Röjardag!

2012-02-29 @ 11:37:21 / Allmänt
Jag och min kära man var och köpte inredning till garderoben igår:) vi fick upp de långa hyllorna iaf! idag ska hyllplanen skruvas fast i konsolerna, samt att vi ska sätta upp stängerna så man kan hänga lite kläder med!:P är nöjd så här långt iaf!:D blir bra. 
Så ikväll kanske man kan börja fylla upp med alla kläder!

Men idag har jag då inget att göra då jag inte kan fixa det där själv.. Så jag tänkte faktiskt röja i förrådet uppe! försöka få in trådbackar och få lite ordning!:) så det blir dagens uppgift. 
Det är nödvändigt ont.. men det blir ju bra när det är klart!:) 

Nehej, sätta igång med röjandet kanske.. så jag blir klar någon gång!:P

Drömmar

2012-02-28 @ 14:11:20 / Allmänt
Nu när man väl börjat renovera så kan man inte låta bli att drömma om annat man vill göra!:) det är kul att få fint och renovera till vår egen stil, till något vi vill ha! 
Det är ett rum kvar på nedervåningen samt toaletten och tvättstugan nere som vi inte gjort något med. Finns ett rum till på nedervåningen vi inte gjort något med, men det är så fint så det tänker vi inte göra heller!:P
På toaletten nere skulle jag vilja göra om, kakla.. slänga ut badkaret och göra en dubbeldusch, med mosaikkakel i bara duschdelen, sen annat kakel på andra väggarna. Skulle också vilja lägga klinker på golvet samt golvvärme som på toaletten uppe:)
Tvättstugan är också som sagt i renoveringsbehov.. Mattan som ligger nu är gul, det säger väl allt?:P det är dock inte prio ett.. den ligger nog lägst på listan där vi vill fixa.. haha! 

Sen är det övervåningen.. Toaletten där är klar. Och de två små sovrummen är klara, förutom att jag vill måla taket i ena, det är obehandlad träpanel där nu, vill måla vitt. Vårat sovrum är målat, men i trappen ner är det kvar att måla, dessutom har jag en väggdekor till ena väggen där med, så fort vi målat ska den upp:)

Har man hus, så finns det verkligen alltid något att fixa i ordning känns det som! :P till våren/sommaren ska det målas på utsidan av huset. Sen ska alla fönster målas på insidan med när det blir tillräckligt varmt ute:) Vill inte ha mörk brunt runt fönstrena, blir så mkt ljusare med vitt!

Som jag skrivit om en massa ggr nu så håller vi på med ena lilla sovrummet uppe, som vi omvandlar till en walk in closet:D en efterlängtad sådan!
Ni som sett Sex and the City filmen, den första, har sett den fina stora walk in som Big bygger till Carrie, en sån vill jag ha! vilken dröm!:) Eller vad tycker ni? :P 



Nej men bilder på våran mer "svensson" walk in kommer när allt är på plats!:D 

Renoveringsdrömmar kommer det aldrig ta slut på.. det är oerhört krävande att faktiskt renovera. Men vad kul det är när det är klart!!:D

Lite nytt!

2012-02-27 @ 23:50:36 / Allmänt
Nu är vi äntligen klara med tapetseringen i blivande walk-in closet:D vart så himla fint!! så nu är det dags att köpa inredningen till det rummet. Det får bli imorgon!
Har också målat två speglar idag eller ja ramarna kring speglarna!:P Den stora blev vit och den hänger redan på plats:) den mindre blev det en svart ram, den hamnar också i walk-in, tror det blir rätt snyggt! 

Fick reklam från Ellos i brevlådan idag, oturligt nog!:P hittade en massa fint till hemmet! så hamnade nya gardiner till sovrummet och till walk-in:) samt 5 m tyg, som jag hade tänkt sy gardiner till köket i. Kan kanske bli någon duk av det med:P får väl se hur det projektet går! kanske lämnar till mormor;) Har kollat på tyget så många ggr nu, tycker det är så fint! Hoppas det passar till köket bara, men det får det väl lov att göra;)



Beställde också några nya underlakan samt örngott. Tänkte beställa nya påslakanset med, men det var leverans i slutet på april på dom.. Har ingen lust att vänta så länge!:P
Som tur är så kom ju reklamen med en rabattkod, så fick det lite billigare än ordinarie pris:D 

Nej nu ska jag duscha, sen blir det sängen! Imorgon väntar städ och lite målning!




