Julklappar

2012-12-29 @ 21:32:46 /

Haft en lugn och skön dag med en extra lång sovmorgon! Välbehövligt!:) har plockat hela dagen här hemma, röjt i datarummet och dammat nedervåningen. Sen storstädat badrummet nere, jäkligt behövligt det med. Önskar dock vi hade ett finare badrum nere men det får bli när vi har råd med det:P kanske inte ens bor kvar här så länge så vem vet..

Imorgon ska vi på besök hos Tonys bröders farmor, aldrig vart där så det ska bli trevligt:) annars blir det dammsugning och fortsatt städning så det nya året kan firas in i ett rent hus:)

Ikväll kollar vi på Sagan om ringen, vilket är premiär för mig, aldrig sett dessa filmer förut trots att alla säger de är så bra. Så får väl se om jag tycker det sen då. Gött med en lugn hemmakväll oavsett:)

Gjorde ett litet kollage på några av alla fina julklappar jag fått:) vill bara ställa upp alla fina grejer och packa ner alla julsaker. Men det låter inte karln mig göra, men efter praktiken är slut och innan examen ska allt ner! Det ska inte vara juligt när vi tar examen! Icke.

Nej fortsätta kika på filmen nu! Helt okej än så länge iaf:)


En halv evighet..

2012-12-28 @ 22:27:18 / Allmänt
Det är nästan en halv evighet sen jag skrev någonting här:P men det har vart fullt upp kan jag lova! Jag har praktik nu, för allra sista gången någonsin som sjuksköterskestudent.. snacka om sjukt nervös första dagen, eller ja första veckan:P 
Men det har gått väldigt bra! kommit in i det igen, vilket passar bra då det snart är dags för att träda in i arbetslivet. Ja jag har ju fått jobb efter examen, börjar redan veckan efter examen så det känns bra att man får öva nu så tätt inpå iaf. 
Jag har praktik på urologen, där handlar det om urinvägarna, njurar osv. Trivs väldigt bra och det är intressant arbete:) har också kommit över min största skräck, sätta en PVK (infart), en av sjuksköterskans vanligaste uppgifter, men har tränat så dåligt så inte riktigt kommit in i det. Men har lyckats satt några helt på egen hand nu och det känns oerhört bra, det är en riktigt boost för självförtroendet när man verkligen lyckas med något man fasat för tidigare. 

Jo jobbet kommer bli på ortopeden, vilket jag hoppas och tror jag kommer trivas bra med. Så det känns oerhört stort att faktiskt jobba själv snart. Snart legitimerad.. Helt sjukt!!

Vi har ju har opponering och respondering som är godkänt och klart:) dessutom är uppsatsen inlämnad, godkänd och klar med. 
Fick också svar på ena av två hemtentor innan jul, VG!:D plus att jag fick svar på läkemedelsberäkningen som jag skrev i lördags, godkänd!:D vilket betyder att det som är kvar nu är svar på andra hemtentan (hoppas på svar till veckan), en godkänd praktik samt ett seminarium i skolan efter praktiken. Så nu är det nära nära..
Ja jul har ju hunnit passera med. Jag hade ledigt över julhelgen, vilket var otroligt skönt:) sjukt trött ändå, farit runt till flera olika varenda dag typ:P 
Julafton firades hos Tonys faster med familj tillsammans med svärfar. Juldagen firades hos mina föräldrar och Annandagen firades hos Christian och Elin med alla Tonys syskon samt svärmor:) 
Fått en massa fina julklappar med, tack allesammans!

 
Fick denna underbara golvkandelaber av min fina make:) sen fick jag också en bok om foto jag önskat mig av honom:) 
Sen fick jag bland annat säsong 5 & 6 av Desperate Housewives, ljusstakar, en parfym, almanacka, matberedare och pengar. 

Helgen innan jul grattade vi Tonys bror Morgan som fyllt 30 år tidigare i december. Vart en jäkla fest, mådde som jag förtjänade dagen efter kan jag lova. Fy fan.. aldrig igen.. Så mycket ska man inte dricka alltså. Haha! men jag hade iaf roligt och det tror jag de flesta hade som var där. 
 
Nej nu ska jag kolla om det finns något bra på tv, annars ska jag nog lägga mig. Så satans trött! Trots 5 dagar ledigt över julhelgen så var jag inte ett dugg utvilad. Hoppas det blir annorlunda nu:) ledig 4 dagar nu, så är ledig över nyår med, underbart! dock blir det inget party utan en lugn hemmakväll tror jag. Behöver vi efter julens firande;)
 
puss hej!
 

Första advent

2012-12-02 @ 23:25:30 /

Idag är det första advent, mysigt!!:) har julstökat i ett par dagar nu, men är äntligen klar!! Skönt:) ljusstakar, julstjärnor, alla tomtar och annat julpynt är framtaget. Det enda som saknas nu är julgranen inne, men den får vänta åtminstone till efter Lucia:)

Gjorde ett fint arrangemang till vardagsrumsbordet med och så har jag satt ihop en adventsljusstake till köksbordet och en fin julgrupp till fönstret:)

Jag älskar julen, finns så mycket förväntan i luften! Sen allt pyssel som tillkommer, love it! Synd bara jag har fullt upp i skolan, annars skulle jag pyssla mycket mer.

Har haft lillasyster här hela helgen med, mysigt är det:) kul att hon vill vara här och umgås lite och hjälpa mig:) hon älskar också att pyssla så det passar ju bra. Synd hon inte kan stanna längre bara:)

Nej nu ska jag lägga mig, stor dag imorgon! Ska både försvara vår uppsats och opponera på en annan! Två steg närmare examen!!

Puss hej!