fiint!:D

Nu har vi som sagt ätit mat; potatisgratäng, fläskfile och sallad:D smaskigt! Nu ska vi bara softa lite, titta på Fångarna på fortet som började nu hör jag:P

I morgon blir det innebandyträning, skoj! Har inhandlat oss varsin innebandyklubba med, så man har sin egen:D Så nu har man hållt igång i fyra dagar, jätteskönt! Bara att fortsätta:D Så kanske det faktiskt händer någe, och man kommer något steg närmare sitt mål.

Fick ju paketet från Haléns igår med, massa fina kläder:D allt passade, men klänningen är lite tajt, men om ett par veckor ska väl den funka med:D snyggt var det iaf!:D
Elin handlade ju också med lite kläder, skit snyggt! aldrig sett henne i skinny jeans, men hon passade jättebra i det!:)

Nee, tvn nu!:D

puss hej!

Promenad.

2011-01-28 @ 12:13:34 / Allmänt
Har gått ännu en lång promenad med Maria idag:D även den på 1,5 timme! samma tur fast vi gick åt andra hållet:P
Båda dogsen var med idag:) vi tog en varsin, så det var skönt:) men nu är de helt däckade bägge två här i soffan..:P
Så skönt att komma igång med långpromenader varje dag:D
I morgon bli det hälsans stig i Kumla, den är 9 km lång, brukar ta ca 1 timme och 50 min att gå den för mig och Elin:) Men det är skönt!
Ska klippa hennes lillasyster innan också, därför vi skulle till Kumla så tänkte man kunde ju passa på en långpromenad där då med:D

Annars idag har jag inte gjort så mkt:P men dags för en dusch snart! sen ska jag hänga tvätten med, och plocka lite här hemma bara:)
Ska åka in mot stan senare när Tony slutat, till hindersmässan och sen Stadium outlet:) köpa varsin innebandy klubba och kanske ett par skor om man hittar några bra:D

nej nu ska jag hänga tvätten, sen duscha!:D

puss hej!

Pepp!:D

2011-01-27 @ 21:02:05 / Allmänt
Är jättepeppad sen igår kväll då jag och Sofia pratade, snacka om att vi kan peppa upp varann, kan ju vara väldigt bra:P
Så nu ska vi börja röra på oss massor, sen ska jag också sluta dricka så mkt dricka, bara en gång i veckan. Minska godisintag med:P plus motion, måste ju börja någonstans:P

Tycker jag börjat bra iaf; vart 1,5 timmes promenad i morse med Maria och ena hunden:) sen vart det ca en halvtimmes promenad i stan också:) skönt! superfint väder trots det är lite kyligt.

Har lyckat fått med mig Elin och Maria med i mitt "supportsystem" inför detta mål jag satt upp:) så ska se till att jag peppar dom lika mkt som de peppar mig:D great!
Så peppad just nu att man bara vill sätta igång med allt direkt! men det går ju inte, men ändå, bra att man känner att man vill nu bara!:)
Tänkte försöka mig på att börja jogga med Ronja, den av hundarna som inte röjer framåt!:P och sen har vi ju börjat med innebandy en gång i veckan:D så lite motion ska det bli framöver iaf!

Handlade på väg hem från stan också:) vart lyxmat idag; baconinlindad kycklingfile med hemmagjord potatissallad + grönsallad:D smaskigt!:D

Nej tv en stund, sen sova tror ja:P haha:P

puss hej!

Nyduschade dogs!:D

2011-01-26 @ 19:09:31 / Allmänt
Har precis haft skönhetssalong med mina dogs:P Duschat av dem båda och borstat tänderna på dom, med en tandkräm jag inte kan förstå är aptitlig, men jag är ju inte en hund heller så:P Tandkräm med kycklingsmak:P

Har inte hänt så mkt idag, vart på skolan hela dagen, haft KTC lektioner i CVK/Infusioner och blodhantering:)
Har också vart iväg till campusbokhandeln och inköpt några böcker till denna kurs. Hoppas Ida klarar sin tenta så jag kan köpa en bok av henne också;) men såklart hon har klarat den!

Hämtade upp paket på Ica på väg hem, yeey! lite nya kläder:) bara ett paket med kläder kvar nu då, hoppas det kommer denna vecka med:D

Igår kom Sara förbi med lilla vovven Ella:) vi pratade och fikade, hon hade köpt med en varsin semla!:D så det var jättemysigt!:)
Hundarna kommer jättebra överrens alla tre! trots att Ella löpte så gick det kalas bra:)
Senare kom mamma, mormor och lillasyster förbi också:) de hade vart i stan, så de passade på att svänga förbi.

