Ullared!

2012-11-22 @ 12:21:04 / Allmänt
Inatt bär det av mot Ullared och Gekås för lite shopping!:D det mesta som kommer shoppas är julklappar:) men lite kläder kommer det nog bli om det finns något som passar. 

Igår hade vi läkemedelstenta, *hoppas hoppas*. Hur den går får vi se:P Annars har inga större händelser skett denna vecka. Vi har lämnat ifrån oss vår uppsats till de som ska opponera på oss och vi har mottagit den uppsats vi ska opponera på:P så nu närmar sig slutet av vårt C-uppsatsskrivande, skönt!! Har ju dessutom gått in i en annan kurs nu, så kör lite överlappning just nu, men det ska väl gå bra:P på måndag är det dags för den första av två hemtentor denna kurs, böckerna är inhandlade så nu är jag väl så förberedd jag kan vara tills dess:P 
 
Däremot har jag fått skitont i min jäkla rygg.. eller liksom i ländryggen. Kom efter en hel dags plugg i soffan, kanske suttit väldigt tokigt? Vart ju inte bättre av att jag spelade innebandy igår heller.. dum man är.. men men! smorde in med iprensalva igår kväll, sen fick jag massage av min fina man:) så det vart lite bättre tror jag, speciellt idag, känns inte som att ryggen ska gå av iaf, alltid något!
Så ipren är nu min bästa vän.. jäkla skit.. haha! så hoppas det blir ännu bättre idag, så jag pallar att gå en hel dag nere på Gekås imorgon.

Nej nu ska jag ta mig lite käk, magen kurrar! puss hej!

Kyrka och fars dag firande!

2012-11-13 @ 20:22:56 / Allmänt
I lördags var vi ute och åkte lite, stannade till vid Kinne-Vedums kyrka i Götene. Har åkt förbi många gånger och alltid tyckt den ser himla fin och lite smårolig ut, den har så högt torn till så pass kort kyrka. 

Det är tydligen en av få kyrkor som finns kvar sedan 1100-talet. Kul med lite historia:) självklart vart det en del foton:P

 
 

 
 
 
 
Söndagen tog vi oss sovmorgon:) sen åkte vi till mamma och pappa, firade fars dag med lite god mat och fika:) fixade lite med en julklapp då också, hoppas det blir bra bara!:P
Pappa fick ett fint blomster/ljus arrangemang samt lite chokladdoppad whiskeykola (istället för en slips som det står:P). Tror han blev nöjd:D
 
 

Lillasyster kan knappt aldrig vara seriös på kort heller, haha! försökte få ett fint kort på oss, ja ni ser ju resultaten nedan.. haha! (bjuder på den sista, haha!)
 
 
 
Imorgon är det skola igen, började ny kurs igår så nu är det lite föreläsningar denna vecka. Nästa vecka är det läkemedelsberäkningen (tenta), och snart kommer alla hemtentor vi ska ha, innan praktiken. Så nu rullar det på i hastig fart. 

Skickade in vår uppsats till handledaren via urkund idag med, urkund kollar igenom så man inte fuskat och kopierat saker rakt av, vilket vi självklart inte gjort. 
Så väntar på att se vilka vi ska opponera på och vilka som ska respondera på oss. Alltså vilkas arbete vi ska läsa igenom och kritisera och osv, och tvärtom:) nervöst.. men skönt att vi snart kan lägga detta bakom oss!

Nej nu ska jag ta och räkna några tal innan jag tror jag ska krypa ner i sängen... sjukt trött idag och jag behöver sova! puss hej

Frost och snö

2012-11-09 @ 11:02:00 / Allmänt
När jag vaknade och tittade ut genom fönstret så såg jag vilket fint väder det är idag! Klarblå himmel och sol:) men lite kyligt med, så snön som föll igår ligger kvar, och frost där snön inte kom åt. Så riktigt fint glittrigt landskap idag!
Självklart var jag ju tvungen att fota lite;)

 
 
 
 
 
Ska ta mig lite mat strax, sen slå på ett avsnitt på fotokursen:) måste ju se vad jag köpt, haha! sen blir det troligtvis en tur till ikea:) borde städa lite med, men får se om jag orkar/hinner, haha!