Fettisdagen

2012-02-21 @ 21:37:42 / Allmänt
Är visst fettisdagen idag:P anledning till att smälla i sig en semla eller två?:P 

Har vart med mamma och Malin på Gustavsvik och badat idag! skoj var det och en del motion med:P Malin hoppade från femman!! modig hon är. Sånt där ger jag mig inte på, haha! 
Efter badet blev det en sväng till Marieberg, åt kinamat och kikade lite grann. Vart en sväng till Ikea också! mamma skulle ja en hylla till skrivarna på kontoret. Jag köpte bara några doftljus. Några som luktade rosor, väldigt gött!:) 
De följde med hem sen med, fixade luggen på mamma och Malin beställde två slingor, en rosa och en lila. Sagt och gjort:P så nu är hon tjusig värre! 

Jag fick med mig mannen på shoppingtur med, dock på matshopping denna gång. Men jag slapp handla själv!!:D 

Imorgon har jag inte mkt alls inplanerat, jag hoppas på strålande sol som idag så ska jag ta mig en långpromenad!:D Svärmor och ena svägerskan kommer förbi också, de ska hämta lite grejer de inte fick med sig i lördags:P 

Nej nu ska vi ta oss varsin semla!! 


Sportlov

2012-02-20 @ 21:33:20 / Allmänt
Javisst, det är sportlov.. sånt har man ingen koll på när man inte har egna barn eller går i skolan själv:P men lillasyster ringde för en liten stund sen och frågade om jag ville följa med till Gustavsvik och bada. Såklart jag kan det, har inget annat för mig imorgon:P om inte tvätta.. men den kan vänta, haha! 

Kollade just på Sofias Änglar, där de gjorde en jättefin walk-in closet! så nu har min hjärna börjat bearbeta en ny renoveringsplan!
Har redan en typ av walk-in closet.. gjort om ett av de små sovrummen uppe till garderob.. Men det är inte så snyggt eller välplanerat där inne. Men jag har köpt nya tapeter dit, så ska sätta igång med det snart hoppas jag:) vardagsrummet är ju klart, så bara att fortsätta där!
Kollat upp lite olika hyllsystem, så får räkna på vad det kan komma att kosta. Vill ha riktig ordning där inne också!!:D och snyggt. 

Idag har jag inte gjort mycket alls faktiskt.. Haft helrenoveringsdag, av mig själv!:P kan behövas emellanåt det med.. Färgade håret, så nu är det i färgen Dark Chili Chocolate :D ser bra ut! sen har jag lagt ansiktsmask, plockat bryn, fräschat till fötterna, målat tånaglarna och fixat naglarna:) känner mig lite fräschare nu. Har jobbat hela helgen med, så behövde en lugn skön dag!

Nej nu ska jag fixa inför morgondagen!

Helg!

2012-02-19 @ 14:10:17 / Allmänt
Helgen är snart över, tycker att de går alldeles för snabbt!! :P jobbar hela denna helg med, jobbade dag igår och blir kväll idag.
Igår efter jobbet fick vi besök av svärmor med sambo samt Tonys lillasyster Linda:) trevligt! fick en fin liten blomma, som är lila och då passar väldigt bra i vardagsrummet!
Senare kom även Christian, Elin och hennes lillasyster Emilia hit, fick hjälp av Elin med väggdekorationerna som jag beställt, iaf ena till vardagsrummet:P har köpt en till ytterdörren med och en till väggen i trappen, men där är inte väggarna målade än, så får vänta där!
Vart iaf väldigt bra tycker jag:) är nöjd.

