Fredag!

2010-10-15 @ 13:39:12 / Allmänt

20101015277 (MMS)

Idag har det vart praktisk lektion i skolan, injektion och venprov (bilden) Här är armen som fått stå ut med massor av stick från mig:P Stackarn, tog t.o.m slut på blod så jag fick fylla på:P sa bara slurp i ett rör som jag skulle fylla med blod, haha! komiskt faktiskt.. Det var iaf riktigt roligt:) måste dock öva och öva mer på det, så man har tekniken igång inför praktik:)


Praktiskt:)

2010-10-08 @ 21:45:49 / Allmänt
Idag har jag vart på skolan, där vi jobbat praktiskt hela dagen:) På förmiddagen hade vi om enteral sondsättning:) spännande, men känns lite läskigt att man kanske kan få sätta sond på en patient om några veckor! hoppas man får träna mkt innan dess..
På eftermiddagen hade vi om steriluppdukning, vilket är oerhört komplicerat! hur man ska tvätta sig om händer/armar innan operation. Och hur man ska sätta på sig sterila handskar, det är banne mig en hel vetenskap:P men det gick väl skapligt.. men med min tur är det just de området jag kommer få på den praktiska tentan:P haha..
Men det har vart en intressant och lärorik dag ändå:) känner mig lite bättre tillmods när man får arbeta praktiskt och inte bara läsa i böcker hur man ska göra:P

Annars har inte mkt hänt idag, har hunnit med och städa när jag kom hem, tagit en dusch och sen har vi ätit lite och kikat på Idol, eller ja kikar fortfarande:P
Men ska nog faktiskt lägga mig snart! fruktansvärt trött, och ska upp vid tre tiden inatt. Då far vi ner till Ullared igen:P Morgan och Mia som frågade om vi ville följa med, och vi hade inget planerat så tänkte att vi kunde hänga på:P få en annan upplevelse, bara gå och strosa lite:) inte kommer det bli nån värsting shopping inte, det har vi inte plånbok för:P och inte plats för här hemma heller, haha!
Men så måste sova några timmar innan vi åker, men jag slipper köra den första biten, ska köra sist:P så hinner sova en del i bilen! tar även med mig lite litteratur så jag kan plugga i bilen på väg hem. Lite nytta ska kanske vara blandat med nöjet?:P

Så inget förutom det är planerat för morgon dagen:P det känns som det räcker! Söndag = pluggdag! tyvärr, men har en del att läsa igenom så får offra söndagen:P Tony ska ändå ut och skruva på bilen, så jag är ändå ensam här inne..

Nej nu ska jag ta mig lite glass och kolla klart på Idol:)

puss hej!

Trött!

2010-10-06 @ 17:48:53 / Allmänt
Trött är nog denna veckas ord.. hela klassen har nog använt detta ord flera ggr per dag!:P
Men man kan inte heller vara annat med 8 timmars föreläsningar varje dag hela veckan! det är ju inte så att man kan ställa sig upp eller röra sig mitt i allt. Nej det vill man inte direkt:P
Jobbigaste dagen var idag, första föreläsningen på morgonen, orkade knappt hålla ögonen öppna, hur mkt tar man in då egentligen?:P

Ändå har jag kämpat med att ändra mina vanor denna vecka, somnat runt kl 23 varje dag, alltså 7,5 timmes sömn. Tycker jag är skapligt ändå:P inga 8-9 timmar men mer än 4,5-5 timmar iaf:P men konstigt nog så var jag piggare i måndags när jag bara sovit 5 timmar, varför?!