Nej lite frukost nu! puss hej

Distrahering

2012-11-08 @ 23:37:00 / Allmänt
Idag tog jag och Sofia en välförtjänt shoppingtur på Marieberg, lite distraktion från allt som har med uppsats att göra:) 
Köpte doppresent till en liten tjejs dop som vi ska på nästa helg:) och så har jag köpt fars dags present. Ska ju till pappa på söndag, så måste ju ha lite presenter. Det är han värd!
Hittade också en fin stickad kofta och ett par skitsnygga skor till mig:D skorna kommer jag använda vid vinterns alla kalas är det tänkt. Vad tycks?:) 


       


Imorgon ska jag städa och dona lite här hemma.. Blir också att plugga lite läkemedelsräkning och sen ska jag nog börja med fotokursen mera. Se vad den erbjuder:) 

Nej nu ska jag hänga en tvätt sen sova! puss hej

Inte så illa

2012-11-06 @ 23:57:06 / Allmänt
Det vart inte någon riktig domedag, världen gick inte under och med det menar jag då våran lilla uppsatsskrivande värld:P
Vår uppsats såg väldigt mycket bättre ut, bara lite småpyssel som vi garanterat lär bli klara med denna vecka:D känns skönt och som en tyngd släppt från bröstet!

Det vart en lång promenad idag med Elin och Billy i kylan, var faktiskt väldigt kallt och rått ute idag! känns att vintern närmar sig också. Men det ska bli mysigt med lite snö:D kommer kunna ta en jäkla massa fina bilder då, underbara snöbilder:) längtar lite till det faktiskt. 
 
Har köpt mig en fotokurs online idag med, bara vart inne och kikat lite och ser bra ut än så länge:) tänkte ta mig mer tid på fredag och i helgen. Hoppas jag lär mig mycket och kan lämna autoläget helt och hållet. Vore kul! och i princip så är det utlovat så också, tidigare deltagare är också mycket nöjda. Så bara hoppas de håller vad de lovar;)

Har också betalat in för ytterligare ett objektiv jag budat hem på tradera. Får hoppas det är bra:D ska hämta ut ett annat imorgon, som jag budat hem tidigare. Se vad det är för något, spännande!
Kul att köpa när det blir så pass billigt som det gör också:D istället för att slänga ut många tusenlappar.. det har inte en student råd med, haha!
Men snart är jag inte student längre, wiihoo! har sökt tre jobb idag, två spontanansökningar samt ett utannonserat jobb, ska bli intressant och se om någon hör av sig:) och samtidigt oerhört läskigt!
 
Haft besök här också på kvällskvisten:) Morgan och Mia kom hit, så vart lite fika och massa prat som vanligt:) trevligt! 
 
Nej om man skulle ta och krypa ner i sängen så man kanske får sova ut lite mer och är lite piggare imorgon;) blir massa prat med Sofia skulle jag tro, samt pyssel med uppsats. Dessutom har hon bakat lussebullar idag som hon ska ta med sig imorgon, så lite bortskämd ska man bli. Jag köper med julmusten, så vi får lite försmak inför alla juligheter som börjar smyga sig på. Mys!
 
Puss hej!

Domedagen!

2012-11-06 @ 10:51:47 / Allmänt
Känns lite som domedagen idag, haha! iaf i skolväg, då vi ska få reda på ytterligare en gång hur vårt arbete ser ut. Har drygt en vecka på oss att fixa det som kan komma upp idag.. 
Usch inte förtjust i dessa möten, man fixar och trixar med allt de säger, då är det något annat gången efter som ska fixas, det tar aldrig slut!
 
Det blir promenad i Kumla innan skolan, skönt att komma ut lite:) ska nog ta svängen förbi maxi och köpa lite sallad till lunch med, så jag får lite i magen innan jag far till skolan. 
 
Nej plocka ihop alla saker sen åka, puss hej!
 

Mamma mys

2012-11-05 @ 23:18:00 / Allmänt
Idag har jag spenderat dagen hemma hos mamma:) väldigt mysigt att bara vara så där ibland. Vi gjorde lunch ihop, kikade lite på tv och tog en långpromenad. Skönt!!
Vi gick förbi kyrkogården också, kikade på alla ljus som fortfarande brann i minneslunden. Fint är det! lilla farfar finns där någonstans.. Ingen sten med hans namn på, han finns bara där någonstans.. Mest i våra minnen och hjärtan nu.
 
Passade självklart på att fota lite;) vad vore en promenad utan kameran? haha! idag vart redigering dock i sepia istället för svartvitt. Kul att trixa lite grann med bilderna, dock inte för mycket. Det blir ett helt annat foto när man byter till svartvitt eller sepia, de får ett helt annat uttryck. 

 
 
 
 
 
Mamma tände lite ljus när det började bli mörkt, så kom jag på att jag hade med senaste inköpet till kameran, ett stjärnfilter. Var ju tvungen att testa, och jo jag tyckte det vart rätt bra;) det är ju en fin effekt när man får så av ljusen!