Jo var lite roligt förut, hade massa missade samtal, men kände inte igen numret. När jag satt i bilen på väg hem så ringde numret igen, jag svarade. Då var det en matte till ett syskon till våran Ronja!:D hur roligt som helst! vi pratade lite om hundarna, och hon pratade lite om andra syskon till dom. Var jättekul att höra lite från andra syskon hur de har det:) Paff vart jag, och hörde lite halv dåligt i början av samtalet, men jag hoppas jag inte lät helt puckad om jag svarade helt fel för att jag inte hörde, haha!

Ska fixa lite käk nu, sen ska jag plugga lite tänkte jag! skriva ut lite papper och så. Läsa på lite papper jag fick av en kompis idag med:D tur en del känner folk som kommit längre i utbildningen:)

Puss hej!

Åhhh! Långt hår igen:D

2011-01-21 @ 21:55:15 / Allmänt
Hälsar mitt långa fina hår välkommen tillbaka!:D vill aldrig skiljas ifrån dig igen:D
Kalasfint blev det, Sandra fixade mitt och jag hennes:) vart så bra så:D



I morgon bitti är det dags för läkemedelsräknings tentan igen:P denna gång ska jag inte få ett enda litet fel, allt ska klaras, så det så!
Efter den drar jag och Sofia till marieberg för lite selfpampering:D alltså skämma bort oss själva efter denna hösttermin!:) så skönt att gå in i vårterminen nu faktiskt.
T4 here we come!:D

Har redan skämt bort mig lite, som sagt köpt nya skor (invigde ett par idag:D), sen beställt kläder från både Halens och Ellos:D lite nytt och fint ska man väl få iaf:) fick dessutom mkt för pengarna!

I morgon ska vi också på kalas mot eftermiddagen/kvällen. Mia som fyllde i tisdags ska ha kalas då, så det blir trevligt tror jag:D
Söndag blir det kalas hos farmor som egentligen fyller i morgon:P men kalaset blir på söndag, så fullt upp denna helg:P Men det blir mysigt:)

Nej nu ska jag ta på mig myskläder och räkna lite matte till innan sängdags!

Puss hej!

Shopping!:D

2011-01-19 @ 23:40:37 / Allmänt
Antingen är det tröst eller för att fira jag shoppat lite idag:D tre par skor till mig vart det!:D och så present till farmor som fyller på lördag.
Har även beställt hem lite kläder från Halens nu med, fiint:) inhandlar 1 topp, 2 tunikor, 1 klänning, 2 bhåar, 2 trosor och 1 par pyjamasbyxor:)

Här kommer lite bilder på skorna jag köpt, så fina!:D

  



Vad tycks?!:D

Som sällskap hade jag med mig Elin, inte så kul att shoppa ensam:P Lyckades även lura henne och beställa lite fina kläder på Halens med mig:P haha! (hoppas man inte har dåligt inflytande på henne:P)

Kände att efter tentan jag hade idag så behövdes lite annat att tänka på än skolan!:P
Så vart en fika och ventilering av tenta och andra bekymmer hos Ida innan jag for hemåt:) sen tog jag tag i hemmet, röjde köket, plockade upp tvätt, vädrade ut hela huset, dammsög hela huset, städade toaletterna, vädrade ut sängkläderna + bäddade rent. På det vart det en lång skön dusch, sen lite fix innan jag for till marieberg och tog med mig Elin:)

På väg hem handlade vi lite gott, till kvällsmat och efterrätt, vart pastasallad till middag och en varsin semla till efterrätt (förutom Elin som tog en krämbulle istället, så är det när man inte äter mandelmassa, haha!), gött! skönt att inte tänka nått på skolan verkligen!
Och i morgon blir det sovmorgon tills jag vaknar själv, inte utav en jäkla alarmklocka. Skönt!

Nee nu ska jag nog sova!

Natti!