Men jaja! bara kämpa på:) snart har vi praktik och då blir det betydligt tidigare mornar! men då rör man sig ju åtminstone på jobbet, dock vill man heller inte gå som en zombie där heller:P så därför måste jag ändra vanorna. Gå och lägga mig tidigare, inte ligga och läsa flera timmar osv..:P

Idag har vi haft föreläsning om läkemedelshantering och omvårdnad vid neurologiska sjukdomar. Den sistnämnda kändes verkligen viktig då jag fått veta min praktikplats:D
Ska vara 5 veckor på Neurologiska kliniken på USÖ och 2 veckor på Brickegårdens vårdcentral i Karlskoga:)
Neurologen innebär ju sjukdomar som har med hjärnan att göra:) t.ex Stroke, Parkinson's, Epilepsi och MS bland annat. Kommer bli sjukt spännande! men är så nervös redan nu!:P men längtar redan!:)
Brickegårdens vc ligger precis i närheten av mamma och pappa, så det är kalas bra:) ifall man vill sova kvar och så:) umgås lite mer med lillasyster, mer tid till plugg istället för pendlingstid osv:) spännande!

Maten är på G nu med, blir potatis och ungsstekt laxfilé med ett täcke av creme fraische och fetaost:) har aldrig ätit det innan, men det låter väldigt smarrigt iaf!

Sen blir det lite plugg! måste ta tag i det nu!

I morgon blir det först lite sovmorgon:) sen ska jag åka till mamma och följa med henne till Borlänge:) kul! får plugga i bilen dit.. :P tur man kan läsa när man åker bil med:)

nej! mat nu!

puss hej!

4 år<3

2010-10-03 @ 17:51:46 / Allmänt

     

Firar helaste 4 år med min älskling idag:)
4 år tillsammans, 3,5 år som sambos och 3 år som förlovade:) myspys!
Tony överraskade med en jättefin bukett med rosor och liljor i fredags när han kom hem från jobbet;) jag hade en överraskning jag med, hade köpt biobiljetter till Resident Evil 3D Afterlife, så den kollade vi på igår:D Riktigt bra var den!
Lite fränt att kolla på film i 3D, rätt läskigt beroende på film förstås;)

Idag har vi vart iväg till marieberg, köpt oss varsin iPod:D så har hållt på att få in musik i den, inte det lättaste när man är van vid mp3:P men det gick bra tillslut:D var jäkla bra pris just nu:) kalas!
Så har drygt 1000 låtar på den, det lär ju inte bli tjatigt iaf;)

I torsdags skrev jag tenta, vet dock inte alls hur det gick.. Kan gå åt vilket håll som helst. Håller tummarna att det går åt rätt håll bara:)
Så tog helg då redan, gött det!
Det firades med en fika på stan i sällskap av Ida och Emma:D mys! tog även en vända genom några affärer på stan innan jag for hemåt. Hittade dock inget. Spar de shoppingslantarna tills nu på lördag:P
Röjde undan pluggpapper och böcker när jag kom hem och röjde i vårt "skräprum" en del, så ser lite bättre ut nu:)

I fredags städade jag hela huset, torkade ur soffan med och slängde in kuddfodral och filt i tvätten. Torkade också ur hundarnas sängar och burar:) så det vart lite fräschare!
Hann med att ta en sväng runt viaspåret i Kumla med Elin också:) gött med sällskap! dessutom orkade vi jogga en del, en dag ska vi dock orka hela vändan runt! jogga alltså, haha! men vi överlevde och dog inte halvvägs, haha! alltid någe positivt! dessutom tog jag inte död på mina fötter som brukar smärta något oerhört när man gått mkt. Att man dessutom joggade fick mig att tro jag skulle bli sittandes hela helgen, men tänk det kändes bara bra:D beror säkert på underlaget där, men i vilket fall som helst så var det ju skönt:)

I fredags eftermiddag/kväll följde jag med sambon när han var på sin första korpenmatch i pingis! haha, de fick dock stryk. Men de var inte långt efter i varje set (eller vad det nu hette..) Men det var kul att titta på:) 
Efter det åkte vi hem och åt gott, pastasallad och till det, räkor!:D mums! 

Nej nu ska jag plocka i ordning inför i morgon, kursstart för nya kursen då! får se vad det blir då:) 

puss hej!