76 år!

2012-07-22 @ 11:36:13 / Allmänt
Idag skulle älskade farfar ha fyllt 76 år♥ 

Jag och Malin cyklade iväg till kyrkogården och till minnelunden där för att sätta en fin hemmagjord liten bukett. Vart riktigt fin tycker jag!



Kommer ihåg när Malin var på väg, alltså 21 juli (igår för 10 år sen), farfar sa då att mamma kunde väl ha hållt igen och väntat till dagens datum, så de hade delat födelsedag:D haha! söta farfar♥ 
Men Malin fick iaf likadana ögon farfar hade, blåa men med en brun fläck i ena ögat. Fint!

Älskad, saknad... ♥

10 år!!

2012-07-22 @ 11:30:54 / Allmänt
Igår fyllde älskade fina lillasyster hela 10 år!! snabbt det går! inte längesen jag vaggade henne i famnen för att hon skulle somna och sen när man lagt henne i spjälsängen så skubbade man på ryggen så hon visste man fortfarande fanns där. För att sen långsamt minska skubbandet och försöka smyga ut, men ett knak i golvet och det var kört!
Snacka om att vara lättväckt!! :P

Tänkte bjuda på en inte så kul bild (jisses så man såg ut en gång i tiden..) Men detta är jag och lillasyster för 10 år sen:



10 år senare ser vi båda lite annorlunda ut;)

 
Jag får lägga upp bilder från kalaset igår någon dag när de är inlagda från kameran! :) det var ett riktigt kul kalas, Malin vart så himla glad för sin present hon fick av mamma, pappa, mig, Tony, farmor, mormor och Lennart. Hon vart så glad så tårarna sprutade! nog trodde jag hon skulle bli överraskad, men inte så glad så hon började gråta! lilla bubban, men då märks det att hon verkligen önskat sig det som låg i. (bilder kommer kanske ikväll!)

Fick dessutom världens överraskning själv på Malins kalas, snacka om att bli överraskad. Pappa säger till alla, nej nu får ni gå ut på trappen en stund.. (?!?) aja, alla gick ut och tittade, sen kommer mamma cyklandes, på en jättefin rosa cykel. Och med ett kort på där det står Linda 25 år, ja överraskad blev ja då jag inte fyller förrens nästa månad ju! men nu kan jag ju nyttja den lite i sommar. Så nu måste jag få tummen ur och cykla lite mer!



Denna tjusiga cykel är numera min! och gissa vad färgen heter?!:P Lipstick! haha, tjusigt värre!
Tackar mamma, pappa, småsyskonen, farmor, mormor och Lennart för denna fina present!:D nu kanske det kan bli lite cykelturer i sommar, kanske någon som vill med?;)

Puss hej!

Kunde inte låta bli

2012-07-19 @ 19:28:48 / Allmänt
Dum som man är så surfar man in på sidor med massa fina kläder.. Så igår beställde jag lite nytt:) jo behövde nya leggins, men det vart ju betydligt mer än så:P 
2 par leggins, 2 par jeans, 2 haremsbyxor, en kofta, ett linne och en fin väska blev det:) som plåster på såren för att man jobbar hela sommaren? :)

Några av plaggen:

 

Jag hoppas allt passar och ser lika bra ut i verkligheten och på mig:P haha!

Har inte blivit många knop gjorda här idag, vart så sjukt trött! men ska väl iaf ta och hänga tvätten och kasta in en ny i maskin. 
Kanske städa badrummen med? så man kan städa av imorgon bara, för det orkar jag inte ikväll.. Borde kanske ta en kvällspromenad idag med? får se vad som hinns och orkas med. 

Puss hej!

Tung vecka

2012-07-18 @ 21:01:25 / Allmänt

Det har vart en riktigt tung vecka, helt uppoch ner! Men men! lite som gröt i skallen, glömmer helt av saker, även roliga saker.. 
Kom nyss på att jag glömt betala in för en auktion på Tradera jag vunnit. Men nu är det iaf gjort:)
Detta var det jag vann:



En lådkamera och en bälgkamera:) framkom inte i annonsen om de funkade men det har ingen betydelse för jag ska ha de som prydnad här hemma:) jag tycker att de är riktigt coola, och hoppas de passar in här hemma. Borde kanske fixa i ordning rummet mera där de ska vara, måla och sånt! bara orken kommer så, och tillåtelsen från maken;)
Ska iaf bli spännande att se när de dyker upp! 