 
Fotade också på mammas hundar, ena är lite motvillig dock, fick han och ligga still en stund iaf;) 
 
 
 
När jag väl kommit hem så passade jag på att dammsuga hela nedervåningen, städa båda badrummen, ta reda på tvätt och disk samt lagat mat. 
Så lite produktiv blev man här hemma iaf:) imorgon kommer jag komma hem så pass sent så kommer icke orka städ och annat då, haha!

Ska på handledning imorgon igen, se hur domen faller.. hur mycket vi kommer få att ändra.. man vet verkligen aldrig hur mycket eller lite man kan få att göra om. 
Han har ibland sagt något är bra, kanske fått annat att fixa med, sen när man lämnat in igen så är det som var bra från början inte bra, så fixa med det.. och så där har det pågått nu ett tag.. trist!
Sist sa han iaf att vi hade allt, behövde bara få till det. Men som sagt, imorgon kommer domen.. 

Ska passa på att promenera med Elin och Billy innan iaf, så man kommer ut och får lite luft! behöver röra på fläsket lite mera;)

Tror jag kommit på en riktigt bra julklapp till mamma också, får väl se om hon också tycker det;) Fick med mig en julklapp till pappa idag med, har ju köpt en jäkla massa jultidningar av Malin, så kom med en julklapp till pappa där:D hoppas han blir nöjd. 
Så nu är det verkligen igång detta med julklappsköpen! mysigt. Vi har ju också bokat in en resa ner till Ullared i slutet av månaden, då kommer mer klappar inhandlas:)

Samma helg är det också fotomässa i Stockholm, kanske kan lura med mig Tony dit:D vore kul att gå på något sånt! aldrig vart på, bara på bilmässa och det är inte riktigt min typ av intresse även om det finns många fina;)
Hoppas vi kommer iväg! verkar vara många spännande föreläsare där och utställare med:)

Nej nu ska jag fixa inför morgondagen, puss hej!

Weekend

2012-11-04 @ 21:59:57 / Allmänt
En fullspäckad helg är nu över!

Igår spenderades större delen av dagen i Kumla hos Christian och Elin:) fotade lite mer på Billy och sen vart det lite familjefotografering. Tyvärr så var det inte så mkt dagsljus kvar så var tvungen att använda blixten.. Inte min favorit, men de vart rätt så bra ändå:)
Hoppas mamma, pappa och barn blev nöjda!
Delar med mig av några av mina favoriter, har också redigerat lite grann:)

 
 
 
 


Tycker de vart riktigt fina! vi får fota mer en annan gång, kanske när det är ljust ute? kanske när det ligger snö på backen med, tänk vilken fin bakgrund! :D
Efter fotosession så blev vi bjudna på riktigt god mat, potatisgratäng och rostbiff!:D och när vi hade smält maten lite så vart det en långpromenad, till kyrkogården för att tända ljus på många olika ställen. Både hos Christians farfar, Tonys farmor, farfar och farbror, sedan hos deras morfar och hos Elins farmor. Sedan tände jag ett ljus för fina farfar i minneslunden. 
Så himla vackert och rogivande på kyrkogården under Alla helgons dag.. Massor med ljus, speciellt i minneslunden där de står tätt.

 
 
 
 
 
När vi tänt alla ljus, så gick vi förbi sjöparken på väg tillbaka:) mysigt att gå där kvällstid med, i sällskap med någon! 
Gick på en av bryggorna så kommer två svanar mot oss, mitt i mörkret, riktigt majestätiska dessa fåglar! men kan bli riktigt ilskna också.. haha!
Ångrade mig verkligen inte att jag tog med kameran då, för jäklar vilka bilder!! Har dock redigerat de lite med, till svartvita:) 
Behöver inte tala om att jag älskar svartvita bilder va?:P 

 
 

Jag skulle vilja utveckla mig mer som fotograf, så har kikat på lite kurser, kanske blir att gå en kurs till våren:) men jag har också hittat en webbkurs som inte kostar många kronor, funderar på om den är något att ha, värt att prova kanske? 
Kanske någon som vill haka på mig?:)
 
Idag har vi grejat en massa hela dagen, vart bjudna på mat även idag men hos Tonys faster. Kalkon, potatis, sallad och vitlöksbröd, mums!:D
Nu har jag bara tagit det lugnt i soffan, fixat med lite bilder och skrivit i ett bra tag här. Blir nog sängen tidigt ikväll, trots att jag såg det går en väldigt bra film senare ikväll/natt. Men jag är ju trött!!

Nej nu ska jag kika lite mer på tv.. puss hej!


 

Alla helgons dag

2012-11-03 @ 14:39:10 /

Idag tänder vi ljus för våra nära och kära som inte längre finns bland oss men som för alltid finns i våra hjärtan och minnen!

