Shopping:D

2012-04-29 @ 01:12:06 / Allmänt
Igår, fredag, eftermiddag vart det lite shopping både i stan och på Marieberg:D Var där med Tony, Mia, Morgan, Elin och Christian:) 
Först åt vi lite mat på pizzaplaneten sedan delade vi upp oss, tjejerna + Christian gick på stan och kollade kläder medan Tony och Morgan drog iväg till diverse fiske/friluftsaffärer. 
I stan hittade jag fyra linnen och ett par leggins på HM:) väldigt fina! bäst att handla när man väl hittar något som passar!
Sedan när vi var klara på stan åkte vi mot Marieberg, gick en sväng på Lågpris innan vi åkte till själva gallerian. Där hittade jag två krukor och nya lampskärmar till sovrummet:D 
På Marieberg hittade jag ännu mera kläder, vart en huvtröja på Cubus. Sen två toppar, ett linne och ett par leggins på Gina Tricot. 
Köpte också en present till mamma som fyllde år i torsdag, ska dit imorgon (söndag) och gratta henne:) hoppas hon blir nöjd, men det tror jag:D 
Så hittade en massa bra grejer!

Idag har jag fixat en massa hemma, dels dammsugit hela huset och dammat av i vardagsrummet, köket och hallen nere. Men sen har jag fixat i sovrummet, skruvade ner vår sängram vi haft. Trött på den, den är svart och man får bara damma hela tiden känns det som!:P sen är jag trött på ramar i övrigt. Så har köpt ben och skruvat på madrassen istället, sen köpt en sängkappa och nya lakan:) sen ska jag också göra en huvudgavel:) Blir spännande att se hur det går!:P 

Men har iaf kommit en bit på väg! Har sytt nya kuddfodral till prydnadskuddarna i sängen:) sen har vi nytt överkast, som jag sytt på lite extratyg, tycker iaf det vart snyggt!:D Eller vad tycker ni?:) 



Nej nu ska jag gå och lägga mig! Puss hej!

Onsdag!

2012-04-25 @ 11:15:27 / Allmänt
Idag har jag inte mkt inplanerat alls.. vilket är skönt!:)

Igår kom jag ju naturligtvis på ett projekt, som jag nu måste genomföra. Men jag tror det kommer gå relativt lätt och smidigt, jag hoppas på det iaf!:D 
Ska ställa vår säng på ben och ta bort sängramen, sen ska jag göra min egen huvudgavel, har redan beställt tyg:D så jag hoppas det kommer bli mycket finare där uppe sen!:D vill ha en fint och mysigt sovrum, inte ett stelt. 
En sväng till ikea och köpa ben till sängen och en sväng till byggmax för att köpa en skiva till grund för gaveln:) tror det kommer bli skitbra!:D

Ska också försöka plugga lite mera till tentan som jag har fredag eftermiddag.. och hoppas vi får rätt tenta denna gång!! jäkla muppar som förstör för en genom att ge fel.. något irriterad på oru just nu.. mkt krångel har det vart! Men men, bättring på fredag hoppas jag!

Nej nu ska jag ta mig något att äta!

Dovra sjöar

2012-04-23 @ 19:01:18 / Allmänt
Idag tog jag med mig kameran och Ronja ut i det fina vädret med sikte på att promenera i Dovrasjödalen som finns en bit här ifrån. 
Även om det finns nära så har jag aldrig vart där! 

Jag tog som sagt med mig kameran och det vart nästan 190 bilder (!!). Galen i foto?? skulle tro det:P men här kommer iaf ett urval av alla fina bilder. Det var himla fint i skogen där, nästan som någon form av urskog, helt orörd! Tror jag börjat njuta och uppskatta skogen och naturen mera än när jag var yngre då jag hatade att vara ute:P kanske är med åldern? man växer upp, eller är det för man har hundarna? ingen aning, men fint i skogen är det!:)

Den fjärde bilden visar den s.k fornborgen.. Här trodde jag det skulle vara något mer kvar än en knapp stenröse.. men men:P









Vart en hel del bilder men ändå ett urval!:) Jag tycker verkligen om att fota, och med nya kameran blir det underbara bilder!:) 

Nej nu ska vi åka och handla lite, puss hej!!

Jobb!