Fiint:)

2011-01-16 @ 16:40:46 / Allmänt
Har precis satt upp de tre förstoringar jag beställt:) hämtade ut dom idag:) vart så fint! ut med ikeas bilder och in med mina egna som jag tagit själv:D



Hänger precis bredvid kamin, så det vart skitsnyggt!:D nu har jag inte en enda ikea tavla uppe i vardagsrummet, bara kort som jag tagit själv, mkt roligare så:D

Tänkte också skriva ut lite roliga bilder och sätta upp senare med, från det roliga programmet jag berättade om i förra inlägget:)

Multitaskar med, har blonderat Elins hår, så nu ska färgen i:D spännande att se resultatet!:D kommer bli så snyggt tror ja!:D

puss hej!

Ändrad design:)

2011-01-15 @ 15:10:22 / Allmänt
Fick tips igår av Elin, en sida på nätet som är lite som photoshop, man kan ändra bilder och göra kollage och annat roligt:) Så jag fixade en ny header till bloggen där nu idag:) efter mkt krångel blev detta resultatet:) supernöjd själv iaf, vad tycker ni?:)

Sidan är väldigt bra, en enklare form än photoshop, så man faktiskt fattar vad man sysslar med:P

Nej nu ska vi bege oss mot marieberg, present till farmor ska inhandlas! och Elin skulle kika på skor:) kanske med hittar fina tills man får pengar:D

Beställde nya fina skålar till hundarna igår:D såå fina! var dock först och tittade i affärerna efter fina som inte var dyrare, men fanns bara tråkiga tyvärr, såklart när jag ska ha:P haha! annars hittar man mkt fint:P


  

De blå till Troy och de rosa till Ronja:) hur fina är dom inte? :D
Beställde också en ny klotång, våra är lite si och så med.. och sen lite andra småsaker:)

Idag ska jag också leta efter tassalva, annars blir det vaselin, för deras små trampdynor är så torra! märkte det igår vid kloklippning. Inte bra, det är ju kylan och ev. vägsalt som torkar ut så.. så måste smörja ordentligt.

Nee nu måste vi åka innan de stänger!

Puss hej!

Kul!:D

2011-01-13 @ 19:35:33 / Allmänt
Idag har vi haft den bästa föreläsning hittills på länge!:P Var en pilot/läkare som föreläste om patientsäkerhet. Han visste verkligen hur man håller liv i sin publik:P
Visade massa roliga klipp, samt pratade väldigt mkt om sitt yrke som pilot och utgick i princip bara från det, men han vävde in sjukvården i allt. På något vis fick han ihop det:)
Han fick även de längsta applåder jag hört någon av våra föreläsare fått sen jag började plugga!:D = bra betyg!:)

Men eftermiddagens föreläsning var inte så skoj, så fick en hel del pluggat under den faktiskt:P Snodde Idas idé och pluggade medans de pratade, haha!
vi skulle också lämna en liten utvärdering av denna vecka, jag och Ida tillverkade en varsin sköterskemössa av våra, så de som ska läsa dessa utvärderingar fick nog en överraskning:P hoppas en glad;)




Har vart så kul att ha föreläsningar med Ida och det "vanliga" folket igen! var ett tag sen nu:P så det är skoj, men nu är denna katastrofmedicin vecka över.. så inga mer föreläsningar ihop nu, om det inte blir senare i utbildningen, vem vet:P

Annars har jag inte hunnit med så mkt än idag, kommit hem, röjt i köket och fixat mat:) som faktiskt vart riktigt bra, trots att de var en sån där sås där man "tager vad man haver":P haha! baconpastasås med tomat, gräslök och lite starka kryddor:) smarrigt!:)

Ska nog ta och plugga lite till, eller nej först en tur upp i duschen!

puss hej

Katastrof!

2011-01-10 @ 21:32:26 / Allmänt
Har temavecka i skolan denna vecka:P Katastrofmedicin!
Hade den mest tråkiga föreläsningen på förmiddagen, hon rabbla bara en massa lagar.. Om hur man ska styra upp vården när något stort händer, t.ex en stor olycka på väg, tåg eller annan katastrof. 
Men hon pratade i princip bara om lagarna som styr detta, inte kul!

Det vi hade på eftermiddagen var mkt intressantare:) Handlade om krisstöd. Hon berättade om när hon var nere i Thailand efter Tsunamin och hjälpte till. Mkt intressant och väldigt gripande!

Har vart fruktansvärt trött idag, inte kul! så ska snart lägga mig faktiskt. I morgon är det ju fortsättning på denna katastrofmedicin vecka:P så måste orka gå upp!
Dessutom ska Sofia, Ida och Emma med hem i morgon:) blir simning först innan vi åker hem hit:) laga mat och umgås:) får se vad vi hittar på! film kanske?!:)

Nee fixa inför i morgon, sen sova!