I lördags spenderade vi dagen hos morfar i Hällefors:) vi grillade, tog en promenad till gamla fattigstugan, körde lite fyrhjuling och bara umgicks. 
Till fattigstugan gick vi endast för att jag skulle få fota lite, älskar ödehus, något speciellt över de faktiskt:) speciellt på bild. Lite kusligt, lite mystiskt, lite vackert.. Här kommer några av bilderna, dock lite redigerade. (redan hunnit skicka in på framkallning dessutom, så ska bara inhandla lite ramar!)



 
 
 
 

Jag har som sagt redigerat, dock inte mer än gjort de svartvita samt lagt på ett antikt filter:) tyckte det passade bra på dessa motiv. 

I söndags vart det en lugn förmiddag, slippa vakna av alarm och allt! underbart:D på eftermiddagen åkte vi och spelade en runda minigolf med Christian, Elin, Morgan och Mia:) jag vart inte allra sist!! wiihooo! och dessutom slog jag Tony, har fan aldrig hänt förut!! kanske borde ha köpt mig en triss?;)
Men kul hade vi, en rolig bana med, äventyrsminigolf är faktiskt lite roligare! de har haft lite humor när de tillverkat dom. Gillade speciellt spökslottet, där man spelade i endast UV ljus;)
Efter golfen och lite mat åkte jag och Tony till Riseberga kloster, eller ja det är ju en kloster ruin. Ligger mellan Kumla och Fjugesta. Aldrig vart där fast man har så nära, men nu äntligen vart det av!!:D bilder kommer senare då jag inte lagt in dessa i datorn ännu.. 

Nej nu börjar visst Morden i Midsomer! saknar tiden då jag och pappa satt och tittade på denna serie varje tisdag kväll efter Allsång på Skansen, det var tider det!;)

Puss hej!
 

Hjärndöd?

2012-07-17 @ 17:00:27 / Allmänt
Ja man kan fan fråga sig vad det finns för hemska otäcka och uppenbarligt hjärndöda människor!! Jag trodde allvarligt inte att något sådant här hände i vårt bostadsområde!
Hur i helvete tänker man, om man nu överhuvudtaget tänker med de förbaskade hjärncellerna man föddes med, om man häller ut gift för att hålla katter borta?!!!
Jag förstår inte hur man kan se nöjet i att plåga en annan levande varelse till döds på detta vis! jävla människor! de står inte högt på min lista kan jag tala om. 

Vill också nämna våra andra underbara grannar, de som berättade för oss, som hjälpt och som berättade om vad som försigår rakt under näsan på oss. 

Stackars lilla fina Sigge som råkat ut för detta hemska, dessa hemska människor. Jag hoppas innerligt att det gick fort och att han inte led. Men vem vet? någon njuter ju av att plåga djur till döds här.. 
Kan bara säga fy fan! och hade jag bevis så skulle jag anmäla utan att blinka. 

Inte nog med att de hotat djur, de hotar även att köra över barn här i området, hur fan är man funtad? ja det står då fan inte rätt till bakom pannbenet inte.. nej fy! usch och fy!

(ville bara spy galla och häva ur mig allt som går runt i min skalle just nu..) 

Tomt vart det, trots att vi ännu har 3 katter till och hundarna.. men ingen kan ersätta den andra liksom.. kommer inte ens kunna ta en fika utan saknad, han satt ju alltid och tiggde bullar och annat fika ♥
Man kommer inte heller längre bli mött av honom när man svänger upp bilen på uppfarten.. Tomt blir det.. 

R.I.P

2012-07-17 @ 16:49:47 / Allmänt
Vila i frid älskade fina Sigge! Du kommer för alltid vara saknad.. Hoppas du har många stora åkrar med feta sorkar att jaga där du är.. ♥
 

Helg!