Det var ju också melodifestivalen igår kväll, inte riktigt den bästa omgången.. Hallå jäkla Ranelid gick ju vidare.. aja, den låter lär inte vinna iaf! så är det bara.. 
Annars en trevlig kväll:)

I fredags fick vi besök av Johan, Mia, Emiliia och Alina:) och såklart lilla Nora, deras hund:) hon och Troy kom väldigt bra överrens! de busade som sjutton!:P hehe... kul:D 
Ronja gick det också bra med, hon ville dock inte busa så mkt och dessutom började hon dregla oerhört mkt, inte kul:P kan kanske vara för att hon löper just nu?
Fick hjälp av Mia att klippa vovvarnas klor med, så snällt! har inte riktigt vetat hur mkt man kan klippa, de har ju så sjukt långa klor! men fick hjälp, och en massa tips vad att tänka på:)

Har fixat i ordning före och efterbilder nu med, på vardagsrummet såklart:)





Stor skillnad va?:P Jag är iaf väldigt nöjd och det är Tony med, tur det! haha!!

Nej nu måste jag fixa något att äta, åka till jobbet om en timme.

Äntligen

2012-02-17 @ 00:20:10 / Allmänt
Vardagsrummet är äntligen klart!! helt underbart!:D nja helt klart är det ju inte, smålister kvar, men vi kan iaf möblera tillbaka allt för de kan man montera ändå. 
Men jag är nöjd ändå, har börjat lite smått. Gardinerna är på plats, likaså tvn med tvbänk och alla dessa boxar och sånt tjafs:P 
Imorgon blir det bokhyllan och soffan som ska tillbaka:) det andra småpysslet klarar jag själv imorgon på dagen. Kommer bli så fint!

Idag har jag också plockat ut hårförlängningen, det var inte helt smärtfritt.. fy fan.. nej jag tror inte jag sätter i sånt igen på väldigt länge! 
Dags att fixa håret med någon dag, kanske imorgon?:D väldigt länge sen nu och det syns!

Nej sova nu så jag orkar upp imorgon:P Ska också fixa något sorts collage med före och efterbilder på vardagsrummet!


Veterinärbesök!

2012-02-14 @ 23:54:15 / Allmänt
Som jag skrivit förut så har vi vart hos veterinären med nästan hela djurflocken idag:P
Vaccinationerna på hundarna gick undan, jag märkte inte ens när de vaccinerade Troy! då reagerade Ronja så hon försökte allt smita, men veterinären fick henne såklart på sin sida snabbt och det var över på ett kick, utan minsta gny eller skrik:P

Sen lämnade vi katterna där, med vissa frågetecken. Vitnos har kliat sig i örat en massa och jag får inte kolla ordentligt för henne, så vi bad veterinären göra det medans hon var sövd, vilket visade sig vara skräp och inte öronskabb som jag misstänkt, skönt!!

När vi kom och hämtade kissarna fick vi en uppdatering, Flisan gick det hur bra som helst med! hon sov fortfarande när vi hämtade dom. Men Vitnos hade livmodersinflammtion, så det var verkligen tur att vi steriliserade nu, för den sortens infektion kan visst sprida sig till andra organ och det var veterinären osäker på om det gjort. Så nu ska vi ha extra uppsikt på henne så hon äter och dricker som hon ska. Förhoppningsvis går upp i vikt, för hon är så mager och emlig just nu.. Vilket vi märkt att hon gör när hon löpt och på sistone har hon haft konstiga löpperioder (väldigt ofta..). Det är ju inte så konstigt då hon haft livmoderinflammation! så förhoppningsvis piggnar hon till ordentligt och äter upp sig. 
Brukar inte vara jättekänslig, men vad svårt det är att se när de är så borta och söker sig till oss för skydd. Usch, de förstår  ju inte alls.. Men jag hoppas de är pigga imorgon, så de kan äta lite!
Flisan sover fortfarande en hel del, men Vitnos är uppe och vill bara ut. Har stängt in dom på toaletten så de har nära till kattlådan. Dessutom är det mörkt och varmt där (vridit upp elementet) som det skulle vara enligt veterinären. 