2012-04-22 @ 22:10:29 / Allmänt
Nu har jag äntligen jobbat klart denna helg!:) har gått bra tycker jag, lugn helg ändå! Men nästa helg tänker jag inte tacka ja till jobb, har jobbat varenda helg denna månad hittills.. inte så kul alla ggr, men det är ju pengar... :P

Idag innan jobbet hann jag iväg till marieberg och träffa mamma och lillasyster:) vart lite shopping, två par skor, två nagellack, en duk till bordet ute på altanen samt en ljus/marschall hållare till altan med:D 
Behövde några skor jag kunde ha nu innan ballerinasko säsongen är i full blom, för det är lite för varmt att ha stövlarna på sig, speciellt när man jobbar.. :P så det vart två par tygskor:D samma modell i två olika färger:)



Hade på mig ett par idag på jobbet, men har ju inte riktigt gått in dom, så fick byta efter ett tag, tur man tänker sig för och tar med extra par när de är sprillans nya!
Dessutom fick jag köpa storlek 38 (!!), har normal 39-40, så är lite småschockad, men det är ju kul att ha lite mindre storlek emellanåt. 

I fredags planterade jag fröerna och plantorna jag fick av mamma:) sen hade jag ju köpt mig en blomma och en kruka som jag också planterade i fredags. Men sen vart jag ju överraskad av en blomma av maken när han kom hem också;)
Jag gjorde också lite skyltar så jag vet vad jag planterat för någe sen, om det nu dyker upp något vill säga!:P 




Fredagskvällen hade jag ju bestämt att vi skulle ha fredagsmys, den enda som riktigt tog det till sig var Flisan som nästan hela kvällen låg i soffan och mös alldeles själv!:P såg iaf rätt gött ut;)



Ikväll ska jag titta klart på Shutter Island som går på tv, bra film! och så ska jag hänga tvätten jag startade förut. Sen blir det sängen!!:)

Puss hej!




Ja ibland händer det..

2012-04-20 @ 16:25:24 / Allmänt
Inte ofta jag vaknat och insett att jag försovit mig! eller ja egentligen hade jag inte det, hade ställt klockan på en helt annan tid och totalt glömt bort att det var datautbildning imorse!!:P 
Vaknade 8.15, 8.30 började utbilningen och jag var där 8.33, så inte alltför sent iaf:P men usch för att vakna med ett sånt ryck och bara kasta på sig kläder och åka.. tur man inte har småbarn vid såna tillfällen!

Men trots det uppvaknandet så har det blivit en bra dag, har hunnit simma med Elin för tredje gången denna vecka:) skönt!! sen har jag vart och handlat lite inför ikväll och helgen:) tänkte ha fredagsmys med min man, vi har inte vart ensamma på länge känns det som, och är vi det så känns det som vi sitter i varsin del av huset:P är säkert inte riktigt så illa, men ibland har jag den känslan. Det enda positiva då är väl att man inte tröttnar på varann?;)

Ikväll blir det iaf helstekt fläskytterfilé, rotsaksgratäng, fetaostsallad och bearnaise:) till efterrätt ska jag för första gången någonsin prova att göra chokladsufflé! hoppas på lyckat resultat!

I helgen är det dags för jobb igen, jobbar lördag och söndagkväll.. Nästan varje helg denna månad, inte hur kul som helst, men men! Har ju ledigt på veckorna då iaf:)

Nu kom min älskade man precis hem, och vet ni! Han hade med sig en blomma till mig!!;) utan en anledning också dessutom. Jättefin!!:)



krukan är ljus ljus rosa, och kallorna är vita med någon däri var lite lila/rosa, så fint!:) Har också köpt mig en blomma själv som jag tänkte plantera nu, bild kommer kanske senare!
Nu ska jag fixa köket och plantera blomman och de fröer jag fick av mamma i tisdags!:)
Puss hej!

Tre dagar i foton!

2012-04-19 @ 17:24:45 / Allmänt
Detta inlägg blir i fotots tecken!:) Har vart iväg tre dagar nu och fotat lite grann, och nu tänkte jag lägga upp ett urval av dessa bilder här:)

Här är några fina kort på mammas hundar och knas lillasyster!:P








Igår hos Ida vart det också en massa fina fina bilder! :D Vem hade kunnat ana att Grums hade sån fin natur på ena sidan när pappersbruket ligger på andra sidan.. haha!:P Men fint var det nere vid Vänern!







Idag vart det en fototur till sjöparken i Kumla, for dit med Elin:) gick runt och fotade en massa och höll på att frysa ihjäl, blåste kallt!!
Hon testade vår "gamla" kamera, en digital kamera med långzoom. Kanske är hon intresserad av den, och jag tror hon hanterar den mkt bättre än jag någonsin gjort.. haha! Fina bilder fick hon iaf:D








Har börjat uppskatta alla de områden som faktiskt finns i närheten här, och det finns många fina områden:) tänkte ta med mig gubben till Oset i Örebro någon dag med, väldigt fint där!!