2012-07-13 @ 16:49:52 / Allmänt
Nu är det äntligen slut på ännu en jobbvecka, har jobbat totalt 5 av 9 nu, så över halva perioden är gjord! snabbt det går. Men det innebär att det bara är 4 veckor kvar tills semester:D 

Kom hem till ett tomt hus idag med.. Inte lika roligt, men men! Han är iväg och fiskar med sin far. Får väl se när han kommer hem, annars får jag väl spendera fredagskvällen ensam. Blir nog ett par filmer ikväll!:D har några på väntelistan, kanske ska kolla vilken skräckis som visas på kanal 5 ikväll med.. Det kan ju vara någon bra;) eller någon jag inte sett än. 

I helgen ska vi iaf åka till Hällefors och hälsa på morfar. Vet dock inte vilken dag, ska kolla lite hur vädret kan tänkas se ut med. Och kolla om lillasyster ville följa med också:) dit och grilla och umgås lite. Annars ska helgen vara lugn tror jag, iaf för min del:)

Funderar på när jag ska börja med maten, är rätt hungrig. Men ska nog iaf vänta någon timme till. Får lägga mig och vila lite:) så man orkar se film och vara social sen;)
Blir god mat idag; Laxfilé i räksås med färskpotatis! löööv it;)



Nu tar jag helg!;)

Movienight

2012-07-07 @ 17:27:23 / Allmänt



Igår kom lillasyster hit, Tony hämtade henne under dagen när jag jobbade:) dessutom kunde jag flexa hem lite tidigare, så vi fick tid att umgås mkt mer än om jag skulle ha åkt efter jobbet och hämta henne. 

Vi tog lite fika när jag kom hem, slappa lite i soffan är alltid gött! Sen fixade och donade vi lite, skrev inköpslista så vi kunde åka och handla. Måste ju köpa lite så Malin kan äta, hon är numera allergisk mot mjölkprotein, så måste köpa mjölkfritt. 
Både till frukost och så köpte jag lite så vi kunde baka och så:) man vet ju aldrig med vädret. Köpte också lite blommor, tre stycken rosor, 2 aprikosa samt 1 vit och 2 vita krysantemum:) kryssarna och en av de aprikosa rosorna satt jag och Malin på Tonys morfars grav. Vart riktigt fint! Hoppas dock att de två blommor som satt tar sig igen, såg lite vissna ut. Men jag tror jag kanske vet varför.. Hittade ett jäkla myrbo under en av stenarna.. så måste nog åka med något myrmedel dit.. De kanske förpestar blommorna man sätter där? har inte så stor koll, men kan ju inte vara nyttigt för dom iaf. 



Efter det åkte vi hem, beställde mat på pizzerian. Drog igång vår movie night då med, började med Mästerkatten och avslutade med A Christmas Carol (jag vet, inte jul, men den var ändå bra!:P). 



De var riktigt bra bägge två:) rekommenderas!

Idag har vi inte gjort mkt alls, hade sovmorgon till över kl 12 (!!) men det var ju skönt ändå;) sen har jag fixat köket. Slappat lite. Bakat också, mjölkfritt! smeten smakade som vanligt iaf, trots att man bytte vanlig mjölk mot sojamjölk:) var ju också tvungen att testa och smaka sojamjölken som den är, inte alls god. Inget man tar till mat istället för mjölk inte, usch! men finns ju andra alternativ till maten som tur är:)

Jag och Malin cyklade ner till plantskolan med förut, dock så stängde de kl 13.. så vart inget shoppat där inte, haha! 

Ikväll blir det också filmkväll tror jag:) kanske äta tacos? vet ej vi får väl se!:D 

Puss hej!