När vi ändå var där så fick katterna med vaccination och så vart de ID-märkta, de behövs sövas ner för det och nu var de ju ändå nedsövda. Tydligen ska det komma en lag på att alla katter också ska ID-märkas som hundar. Vilket jag faktiskt tycker är bra, så många som skaffar "sommarkatter" eller vad de kallas, skaffar katt när våren och sommaren kommer, men när hösten kommer så tröttnar de och bara släpper ut katterna eller lämnar kvar vid sommarstället.. Helt sjukt. Så lagen är bra!
Bara två katter till här då.. men det tar vi till våren:)

Nej nu ska jag fixa lite, sen sova!!

Alla hjärtans

2012-02-14 @ 16:00:19 / Allmänt
Javisst, idag är det alla hjärtans dag:P kommer faktiskt inte firas på något speciellt sätt alls.. Ska däremot med två av katterna och bägge hundarna till veterinären:P katterna ska steriliseras och hundarna ska få spruta:P likabra att ta allt i samma smäll;)
Så det blir väl kanske inte det mest romantiska, haha! men det gör mig inget, man kan ju ta vilken dag som helst och ha myspys på:)
Ska förhoppningsvis under tiden katterna opereras hälsa på Sara och Lars, de bor ju nära veterinären! så hoppas vi slipper sitta där och kan hälsa på dom istället:D 

Har vart med Elin och shoppat lite idag:) köpte olja till bordet, med lite färg i, bara hoppas det blir fint:D köpte också lite småpyssel på Panduro, bland annat så jag kunde göra ett fint kort till maken dagen till ära:P samt kontaktpapper som jag satt i botten på vedkorgen som nu fått sig en makeover:) den är numera svart, och ser väldigt mkt bättre ut!:P



Nej dags att förbereda alla djurburar och tillbehör.. :P

Lite shopping

2012-02-14 @ 00:18:15 / Allmänt
Idag har jag påbörjat nytt projekt:P har målat vår vedkorg, så nu är det svart:D får se imorgon i dagsljus om det behövs målas mer. 
Har också målat golvlister ännu en gång, blir ett lager till imorgon!

När Tony kom hem så åkte vi mot Örebro och till Myrorna, letade efter ett nytt vardagsrumsbord som jag kunde måla om. 
Har kollat ut ett på Ikea, men det var så dyrt så kom på att vi kan köpa begagnat och måla om vid behov:) Men inte hittade vi något på Myrorna inte.. Tony kollade då Blocket och där fann vi ett jättefint, ett kvadratiskt bord i massiv valnöt:D behöver slipa bordsskivan och olja om, men mer än så behövs inte göras:) kommer bli så bra!! Och man kan knappt gissa priset, nästan löjligt faktiskt.. Nypris var 1600 kr.. vi gav 200 kr:D hur bra är inte det?! Det slår Ikea med hästlängder och vi fick ett stabilt bord med!
Så är supernöjd med dagens shopping:)

Vart och en sväng hem till Christian och Elin med! var ett tag sen vi va där nu:P blir lätt så när man har fullt upp, tydligen:P haha! Hämtade också en kattbur, som vi fått låna av Morgan och Mia:) för imorgon blir det till veterinären, två katter ska steriliseras och två hundar ska vaccineras. Sen känns det som jag har tusen frågor:P får se om jag kommer ihåg några imorgon, haha!

Imorgon ska jag och Elin ta oss en tur till Marieberg med:) ska inhandla något fint till min kära make:P är ju trots allt alla hjärtans dag imorgon, trots att vi ska spendera kvällen hos veterinären:P haha!
Får se vad mer man kan hitta:) ska köpa olja till bordet med, så jag får fixa det snart, så det är klart att möblera direkt sen:D 

Nej nu ska jag nog sova, försöka komma upp tidigare imorgon!