Natti

Tjugondagknut dansas julen ut?:)

2011-01-08 @ 20:32:30 / Allmänt
Vi låtsas att det är tjugondagknut idag:P för nu är alla, och jag menar ALLA julsaker och sånt som hör julen till borta! har röjt i en och en halv dag nu! och då har jag ändå inte städat ännu, haha!
Men har fått det riktigt bra med, har hunnit ändra om lite med, lite i vardagsrummet och i sovrummet:)

Så i morgon är det städ och tvätt inplanerat. Kanske ska man försöka plugga lite också, vi får se om orken finns, haha! (låter som den troligtvis inte kommer finnas, haha!)

Igår fick jag sällskap med lilla Emma hem:) var evigheter sen vi sågs! mitt fel, vart alldeles för fullt upp med skola och allt annat just nu. Julfirande osv.. haha!
Men igår sågs vi äntligen efter flera månader! det var väldigt skoj:) fick sällskap medans jag plockade ner julen i vardagsrummet:)

Idag har jag haft sällskap av Mia, Morgan och Tony har skruvat bil, inte våran utan deras. Men de vart iaf klara idag med, haha:)
Så har haft någon att prata om medans jag sprungit runt och röjt.

Hade ju tenta igår med, får se hur det går, håll tummarna hårt att det räcker till och blir G:)


Vill också GRATULERA min svåger Christian och hans tjej Elin som förlovade sig igår!:) Stort Grattis!:)


Nee nu blir det slapp, ska även duscha! tar resten i morgon!:P

Omotiverad!

2011-01-06 @ 16:29:34 / Allmänt
Fruktansvärt omotiverad till detta tenta plugg som jag hålls med just nu!
Vill bara ha det överstökat.. Det värsta är att kursen ändå inte är slut efter tentan i morgon. Nej vi har ju en praktisk tenta också, jag såg jag hade tid till den 19 jan, så det är ett tag kvar tills dess men då ska man plugga på och träna till den också, samt att vi har en veckas katastrofmedicin till veckan..:/
Jag hoppas dock det blir kul den veckan, men man skulle ju behöva den tiden till plugg istället.. haha!:P

Jaja bara att hoppas på det bästa och kämpa med det man kan. Omvårdnaden kan vi ju allihopa, det vet jag. Bara det att få ner det på papper som kan strula till det!
Men mellan 8.15-12 i morgon så hoppas jag ni alla håller era tummar och tår för att det går bra:D

Har också beställt lite kort idag:) fick 50 gratis, sen beställde jag även 3 förstoringar på hundarna:) har ramar som jag ska sätta dom i sen:) kommer bli så bra!:D
I brist på lust att plugga har jag även plockat ner julen på övervåningen:P allt i fönstrena iaf, det är några tomtar kvar. Men allt annat ryker i morgon tror ja! annars på lördag!:P men nu har jag iaf börjat;)

Nehej, om man faktiskt skulle ta och läsa lite till då.. haha!

puss hej!

Doggy Love:)

2011-01-05 @ 22:19:49 / Allmänt
  




Inspirerad :D

2011-01-05 @ 22:10:02 / Allmänt
Kan lugnt säga av alla säsonger och avsnitt av Lyxfällan man sett nu att man blivit inspirerad själv. Jag talar om våran egna ekonomi här hemma:)
Jag känner bara att det är dags att ta tag i allt som har med ekonomin att göra nu. Innan det bär av åt skogen så att säga:P nej så illa är det inte, men vi måste ta tag i vissa saker som t.ex sparandet!:P
Vi har på senare tid pratat mer och mer om att åka utomlands till varmare breddgrader, och för det krävs pengar:) alltså ska ett sparande tas fram:)


(hur skönt vore inte detta igen?:P kortet är taget på Arguineguin, Gran Canaria 2008) 


Så vi började knåpa ihop en månadsbudget igår, som vi tycker är riktigt bra faktiskt, så det gäller att hålla den nu:) vi har även rensat upp gamla papper och räkningar idag och satt in i pärmarna där de ska sitta:) samt startat upp en ny pärm för räkningarna år 2011. Så känner mig duktig faktiskt:) eller vi är båda duktiga, fick hjälp av sambon faktiskt:)

Känns som en bra nystart detta år:)

Dessutom gick golfen igenom besiktningen!!!:D trots att framrutan spruckit så pass som den gjort, men det ska väl bytas så snart vi kan. Eller borde man kanske vänta tills våren? för att slippa fler sprickor..
Skönt i vilket fall!