Renovering

2012-07-04 @ 21:56:26 / Allmänt
Idag har jag kört en helrenovering av mig själv! färgat håret, plockat bryn, gjort pedikyr, ansiktsmask och lite annat. Hann också med att städa bägge badrummen medans hårfärg och ansiktsmask verkade, haha! man ska väl förena nytta med nöje?;)
Men fotbadet tog jag framför tvn med lite ostbågar, lite lyx ska det väl vara en lill-lördag som denna?:)

Igår var vi ute i Sannahed, kollade på Speedway. Indianerna mot Elit Vetlanda. Tyvärr så förlorade ju hemmalaget Indianerna... några dumma domarbeslut kan tyckas, men ändå toppen väder och bra stämning i publiken:) Tog självklart mängder med bilder, får lägga upp någon dag när jag lagt in på datorn:)

Nej nu ska jag kika klart på Morden i Midsommer, sen blir det natta!

Puss hej!

Tatuering!

2012-07-02 @ 20:38:32 / Allmänt
Nu är jag så grymt sugen på att sätta mig hos tatueraren igen!! har motivet helt klart, vet precis vad jag vill ha och vart den ska sitta!
Det som saknas nu är pengarna och en tid hos en tatuerare:P får väl se om det kan bli framöver... hoppas!!

Finns alltid något man vill göra eller ha, och allt kostar alltid pengar, konstigt det där! Men så är väl de flesta av oss, dock har vissa kanske råd att göra allt de vill och andra inte. 
Tänk om man kunde vinna på lotto eller nått! men men, tur i kärlek otur i spel heter det väl?:) så man får vara glad för allt man faktiskt har. 


 

Nobel

2012-07-02 @ 17:42:21 / Allmänt
Denna helg passerade alltför fort tycker jag! I fredags så åkte vi och handlade, sen hälsade vi på Morgan och Mia där vi även bjöds på varm smörgåstårta, inte fel alls! riktigt mumsigt!!:) vi hann även med en liten kvällspromenad trots att det duggade/regnade lite ibland. Men var skönt ändå:)

I lördags var min fina familj här, bjöd på grillat:) riktigt mysigt!!:) trots att det kom riktiga skurar så satt i ute, tack och lov att man åtminstone har tak på altan även om det skulle vara skönt med inglasat. Då kom vi på att vi skulle åka till Nobelmuseet på söndagen, för pappa hade lovat Malin det och jag ville gärna dit igen, vi var där när jag och brormin var små men det kommer jag inte ihåg så mkt av. 
Sagt och gjort, vi åkte dit i söndags och hann precis med att gå den dramtiska guidade turen, helt underbar! jäklar vad bra det var. Allt var genast mkt intressantare kan jag säga, värt slantarna om ni har vägarna förbi någon gång!:)



Malin och "Alfred Nobel", vår guide, så jäkla lik Nobel! 



Nobels säng



Nobels örngott samt revolvern han alltid hade under kudden ifall han skulle bli sjuk eller på annat sätt lida och inte kunna ta sig från sängen, då kunde han bara skjuta upp i taket eller genom fönstret för att sen få hjälp. Dåtidens hemtjänst?;)



Alfred Nobels dödsmask, alltså en avgjutning av honom efter han avlidit. 



En av Nobels kameror, tiderna har ändrats en del;)



"Alfred Nobel" igen, snacka om att kunna sitta sjukt stilla!!



Dynamiter;)



Foto på Sofie Hess, Alfred Nobels enda kärlek.



Små visdomsord..



Baksidan av Björkborns Herrgård i Karlskoga.

Så nu har man fyllt på historietörsten denna helg med;) får väl se vad som väntar nu till helgen;)

Just ja, skulle lägga ut lite bilder på blomman vi fick av svärmor i förra veckan. Den är nu planterad och står på köksbordet:) riktigt somrig kruka iaf:)



Idag är också första dagen på makens semester, han har två veckor nu, sen har vi två veckor ledigt ihop när jag slutat jobbet:) hoppas vi kommer kunna hitta på något kul då, får väl se:) om så bara små dags turer så är det alltid något!
Men rätt surt att gå upp kl 6 och se han ligga kvar och snarka, haha! men det är han såklart värd, som går upp tidigt varje dag annars. Men iaf;)

Nej om man skulle göra någon nytta? eller kanske har rätt att bara slappa lite ikväll? ja det tror jag. Blir dock en promenad om vädret tillåter senare!

Puss hej!