Söndagkväll

2012-02-12 @ 22:47:10 / Allmänt
Denna helg har gått snabbt förbi:P har jobbat hela helgen, därför försvinner dagarna snabbare:P
Igår medan jag jobbade fick min make hjälp av sin bror med flickvän att fixa listerna i vardagsrummet.. fick en rapport av Mia att det inte gått speciellt snabbt, vilket jag såg när jag kom hem. Tony är ju inte alltför stressad när han grejar:P De hade fixat runt dörren in till datarummet, vilket Tony inte var nöjd med, så de fixade med det igen senare och han har även gjort om det idag med.. Nu får det allt duga tycker jag:P sen har några blivit sågade, dock så saknades två bitar, så får köpa mer lister. Vill inte lappa mitt på väggen, blir fult!
Tackar för hjälpen ändå!:) 
Fixade mat tillsammans med Mia, tacos:D så kollade vi på melodifestivalen som Tony spelat in:D kan ju inte missa! haha.

Idag har jag med jobbat. Hann inte mkt innan jobbet idag inte, tog sovmorgon istället:P behövdes! 

Innan jobbet igår hann jag måla sista lagret på skänken som står i hallen:) så den hann t.o.m torka innan jag skulle iväg, vart supernöjd:D



Tänk vad lite färg kan göra på möbler!:P de blir ju som nya. Och vilken skillnad det blev på skänken, ser ut som en helt annan möbel:P

Nej nu ska jag strax sova här! blir mer listmålning imorgon och ska nog måla vedkorgen med:D 


Pyssel!

2012-02-10 @ 13:36:41 / Allmänt
Nu är äntligen golvet klart, vart klart i onsdags:D fick hjälp av Tonys bror Morgan den sista och svåraste biten, tackar för det!:) men va det känns i ryggen att lägga golv! tur att Tony kom hem och tog över det sista, att han och Morgan gjorde det sista! så ryggen fick vila. 
Så nu är det golvlisterna kvar innan vi kan möblera ner allt igen:D längtar!
Planerat att få hjälp imorgon med, medan jag åker till jobbet för en kvällstur så kommer Morgan och Mia hit och hjälper min man:) 

Igår var vi båda rätt trötta då det var väldigt sent i onsdags:P så gjorde mest bara småpyssel igår, bytte eluttag igår på tre ställen, samt en lampknapp. Bytte mitt första eluttag själv för första gången någonsin!:D känner mig stolt! kan ju vara bra att kunna:) 
Målade också ett pelarbord som Tony faktiskt har gjort alldeles själv när han va liten:P men det var inte fint orginal, behövdes lite färg:)
Och här är resultatet:



Idag satt jag igång med nästa projekt som jag har planerat i en mindre evighet! skänken vi har i hallen, den behövde också färg. Tycker inte alls om träfärgat, aldrig gjort! Så allt blir målat nu:P
Den såg ut så här orginal:



Men nu har jag målat ett lager färg, får se hur många det krävs. Minst ett lager till iaf:)

Nej nu ska jag hänga upp hållarna till gardinstänger, kanske hinna dammsuga lite med! Senare åker vi och hälsar på mormor och Lennart i deras nya hus:) spännande!

Målning

2012-02-07 @ 15:20:01 / Allmänt
Idag har jag vart en sväng till Jula, köpte fler blad till sticksågen så vi har till hela golvet:) sen köpte jag också sprayfärg. Har spraymålat de gamla konsolerna till fönsterbrädorna i vardagsrummet. Egentligen är de ju inte brädor utan de är av marmor, därför spar vi de gamla konsolerna. Hade bytt istället för att måla annars, men de är så tunga.. jag hoppas det blir bra iaf:D 

Har också lagt lite golv själv idag, faktiskt så kunde jag ju helt själv (STOLT!) :D orka vänta på att gubben ska komma hem? nee då blir det ju aldrig klart, haha!
Får se om jag fortsätter innan han kommer hem eller om det blir en paus nu. Snart är iaf det allra svåraste helt klart, det som är runt kamin. 
Sen måste det gå fort, hoppas jag iaf:)

Nej lite fika kanske!

Äntligen!