Nej nu ska jag plugga lite till! inte allt för motiverad faktiskt.. men man måste!
Dessutom börjar Snuten i Hollywood på 4:an strax, lägga mig i sängen och titta på den kanske? och plugga med såklart:P

Natti!


Två tröttisar bredvid mig:P

2011-01-04 @ 15:43:36 / Allmänt

20110104082 (MMS)

Sitter och pluggar i soffan, hoppas något fastnar:P Kollade mot hundarna och vad får jag se, jo detta!:P haha hur trötta är de inte?:P sött! Har fått uppgiften inskickad, och så har jag kommenterat de andra i min grupps uppgifter:) så nu står bara tentaplugg på schemat! Ikväll ska vi dokck hälsa på Johan, Mia och barnen:) deras nyaste lilla tjej Alina:) och självklart busfröet Emiliia:) Mys! Puss hej!


Såå fina de vart:)

2011-01-03 @ 21:43:26 / Allmänt
Har ju haft lite problem med att hitta fina tikskydd (hundtrosor) till våran lilla Ronja nu när hon löper. Hittade dock ett par svarta med snygg passform som vi köpte. Men ville ha något annat än svart åt henne.. Så kollade runt och bad folk om tips.
Men sen kom jag på att jag har en arbetskamrat som är superduktig att sy. Hon syr mkt till barn och bebisar:) mkt fina!
Så jag frågade henne om hon ville ge sig på att sy några åt mig:P hon lånade de svarta av oss till mönster. Och hur fina blev de inte?!

  

Här kommer en bild med den första som sitter på:



Hur söta är dom inte? praktiska och inte tråkigt svarta:) Och dessutom inte massa spets och annat som kan kännas något överdrivet:P haha... Iaf för mig och för Ronja, hon är inte en tös som passar i spets..:P

Rekommenderar varmt henne, hon syr mkt och finns det inte med på hennes sida kan man alltid fråga om hon kan tänka sig det:) Som jag gjorde, det var en chansning och så fint det blev:)

Länk till hennes hemsida:
http://astridbosse.blogg.se/

Puss hej!

1 januari :)

2011-01-01 @ 21:48:52 / Allmänt
Ett nytt år har börjat och den dagen inleddes med pizza och film för oss:)
Bara tagit det lugnt hela dagen! orkar tusan inget annat, haha:P är rätt seg, så ikväll blir det lugnt med, plugget tar vi ikapp i morgon:)

Igår firades nyårsafton med Christian och Elin:) väldigt trevligt!
Vi lagade god mat som bestod av fläskytterfilé med potatisgratäng, bearneise sås, rödvinssås och till det en sallad med fetaost i:) väääldigt smaskigt! proppmätta vart vi nog allihopa!:P

Sen spelade vi lite spel:) väldigt trevligt! gjorde i ordning massor med goda drinkar:) blue lagoon/isbjörnen hette en:P och P2 hette en annan:P

 

väldigt goda var de iaf:)
Ifall, vi spelade ett spel som heter Trodde du ja!, är ett spel som man kan få utmaningar, tuffa val eller en fördom:P så ska man läsa upp det som står på kortet, sen välja alt. 1-3 eller ja/nej om man antar utmaningen, tror på den fördomen om en motspelare eller alt. 1-3 på de tuffa valen:P
Tony godtog iaf en utmaning vilken var; måla en mustasch med mascara:P jag fick äran att måla, fast det vart en kajalpenna istället (mkt roligare:P)
Så här vart resultatet: Trodde jag skulle dö! alla låg i princip dubbelvikta av skratt!:P



Snyggt?:P ni måste ju erkänna jag är utmärkt som mustasch målare iaf;)

Efter spelet vart det iaf efterrätten vi tillagat:) Pannacotta med bärsås, smaskens! nästan så man rullade fram efter den;P



jaa väldigt gott var det!:) och en väldigt rolig nyårsafton!:) utan att bli för mkt så man slapp ligga och krama toalettstolen idag;)

på tolvslaget vart det fyrverkerier och så skålade vi in det nya året, mys!

nej nu ska jag ta en dusch!

puss hej