Saknade, älskade..



Ny design!

2012-11-02 @ 16:37:08 / Allmänt
Sådär nu har jag pillat med ny design, uppdatera webbläsaren om det inte syns:D 

A piece of history

2012-11-02 @ 15:29:44 / Allmänt
Lite fotosugen, eller mycket fotosugen nu för tiden.. Så idag fotade jag mina fina gamla kameror jag budat hem på tradera i somras:D 
Visst är det väl kul att ha en bit av historien hemma:) kul det hade vart om man kunnat ta riktiga bilder nu med dessa, se vilka foton de skulle ha gett. Men tyvärr fungerar de icke.. 

 
 
 
 
 
Kanske skulle skaffa mig en analog kamera med, ta gamla hederliga foton? det vore lite kul, kanske någon gång. 

Idag har jag skrivit klart mitt CV, hoppas det ska ge mig något jobb i slutändan:P har också sökt allra sista VFUn (praktiken) i denna utbildning. Bara personligt brev kvar, sen skicka ut en jäkla massa jobbansökningar. Läskigt att det snart är dags.. Examen står snart och knakar på dörren:P

Kvällen vet jag inte vad den kommer innehålla, kanske stannar vi bara hemma. Vet ej:) skönt att inte ha någonting inplanerat med, förra helgen var det ju full fart, så det är skönt att inte ha en massa måsten. 
 
Nej, sugen på att fixa om bloggen lite, lite nya färger och ny header! dona lite med det nu, och just ja, måste hänga tvätten som nyss blev klar (dessa onda måsten..).
 

Candlelights

2012-11-01 @ 20:21:30 / Allmänt
Fotade lite på alla ljus här hemma, visst är det väl mysigt med levande ljus denna mörka årstid!
 
 
 
 
 

Höstpromenad!

2012-11-01 @ 16:59:08 / Allmänt
Vart en skön långpromenad i Kumla, i sällskap av Elin och Billy:) väldigt skönt att komma ut lite, inte bara vara inne hela dagen:P

(Bild från instagram) synd man inte hade stora kameran med sig, för det var väldigt fint nere vid kumlasjön, blåste inte alls mycket där, riktigt fint när bron speglar sig så fint i vattnet. 
Vart nästan påhoppade av alla änder som finns där nere, de mötte oss i samlad trupp, tror de hoppades på lite bröd och annat gott, haha!

 
Hade ju kameran med mig, men lämnade den hos Elin när vi gick ut. Fotade lite på Billy istället, haha! väldigt kul det med och hans blick söker sig verkligen direkt in i kameran, den lilla linslusen!:)
 
 
 
 
 
Riktigt glad liten fis är han:) hehe! 

Jag har faktiskt hunnit städa lite idag med, dammat hela nedervåningen och det var verkligen välbehövligt! usch vad snabbt det kan bli dammigt.. Har också hunnit dammsuga, minst lika behövligt det! tråkigt men ett måste. Nu tänkte jag tända lite ljus och planera dagens middag, blir chilifärs och spagetti tror jag bestämt:D 

Ska också börja fixa med mitt CV och personliga brev, dags att börja söka jobb ju! kikar för fullt för att se vad som finns ledigt, än så länge är det inte många, har hittat ett par jobb bara. Men ska väl maila iväg en massa ansökningar, eller förfrågningar ändå oavsett om de söker eller inte. 
Läskigt att ens tänka på att om några månader så ska vi ut och jobba! stå på egna ben liksom, skrämmande tanke. Hoppas man känner sig betydligt mer redo då än nu.. haha! man kanske blir lite mer redo efter sista praktiken vi ska ha senare denna termin. Hoppas verkligen det, men vem vet! Stort är det iaf, att vara helt klar, legitimerad sjuksköterska.. SPÄNNANDE OCH LÄSKIGT!!

Morgondagen kommer innehålla en promenad om vädret tillåter, kanske lite fotografering, tvättning samt börja plugga inför läkemedelsberäkningen vi kommer ha i slutet av november. Hoppas man kommer kunna sätta den direkt, men vem vet. Så lätt att göra slarvfel, vilket inte får förekomma i verkligheten, så därför måste man ju ha 100% rätt på den tentan.. Så dags att friska upp minnet och plugga lite till den. 
Men sen är det helg igen:D älskar helgerna när man kan njuta av dom, när man verkligen har helg liksom:) är bortbjudna på lördag, ska bli mysigt! 
Söndag får vi se vad som händer, tar det lite som det kommer!:) 

Nej tända en massa ljus nu! puss hej