2012-02-07 @ 00:48:28 / Allmänt
Idag har vi äntligen kommit igång med golvläggning i vardagsrummet!!:D vem är lycklig?? jo jag, snart snart har vi ett riktigt vardagsrum igen!:P 
Började men den krångligaste delen, som är runt kamin. Vilket jag tror är bra, vi är inte helt trötta på skiten eftersom vi precis börjat, dessutom blir det svårare att ta det som sista bitarna. Men snart har vi lagt klart vid kamin, vilket känns bra! Några missöden vart det, speciellt när jag är igång.. haha! men numer kan jag hantera en sticksåg och lägga lite golv själv:P känns bra!!
Golvet blir sjukt snyggt med, helnöjd:D vad som helst är ju såklart bättre en fulfuru golvet med djupa hack och annat i.. of course!! 

Har pysslat med annat än golv i helgen.. först har vi bytt innedörren mellan vardagsrum och datarum, för att vi skulle kunna lägga golv efter nya karmarna. Sen har vi satt upp ett nytt element i vardagsrummet och bytt element i tvättstugan med, har köpt nya element till toaletten nere och till sovrummet med. Satt fula gamla plåtelement förut, inte de mest energisnåla direkt.. :P nu blir det mer energisnåla oljefyllda element:P hoppas det blir bättre iaf:D

Har också haft lillasyster Malin här under helgen, så hon har hjälpt till hon med, med det hon kunnat:) sen beställde jag nya fina teckningar till kylskåpet, som vart helt tomt nu när julkorten försvann.. Så nu är de prydda med fina teckningar igen! Hon hjälpte mig och måla några ramar också, tills hon tröttnade haha! var nog inte så roligt som det såg ut, hehe;) 
Efter mkt om och men så valde jag vita ramar i hallen som har beige väggar och svarta ramar till vardagsrummet. De vita sitter uppe, vart väldigt bra!:)

Har också hunnit med och gratta morfar som fyllde igår (söndags), var trevligt!:) synd bara det är så långt att åka, annars skulle vi hälsa på mkt mera.. Men mitt val att flytta så långt "hemifrån".. Men får se till att åka upp någon gång då och då iaf!:)

Planerna för veckan är att fortsätta med golvet, förhoppningsvis bli klara. Sen fixa med lister om vi hinner det:) Sen på fredag när Tony slutat jobbet ska vi åka och hälsa på mormor och Lennart som köpt nytt hus och flyttat, så ska spana in vart de bor nu:P närmare tror jag de bor nu iaf, vilket är bra!

Nej sova nu!


Följetång!

2012-02-02 @ 21:55:50 / Allmänt
Ja vår renovering av vardagsrummet har blivit en riktig följetång:P Var tänkt att vi skulle börja med golvet igår Tony kom hem från jobbet. Men då kom han på att vi nog ska byta innerdörren som går mellan vardagsrum och datarum innan, så vi inte förstör golvet sen. Mkt smart tänkt måste jag säga:D så idag när han slutade var vi iväg och handla dörr, karm och alla lister. Karmen har kommit upp nu:) men den ska skruvas fast också! Tur vi gjorde så, för han var tvungen att såga bort lite av nuvarande golvet för att få ner nya karmen..
Så blir inget golvläggande idag heller.. men men, huvudsaken är att vi kommer någonstans:P

Idag har jag vart på marieberg med Emma som sällskap:D Vart Rusta först, där jag inhandlade tapeter till ena rummet på övervåningen, bäst att passa på när det är billigt:D blir mitt nästa projekt, haha!
Köpte också en fin lila ryamatta till vardagsrummet, kollat länge på såna så idag slog jag till:D Sen for vi till ikea där jag köpte lite nya ramar, så fler kort kommer upp på väggen. Var också inne på själva marieberg och tittade, köpte två par nya örhängen, två fina linnen och ett par skitsnygga stövlar:D och billigt vart det med! 

Imorgon ska jag åka till Karlskoga och hämta lillasyster som ska vara här i helgen:) åker till Gustavsvik och bada imorgon eftermiddag, hon har frågat flera helger och har vart upptagen varenda gång. Men denna helg lovade jag henne:)
Så blir bad och plask imorgon och lite motion skulle jag tro med! 

Nej åka och lämna kärran nu!