Nej nu är det strax natten!!:P lite kvällslektyr i form av Digital fotografi; Lär dig yrkesfotografernas hemligheter (del 1) :D 
Inte kommit så långt in i boken än, men är verkligen lovande! Han skriver bra och den är rätt rolig att läsa t.o.m :P
Puss hej!



Dagstur

2012-04-18 @ 23:10:49 / Allmänt
Igår gjorde jag en dagstur hem till mamma och lillasyster:) pappa var inte hemma utan befinner sig numera i Brasilien, behöver inte säga att jag är avundsjuk va?:P 

Idag blev det ännu en dagstur i de värmländska skogarna, närmare bestämt hem till Ida och Andreas:D var inte igår man träffade dom ju!:D så jag och Ida tog oss en promenad med varsin kamera! det vart en hel hög med fina bilder!:D och promenaden vart på inte mindre än två timmar lång, skönt!! 

Annars har inte mkt hänt idag:P när jag kom hem var Morgan, Mia, Christian och Elin här:P Morgan och Tony har målat klart båten, så det om saknas nu är skivor till botten så man inte bryter fötterna av sig när man går i båten. Så det ska väl pojkarna fixa i helgen medan jag och Mia jobbar. Hoppas den kan bli helt klar någon gång så man kanske kan få umgås med gubben ibland igen;)

Fick hem böckerna jag beställt om fotografering idag med, bara läst ett par sidor men det verkar lovande!:) rolig är han iaf.

Imorgon är det dags att simma igen:) skönt!
Puss hej

Ny design

2012-04-15 @ 22:49:21 / Allmänt
Ny design ännu igen på bloggen:P verkar tröttna rätt snabbt.. men nu får jag vara nöjd ett tag! (ni får uppdatera webbläsaren om ni inte ser den nya designen). vilket jag tror jag är iaf;) Bilderna i headern är alla mina egna som jag faktiskt fotat själv här hemma:) de är testfotografier som jag är väldigt nöjd med faktiskt. 
Har ju gått och skaffat mig/oss en ny kamera, så kommer kunna ta en massa underbara bilder framöver! Efter många om och men så har jag hittat den modell jag fastnat för. Tur man har flera man känner med kamera som man kan fråga lite osv!:) sen fick vi mycket hjälp i en lokal fotobutik med! toppen:D

Det blev iaf tillslut en Nikon D5100. 



Jag är väldigt nöjd så här långt iaf:) men inte haft den så många dagar, så får väl se när man kommer in lite i det! men än så länge så allt tipp topp:D 
Köpte också med ett teleobjektiv då kitobjektivet som var med var ett standard 18-55 mm. Blev ett Sigma 70-300:) använder jag macron så blir det jättefina närbilder!:D 

Men det där med kameror är en jäkla djungel! hur mkt pengar vill man lägga ner? vill man köpa de billigaste som ändå är rätt mycket pengar, för att sen känna att man fastnat i utvecklingen? eller blir man nöjd med en av de billigare?
Vilket märke ska man köpa? vilken modell är bäst? Vilka objektiv vill man ha till?
Kan säga att det är oändligt många frågor som väcks när man ska köpa en så pass dyr sak. Man vill ju inte "slänga" bort pengarna på något man inte är nöjd med.. Verkligen inte!
Så har googlat, läst på, frågat alla jag känner med systemkamera, frågat i butik. Men nu har jag bestämt mig och inhandlat!:D

Fick också med en biljett till ett seminarium där de går igenom kameran, olika inställningar och annat. Så har anmält oss till det seminariet, men det är först i slutet av maj. Så kanske lärt mig det mesta tills dess:P Men har beställt några böcker, som jag hoppas kan lära mig en del!:)

Annars har jag jobbat hela helgen, blir mest helger nuförtiden:P konstigt, haha! planerad inför jobb nästa helg med:P 
Sen fixade jag håret i fredags, färgade utväxten själv. Sen fick jag hjälp av Mia att göra ljusa slingor:) så nu är det lite liv i håret! fint! Kanske blir mer ljusa framöver sen med. 

Imorgon är det dags att ta tag i simning igen, ska bli oerhört skönt!:) sen måste jag nog städa här hemma imorgon med, tvätta lite också.. ser ut som jag vet inte vad.. blir lätt så när man jobbar, haha!
Ska förhoppningsvis gå uppför trappen på Kvarntorpshögen imorgon med när Tony slutat, jag hoppas han vill med iaf!:D 

Nej en dusch nu, sen sova!! Puss hej!!



Motion

2012-04-10 @ 14:50:32 / Allmänt
Igår tog vi tag i lite motion, vi promenerade upp för trappen på Kvarntorpshögen!:D 427 steg totalt, och jag kan säga att det känns i både lår och vader när man kommit upp! men vilken bra benträning det är!!:D



Tog en bild på trappen nerifrån innan vi började gå:) det är en rejäl bit!!



Men när man väl kommer upp så möts man av denna utsikt!:D hade det vart fint väder hade man sett ännu längre, men vi slapp iaf regnet som kom precis när vi kom tillbaka till bilen!

Idag har man vart och simmat med, bra att jag köpte månadskort så man kommer iväg och simmar!:) dags igen på torsdag:D

Idag blir det nog relativt lugnt här hemma, pojkarna ska väl fortsätta måla båt idag tänker jag... Jag ska nog sätta mig in i lite plugg igen! lika bra att sätta sig in i det i tid!:D 

Renovering

2012-04-08 @ 20:43:22 / Allmänt
Ja ikväll har jag haft liten renovering, av mig själv.. Har suttit med ett fotbad, filat och målat naglarna:D snacka om helrenovering! Det behövdes.. 
Undrar om det är skönt att gå på fotvård och få fötterna fixade av proffs.. Är lite skeptisk då jag inte gärna låter någon ens ta i mina fötter.. Gillar inte ens fötter själv! Men kanske borde testa någon gång?:) 

Renoveringen fortsätter om en stund, då blir det en dusch och sen ansiktsmask!:D önskar jag hade hårfärg hemma så hade jag kunnat fixa håret med, men får väl köpa i morgon kanske:) Är lite småsugen att göra ljusa slingor i mitt mörka svall, men jag vet inte:P får se om jag gör det eller låter bli. 

I torsdags var jag, Elin och Mia iväg och simmade, väldigt skönt!:D köpte ett månadskort, så kommer bli lite mer simning varje vecka nu framöver! är ju så skönt och bra motion. Vilket jag behöver nu, en liten skjuts så det händer ännu mer på vågen!
Ska också sköta mig bättre denna vecka så det blir mer resultat inför vägningen! Vill kunna ta på mig en bikini utan att skämmas totalt.. Hade ju jämt det förr.. men inte nu, nu måste jag köra med tankini, så jag slipper visa magen.. Men till sommaren kanske man kan gå i bikini på stranden utan att skämmas? Vi får väl se om jag lyckas med mitt mål!
Det är en större del i min renovering av mig själv, vilken går lite långsammare, inte direkt gjort på en kvart:P men jag hoppas verkligen det fungerar! Man vill ju trivas själv. 
Det är också väldigt skönt att man inte är helt ensam, utan kan dela tankar och annat med några andra som genomgår samma sak!:) betyder väldigt mycket!

Nej nu blir det en dusch på det här!

Påsk!

2012-04-08 @ 17:01:36 / Allmänt
Nu är snart påskhelgen över:P det går snabbt, speciellt när vi haft fullt upp nästan hela helgen.. :)
I fredags var vi till svärmor där det bjöds på påskmat, vart även mycket prat och så kollade vi gamla kort på när alla syskon Sundström var små:P väldigt söta! haha.. 

Igår var det jobb på dagen, efter det vart det en dusch och fixa sig lite och sen åka till mina föräldrar:) där bjöds det också på påskmat, gott!!:D Hade med oss bägge hundarna denna gång, så även Troy skulle få träffa lilla Ossy:P det gick lika bra som med Ronja, så det är ju väldigt bra!:D 

Innan vi åkte till mamma så kom det några påskkärringar och påskgubbar:P så söta! påskgubbarna kom med en portfölj, haha! och rockar ner till backen, så söta!!:D
Det är inte så många som går runt längre.. lillasyster som fyller 10 år i sommar tycker redan hon är för stor för sånt (!!) :P jag tror jag gick sista gången när jag var 11-12 år.. :P men men!
Kul att några kommer och påskar iaf;)

Idag vart det en låååång sovmorgon, måste ha sovit 12 timmar inatt.. Och nu har jag städat av nedervåningen, bara övervåningen kvar och torka alla golven!:P så är det lite fräschare här hemma igen!
Imorgon är vi ju båda lediga med, så jag hoppas jag kan få med mig honom till Kvarntorpshögen och gå upp där, lite motion!;) eller rejäl kanske man kan säga.. haha! Rätt gött att ha lite ledigt ihop så här med faktiskt! inte så ofta, känns som jag jobbar varenda helg, då han är ledig och så är jag ledig på veckorna när han jobbar:P men så kan det vara, blir bättre i sommar!;)

Nej nu ska jag fixa lite käk, magen skriker efter mat!